18.01 Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Çok teşekkür ederim :)
    amin hepimize rastgelsin arkadaşım :)
    Teşekkür ederim, size de keyifli spin avları dilerim :)

Teşekkür ederim Abi, ben de seni tebrik ederim güzel balık almışsınız, afiyetler olsun ve devamına rastgele :)

Teşekkür ederim :) Zaten biliyorsundur ama şimdi Türkiyenin emekliler başkenti Akçayın en sakin ve en güzel zamanları :)
    Bizde fırsat buldukça haftasonları ailecek dolaşmaya iniyoruz ama kalabalık fena bunalttığından 15 mayıs 15 ekim arası Akçayın içine girmemeye çalışıyoruz.
    İnşallah sende en kısa zamanda gönlündeki balıkları yakalarsın arkadaşım, rastgele :)

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Kanaryalara amatör düzeyde ilgim var, yakın bir arkadaşım yetiştiriciliğini yapıyorken boşluk bulduğum her vakit yanına yardıma gidiyordum. Bu sezon yetiştiricilik yapmıyor. ama yinede haftada 1-2 gün başka kuşçuları gezip vakit geçiriyorum. Şuan benim de keyfe keder baktığım birer çift gloster ve mozaik kanaryam var.

Sardalye için tavsiyeni kısa vadede zor olsada mutlaka deneyeceğim, teşekkür ederim :)

Daha önce iğne sormuştun, geçen internette gezinirken denk geldi, belki işine yarar; hayabusa 562 serisini kullanıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=9XRjxV6Pjhw&list=PLC6CYwkBRK1OtxBbx2txuiC1Ahmmq4Rnv&index=7

Keyifli avlar dilerim, rastgele :)

Sağol arkadaşım, daha güzelleri sana rastgelsin :)

Teşekkür ederim :) açıkçası benim için büyüklüğünün pek önemi yok, bana hitap etmediğinden her halikarda salardım. Rastgele :)

3. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    tebrıkler.Afıyet olsun.

4. vayacon

vayacon Gürel

Bende de dedemden kalan bir merak var...en son bir çift al mozaik kuşum vardı. Kızım doğunca arkadaşa vermiştim. Şimdilerde yavaştan sancı başladı. Başlarsam gloster niyetim var. Bir ara fotolarını ekle bir raporun sonuna görelim güzelleri. Tüyleri kadar ömrü olsun... Selamlar

5. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    İşin püf noktası ailelerimizin gönlünü yapmak:) Böylelikle gelecek avların vizesini önceden almış oluyoruz, tebrikler.

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Akşam pek yazacak vakit bulamadım bunun için kusura bakma arkadaşım :)

Gece avı yapmak farklı balıkları yakalamak açısından her zaman daha avantajlıdır ama bildiğiniz gibi malum çok yorucu ve yıpratıcı oluyor. Bu yüzden çoğunlukla gündüz-sabah suyu avı yapıyorum.

Bundan sonra yazacaklarımı genelleme olarak kabul etmeyin, sadece kendi nacizane deneyimlerim sonunda kendimce (size ve diğer ustalara yanlış ta gelebilir) vardığım sonucu yazıyorum.

Bence çupra gece avından ziyade gündüz daha iyi av verir ama dalgalı suyu ve sert havaları sever. Zaten youtube daki trofe çupra avlarına dikkat ettiyseniz neredeyse tamamının gündüz yakalandığı farkedersiniz.

Ama gece çupra avı yapacaksam ve deniz yatık/hafiften şıpırtılı ise; derinliği fazla olmayan avlakları, dalgalı/fırtınalı havalarda ise daha derin suları tercih etmeye çalışıyorum.

Güzel avlarınız var. Tekrardan tebrik eder ve nicesini dilerim. teşekkür ederim, rastgele :)

Teşekkür ederim :) Aşka geldikçe paylaşmaya çalışıyorum, size de keyifli avlar dilerim :)

Arkadaşım valla taktik güzelde uygulaması gerçekten zor :)

Bilerek yaptığım saçma sapan bir hamle sonrası hanımla göz göze geldiğimizde, yüzüme -pis pis sırıtmadan- sanki beyin fırtınası yapmışımda doğru hamlem buymuş gibi ifade vermeye çalışmak ?? Arkadaşım gerçekten zor iş :)

Teşekkür ederim, keyifli avlar dilerim :)

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Abi :) avlarınızda başarılar, rastgele :)

Aynen öyle, ayrıca hanım ben ne zaman balığa giderken suratını assa avda mutlaka bir sıkıntı çıkıyor.

Ama ne zaman kendisi (içinden gelerek) balıkta giyeceğim kıyafetleri geceden kenara hazırlayıp, yanına da artık hangi marketten alışveriş yaptıysak oradan fazladan aşırdığı (gördüğüm kadarıyla bütün hanımlarda var :) ) sıfır alışveriş poşedini koysa o av gerçekten güzel geçiyor :)

Teşekkür ederim, daha iyileri size denk gelsin, rastgele :)

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Arkadaşım haziran-temmuzdan önce kanarya almamaya çalış. Bir buçuk iki aya yavru verme sezonu başlayacak, şu an kimse elindeki sağlıklı/anaç kuşu vermez. Ayrıca hem pahalı hemde muhtemelen yaşlı bir kuş alırsın.

Yazın 2. veya 1. nesil kuşlardan ve aldığın kişiyi tanıyorsan tek yatımda 3-4 yavruyu büyütmüş anaç kuşların yavrularını almaya çalış. Ama aklında olsun bir kere bulaşırsan bir daha zor çıkarsın. Şimdiden kolay gelsin :)

9. vayacon

vayacon Gürel

O merak 10 yaşında başladı Önder. Bu nedenle kuşsuz durmak zor oluyor. Yazın haberlesiriz belki ordan iyi bir gloster nasip olur ;) neyse balık sevdalilarin olduğu forumda daha fazla kuş muhabbeti yapmayayım. Bilgiler için teşekkürler.

10. yasarlafci

yasarlafci YASARLAFCİ

hocam
    uzun süredir rapor alamıyorduk senden
    iyi bir av olmuş
    tebrikler
    burada maalesef kültür alabalığından başka bir şey yok
    denizi ve deniz balığını özledim doğrusu
    kosovadan selamlar

11. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    O sıralar fırsatını bulduğunda ararsın arkadaşım. Oturur iki muhabbet ederiz, kuş işin hikaye kısmı, görüşmek üzere :)

Yaşar Abim selamlar :)
    Zor tabi Abi gurbette olmak. İnşallah tez zamanda gelirsin.Teşekkür ederim, Kosovaya selamlar, görüşmek üzere :)

12. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrikler güzel avlarınızın devamına rastgele!

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim :) avlarınızda başarılar dilerim, rastgele :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Temiz güzel rapor. Daha güzellerini de dilerim.

Tebrik ederim Önder.:)

15. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim Nuri Abi :)

Abi size ve sizin nezdinizde foruma birşey danışmak istiyorum:

Bu hafta sonu yaptığım avda oltama 4 tane de fangri takıldı bunları biri videodakinden ufak, diğer 2 tanesi daha büyük.

Balıkların 3 tanesi sudan çıktığında videodaki gibi hareketsiz bitik durumdaydı.

Kullandığım iğneler bu boydaki balıkların yutabileceğinden büyük olmasına rağmen, bu balık (aynı kaya balığındaki gibi) iğneyi bir şekilde yutuyor ve midesine saplanıyor. İğneyi çıkarma ihtimali yok ve balık kısa vadede yaşasa bile yuttuğu iğneler kolay kolay paslanacak iğnelerden değil.

http://www.youtube.com/watch?v=BNGcnUCFdiE&feature=youtu.be

Muhtemelen ilerdede bu balık türü oltama tekrardan denk gelecek ve bu tablo ister istemez neredeyse her balıkta yaşanacak. Alıkoymak ta ölecek balığı salmak ta pek içime sinmedi. Siz böyle bir durumda kalsanız ne yaparsınız, nasıl bir yol izlemek daha doğru olur?

Dürüstçe söyleyeyim; ben ikisini salıp, yaşamayacağına kesin inandığım diğer ikisini alıkoydum.

Saygılarımla :)

16. vayacon

vayacon Gürel

Önder sen vicdani limiti en emin olduğum arkadaslardansin. Emin ol bizde aynı ikilemde çok kalıyoruz. Yasamayacagina emin olduklarımı ben de alıyorum.
    Sevgilerimle.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Önder hocam,

Limitaltı her balığı iade ediyorum, ağır yaralanmış olsa da. Evet benim de içime sinmiyor ancak livara atmak daha büyük ıstırap Gerekiyorsa köstek keserek bırakıyorum. Yaşar veya yaşamaz kim bilebilir ki?;)

İstenmeyen durumları önlemede çember iğneler bir nebze çare gibi görünüyor. Hatta sert damaklı aynı zamanda bol dişli çipura avında bile kullanan dostlar var. Yine de kişi tercihi tabi zira çember iğne her balığa göre değil.

Bir de çabuk çürüyen ve dolayısıyla balık vücudundan kısa zaman sonra atılabilen özel alaşımlı kancalar mevcut. Marka model önerisinde bulunacak durumda değilim ancak bu tür iğneler de alternatif olabilirler. Fiyatları biraz tuzluca.

18. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ne desem; daha iyi günlere desem , bundan iyisimi var.

zevkle okudum, keyif aldım . elinize sağlık.

günün skoru bence tavla olmuş.

bu gibi durum da mağlubiyetin kazancı büyük olur ellağam ....

rastgele...

19. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Önder güzel bir av olmuş bu yoklukta afiyet olsun...

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Kusuruma bakmayın 4 gündür Edremit dışında olduğumdan yazmaya fırsatım olmadı.

Teşekkür ederim arkadaşım, Başka balık türlerinde o kadar sıkıntı yaşamıyorum ama sadece bu balık türü iğneyi yutuyor. Oltama uğramasını istemediğim balıklar sıralamasında Mığrıdan sonra 2. sıraya bu balık yerleşti :)
    saygılarımla :)

İnsan bazen işin içinden çıkamayınca başkasının bakış açısına ihtiyaç duyuyor . Limit altı her balığı zaten her halikarda salıyorum ama bu balığın da limit olarak 15cmden daha fazlasını hak ettiğine inanıyorum. Elimde tuttuğum balık bile tebliğe göre limit üstü, tebliğ maalesef yanlış ve yeniden daha kapsamlı düzenlenmesi gerekiyor. Sanırım bu balıkla ilgili limiti kişinin kendisi belirleyecek. Galiba dediğiniz gibi bu balık türünü ölecekte olsa salmak gerekiyor, İnşallah bu balık türü oltama hiç uğramaz. Teşekkür ederim Abi, saygılarımla :)

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim :)

Yeri gelir tavla olur, yeri gelir sanzatu olur, işin sonunda herkes kazanacak olduktan sonra :)

rastgele :)

Teşekkür ederim nicesi sizin oltanızda olsun arkadaşım, rastgele :)