18.03.2012 tarihli lüfer ve levrek avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında shartz tarafından paylaşıldı.

1. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Evet Yakup bende seninle aynı fikirleri paylaşıyorum, forumdaki arkadaşlar bu gibi raporlara kanarak maalesef uzak yerlerden gelip elleri boş dönüp hayalleri boşa çıkanların olduğuna inanıyorum,
    Bu yüzden bu avların yapıldığı yerin özel bir konuma sahip olduğunu ve avlanmanın yasak olduğunu forumdaş arkadaşların bilmesinde fayda vardır, ayrıca bu iskelelerin bulunduğu bölgeye ticari amaçlı av yapan tekneler bile yaklaşamamaktadır avlanmaları yasaktır, burası adeta akvaryum gibi yerlerdir balık potansiyeli acısından sorun yoktur avlanma fırsatı bulan kişiler kesinlikle boş dönmezler çok rahat fazlasıyla balık tutulur,bu gibi yerlere adamınız yani (dayınız) :) yoksa giremezsiniz bu yüzden arkadaşlar fazla heveslenmeyin, belkide orada çalışanlar bile gizlice av yaptıklarını düşünmekteyim, sonuçta büyük bir iş sahası, iş yeri güvenliğinden tutun bir çok neden yüzünden işverenlerin iskelelerde avlanmayı yasakladığını yakın arkadaşlardan duydum,
    Arkadaşlar en iyi avlak yine kendinizin bildiği avlaktır, amatör ve sportif amaçlı balık avcılığı ruhu taşıyan herkese rastgelsin.
    SAYGILARIMLA

2. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Lüferler harika tebrik ederim.

3. Denizci Bora

Denizci Bora Bora

Ya bu forumlar hep mi aynı olur kardeşim...

Adam balığını tutmuş, forumda paylaşmış, kutlayıp kullandığı sahteyi vs. soracağınıza, yok yasak bölge vs... Bu forum insanların balığa olan sevgisini paylaştığı, bununla ilgili bildiklerini söyledikleri paylaşım yeri. Şunu unutmayalım, balık olmazsa balık avlanmaz; avlamanız için balık olması lazım ! He adamın bulunduğu yer veya bulduğu yerde balık varsa bu tür cümleler sanki avlayanın şuçuymuşcasına bir izlenim veriyor. Bırakın insanlar avlansınlar, avladıklarını rahat rahat paylaşsınlar, tabi yasal kıstaslara (boy ve kilo vs.) uymak şartı ile...

Bu hal tarzı insanların katılmcılığını, paylaşımcılığını azaltır; zaten forumların bu tür tartışmalar yüzünden eski tadı tuzu kalmadı. Kalan iki lafı da batırmayın.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yaman çelişkilerle dolu bir başlık ve devamı ...

Yasak bölge ise neden av yapılır ?

Yasak bölge ise neden yapılan av tebrik edilir ?

Yasak bölge oldugu biliniyor ise neden ihbar edilmez ?

Yasak bölge ise adı vs belirtilerek neden üyeler aydınlatılmaz ?

Yoksa bunların hepsi bir çelişkimidir ??

Muamma..:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi büyük yük gemilerin yanaşdığı özel bir iskele.arkadaşımızda orda çalışıyor ve orda avlanıyor hepsi bu:)

yasak olan şey, dışarıdan, hem denizden hem karadan girip avlanılması yasak..

şimdi siz özel iskele yaptırsanız ticari..hiç tanımadığınız insanları mekanın civarına yaklaştırırmısınız,tabiki de deyil.. o yasak bu yasak:)

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Ama şu av yeri söylememe huyu var ya işte bu tür soru işaretlerini akla getiriyor.. :) bu tür ortamlarda , yapılan ava biri kalkıp orası yasak bölge derse . ve detaylı açıklamaz ise - bir çok insanın aklına soru işaretleri gelir ..

olabilir , şirket alanıdır iskelesidir . yada gümrük iskelesidir vs ama önemli olan kısa bir kaç cümle ile bu açıklansa okuyanların aklına soru işareti gelmez..

mesela gümrük iskelerine vatandaş girip olta atamaz ama orada çalışanlar gayette güzel avlanır , ha keza askeri bölgelerde aynı durumdadır , denize sıfır fabrikaların iskeleleride aynı şekilde..

olay aydınlandı teşekürler . afiyet olsun :)

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Aslında kıyı kanununda bu şekilde denizden sahile yaklaşma vs diyemezsin , deniz herkesin malıdır ..ancak resmi kurumlar , askeri bölge ve ambarlı gibi yanıcı ve patlayıcı ve ayrıca kimyasalların olma sı durumunda ki özel hallerdir yaklaşmayın diye tabelesı vardır uyarısı vardır vs ..

ama bunun dışında özel tesis - otel - kamping vs iskelesine yaklaşma diyemezler.. hakları yoktur..:)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    orası öyle abi,kanunu bilirsen şahsi yasaklara bir çift lafın olur:)

ben askeri kampda askerlik yaptım.rütbelilerin tatil yaptığı bir bölge..

biz yaklaştırmazdık bize ait dalga kıranlaraa ve kampın önünde filan ağ attırmazdık..

kışın sayı olarak azdık..rütbelide kafa dengi olunca..sivil usta bir balıkçı ya özel izin verirdi komutan,bizde kışın balık yerdik:D

bir seferinde, kışın dalga kıran ın bize ait olmuyan tarafında,,elinde ışıklar kıyıda dolaşıyorlar 2 kişi,ben nöbetçiyi denetlemek için gelmiştim..gördüm bu adamları ağ attıklarını gördüm..
    nöbetçi devrem panik yaptı..ani müdahele ekibini çağıracağım dedi..
    oğlum ben ani müdaheleyimya niye çağırıyorsun:laughing:

bu korktu terörist zannetti.kaçtı bir köşeye başladı kısa kısa düdük öttürmeye:laughing:
    lan dur öttürme bunlar balıkçı diyorum dinletemedim..o ara bizimkiler tüfeği alan geldi ne oldu hani nerde diye sormuya başladılar:laughing:

bu arada herkes siper almış vaziyette kayaların üstünde..namlular adamlara doğrulmuş vaziyette mermiler namluya bile sürüldühihi

adamların ruhu duymuyor..asteğmen uzun lambayı yaktı durun la kimsiniz deyince.adamlar resmen altına etti:laughing:
    2si birden ellerini havaya kaldırdı..biri o ara lambasını attı korkudan eller yukarı denilince:laughing: serpme atıp çekiyorlardı,kefal gece kıyılardı iyiden iyiye..kofanalardan saklanmak için .kofana dedikse kiloluk kefali jilet gibi kesen tiplerden di:)

aslında yasak deyil,askeri bölgeye yakınlaştıkları için ve esasen gece bu işi yaptıkları için..ihtar aldılar...

yer iskenderun:D 15 ayım geçti orda:cool: bu iskelenin namını ta o zamanlar dan biliyorum..o hataylı arap balıkçı anlatırdı..:)

9. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    herkese merhabalar arkadaşlar
    Yumurtalıkda da aynı durumlar var mesela orada isken var,botaş var bu gibi yerlerde balık popülasyonu o kadar çok ki suya taş atsan balığa denk gelir yakalarsın diyorlar av kesinlikle yasak kim olursa olsun konuya gelirsek taş atsan balık yakalayacağın bir ortamda hangi sahteyi kullanıyorsun demek ne kadar mantıklı ayrıca bu tür raporları okuyan balık sevdalısı arkdaşlar uzun yollar teperek balık yakalama umudu ile gidiyor hataya ancak sonuç hüsran arkadaş dediğiniz gibi özellikli bir bölgede avlanyor ancak ego tatmininden olsa gerek av raporlarını yayınlıyor herkes o ne büyük balıkçı üstad gibi şeyler duymak için çünkü Yumurtalıkda benim diyen balıktan geçimini sağlayan bir kişi 11 lüfer yakalayamıyor herkese saygılar

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Adamların halini düşünemiyorum. 3 ay balığa çıkamaz onlar :laughing:

11. musti salim

musti salim mustafa

Favori Kamış:
    eagle telescopic rod
    Favori Makine:
    penn captiva cv2 6000
    En İyi Avı:
    kofana 4,5 kilo
    Bal gibide avlanırız ama sizin gözleriniz o güzel balıkları görmekten mahrum kalır arkadaşlar bundan sonra rapor falan yok.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi de sana demiyor ki sayın kardeşim, Arap balıkçıya diyor.:confused:

Haklı da nitekim.:laughing:

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haydaaaa...Bana niye şimdi tavır, yazdığımın sizle bir alakası yok ki.:rolleyes:

Bal gibi, pekmez gibi avlanın, ne diyim, rastgelsin...

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yok öyle yağma,

O tehditi yiyen adam kırk gün iflah olmaz, bak aha buraya yazıyorum, sen bittin Volkan.:eek:

:D :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Nuri abim, biraz daha uzarsa okkalı bir küfür yicez ikimizde. :D
    (Suçum da olsa gam yemicem :D)

Sevgiler Erzurum'a. Özellikle KorkutAta nickli abime rast gelsin artık :D

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Millet bal yesin, pekmez yesin biz küfür, hemi de okkalı. Niye abim?:confused: Hiç olmazsa biz de helva yiyek?:eek: :(

:D :D

Artık rastgelsin tabi;) de , gelmiyor işte zorla değil ya.:laughing: :p

Sevgiler bizden gözüm.;)
    .

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Kucak dolusu sevgi de bizden İzmir'e, Sevgili Volkan. İyi dileklerin için teşekkürler, tuttuğum ilk balığı sana ithaf edeceğim.reeling :p

18. sasa61

sasa61 sasa

beyler böyle durumları sıkıntı yapıyorsanız paylaşıma...vb şeylere gerek yok. avlarınız sizinle kalsın.