18.06.2008/Gölcük avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Yer:Kestel/Bursa
    Avlak:Gölcük göleti
    Gölette bulunan balıklar:aynalı sazan, sarı sazan, israil sazanı
    Yakalanan balıklar:81 tane israil sazanı
    Kullanılan yem:solucan
    Avlanma saatleri:12:00-19:00

18.06.2008 çarşamba günü sabah saat 9:00 da babamla birlikte evimizden yola çıktık ve yarım saatlik bir yolculuktan sonra avlağımıza vardık...ilk önce gittiğimiz yere şıpşıp attık...tam 2 saat boyunca bir tane bile balık vurmadı...ardından kuzu yemi ile yemleme yaptık ve 1 saat sonra yemin etkisiyele balıkları avlamaya başladık ve 19:00 da avımızı sonlandırdık...bu av bize sazan öncesi çok iyi bir antrenman niteliğinde oldu:)
    bunlarda avdan bazı fotoğraflar...

bunlar göletteki güneş levrekleri:(

bu da babam...

buda avın sonucu...

2. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    yakaladıgınız bu sazanlar av kapsamı ıcıne gırıyo.
    keske 1 temmuzu bekleseydınız daha makbul olurdu.sı zın gıbı herkes sazan avı yasagının bıtmesını dort gozle beklıyo.
    saygolarımla

3. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    ne boy var ne ölçü var ne limit var ne de yasak var.15 yaşında kardeşimsin heyecanın büyük ama baban da mı bilmiyo uyması gereken kuralları.yazık çok yazık.

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Arkadaşlar israil sazanı tabir edilen balık ekolojik açıdan zararlı olduğu için bu balıkta zaman ,limit ve boy sınırlaması yoktur ,istediğiniz zaman,istediğiniz boyda , istediğiniz kadar tutabilirsiniz ,tebliğler 1/2 de de bunu okuyabilirsiniz:)

Çizelge–2 İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Zararlı Balıklar

Adı Latince adı Gerekçesi
    Güneş levreği Lepomis gibbosus Yabancı kökenli etçil bir balıktır. Ekonomik değeri olmayıp yerli türlerimize ve ekonomik balık türlerine büyük zararlar verebilir.
    Tilapya azmanı Tilapia sp. Yabancı kökenlidir. Ekonomik değeri olmayıp yerli türlerimize ve ekonomik balık türlerine büyük zararlar verebilir.
    Havuz balıkları Carassius sp. Sazan balığı ve bazı sazangiller türleriyle çiftleştiğinde kısır yavrular meydana gelir. Bu etkisi ile sazan ırkını yok edici özellik taşımaktadır. Hızla çoğalarak ortama hakim olur. Gambusia Ghambussia sp. Ülkemizde de sivrisineklerle biyolojik mücadelede kullanılan ve zararsız olduğu düşünülen bu balık türü bırakıldığı sularda bazı balık türlerinin yumurtalarını yiyerek, zararlı olabilmektedir. Yerleştiği habitattan temizlenmesi çok zordur.

Ellerinize sağlık kardeşim çok güzel av olmuş ,İsrail sazanı yakalamak vaciptir:D:D:D

Son düzenleme: 20 Haziran 2008
  5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tatlı sudan hiç anlamam ama en azından İsrail sazanının limitsiz olduğunu biliyorum.Zamanında başka bir balıkla mücadele için DSİ tarafından atılmış şimdi ise onunla mücadele ediliyor. :) Eti kılçıklı ve lezzetsiz.Diğer değerli balıkların yumurta ve yavrularını yediğinden zararlılar kapsamında olduğunu biliyorum.

6. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Barış abi merhaba yumurta ve yavrularını yemiyor sadece onlarla üreme özelliği var ve yavruları kısır oluyor yani bir yerde bulunduğunu yerde en kısa sürede baskın ırk oluyor , israil sazanını yemlik olarak başka yerden bir başka yere dahi taşımak yasaktır

7. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    abı bızı aydınlattıgın ıcın cok tesekkur ederız.tabı bızım buralarda ısraıl sazanı olmadıgı ıcın ben bılmıyorum.ama sımdı anladım ne oldugunu.ben sazan cesıdı dıye yasak oldugunu sanmıstım :D:D.yha sımdı cok kotu oldum utandım:D

8. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ne Demek Ömercim neymiş İSrail sazanı yakalamak artık vacipmiş :D;)

9. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    SEVGİLİ FATİH ARKADAŞIM.İSRAİL SAZANI İÇİN YAZDIKLARINA KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.ANCAK FOTOĞRAFTAKİ TEK BALIĞA BAKARSAN BALIĞIN AĞIZ YAPISINA DİKKAT EDERSEN BUNLARIN İSRAİL SAZANI OLMADIĞINI ANLAYACAKSIN. BU İSRAİL SAZANI GİBİ BİR TÜR DEĞİLDİR. ÇEŞİTLİ YÖRELERDE ADI PULLU SAZAN VEYA BEYAZ SAZAN OLARAK GEÇER VE İSRAİL SAZANI İLE YAKINDAN UZAKTAN BİR BENZERLİĞİ YOKTUR. ETİ DE OLDUKÇA LEZZETLİDİR. SEVGİLER.

10. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Abicim bunlar İsrail sazanı ,pullu sazan daha uzun ve siyahımsı olur ,bildiğim kadarıyla ,birde balıkların bir özelliğide bulunduğu göl ,gölet ,nehir ve baraja göre farklılık göstermesidir , yani

Barajın içerisindeki yapıya göre ,otluk ,batak ,milli,kum şeklinde buralardaki sazanlarda farklı olurlar ,ayrıca israiller içinde aynı şey söz konusu ,evet bazı arkadaşlar israiller ,pullu sazanı ,yeni sazanı ayırt etmede zorlarnırlar ama bunlar bence israil

Aşağıdaki linke tıklarsan abicim

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1821

Son düzenleme: 20 Haziran 2008
  11. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Fatih Kardeş arkadaşın elindeki balık İsrail değil kesinlikle Yerli Sazan.

12. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Hemşerim yerli sazan olsa alt kısımları kırmızı olur bunda ben pek bir kırmızılık göremiyorum da,ayrıca ağız yapısı israile göre daha büyük olur vede ufak bıyıkları olur

13. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    Fatih ciğim bunlar henüz çok genç balıklar o kırmızılık ve bıyık henüz farkedilemez. ağız yapısına bi bak. israile göre daha etli ve daha büyük olduğunu görüceksin.gerçi fotoğrafta o kadar net görülmüyor ama inan bunlar israil değil.bu konu çok uzar.sadece 15 yaşındaki kardeşimiz balık avı konusunda ne kadar hassas olunması gerektiğini idrak etsin bilinçlensin yeter.olan olmuş artık.sevgiler...

14. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sayın ömer ve muzaffer abi, sanırım 1/2 sirküleri asıl siz bilmiyorsunuz herhalde..bu balığı isteğiniz boy ve limitte avlamak serbest...

15. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    utanmana gerek yok ömer abi...şimdi durumu anladım:) ama bir insanı suçlamadan önce biraz daha düşünelim;)

16. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    muzaffer abi sana ben bir şey anlatayım:
    ben genelde balığa gittiğimizde şıpşıpla limit üstü balıklar yakalamaya çalışırım...bazen oltaya parmak büyüklüğünde gerçek sazanlar yakalanır ve bu balıklarda ağız kısmında bıyıklarının olduğunu ve gövdelerinin sarı olduğunu, ayrıca alt kısımlarının hafif kırmızımsı, yüzgeçlerinin kırmızımsı ve sarımsı renklerde olduğunu gördüm(bu gittiğim her göletteki ve barajdaki sazanlarda aynı)oysa bu yakaladığımız balıklarda bu belirttiğim özelliklerin hiçbiri bulunmamakta...en belirgin özellik; balıkların hiçbirinde bıyık denen uzantılar bulunmamakta...umarım anlatabilmişimdir...eğer içinizde şüphe varsa, buraya gelip balığı avlayın ve bi güzel inceleyin;)

17. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    ve en önemli farklılıklardan biride israil sazanını ve gerçek sazanı elime aldığımda çok farklı bir duygu hissediyorum...israil sazanının pulları çok sert ve fazla kaymıyor...ama gerçek sazanın vücudu ve pulları çok yumuşak ve elde kayma hissi biraz daha fazla...

18. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    tamam özkan kardeşim.sen nasıl diyosan.

19. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Namık abi, oraya gitme amacımız israil sazanı avlamaktı...zaten onları avlamak istemesek başka göletlere gider, sarı ve aynalı sazan avlayabilirdik...ama balıklarada saygımız olduğundan 1/2 nolu sirkülere uyuyoruz:)
    zaten sazan yakalasaydık, geri salacaktık...göle gitmeden önce babamla bu konuyu yapmıştık...dip oltalarınıda büyük israil sazanları için atmıştık...
    balıkların lezzetine gelince; sazan gibi değil ve deyim yerindeyse OT gibi...zatenn kendimize 10-15 tane balık ayırdık ve geri kalanları fakir komşularımıza verdik...

20. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ilk önce özkan kardeşime hayırlı avlar diliyorum.
    ikinci olarak, kendi açımdan israil (nil tilapyası da denildiğini biliyorum) ile yerli sazanı anlatmak istiyorum...
    israil dediğimiz mahlukat, elimize aldığımızda kaymaz,pulları pütür pütürdür.sanki elimize hani bulaşık teli olur ya onu almış gibi oluruz.
    sazanda ise, bir sarılık vardır alt taraflarında. üst tarafı ise, siyaha çalar, hatta kimi zaman ben çok çok koyu yeşil olarak bile düşünmüşümdür...
    birde benim fark için kullandığım, yerli sazanın ağzı daha büyük olur ve küçük küçük bıyıkları olur. israil de ise bunlar bulunmaz.
    sazan resmi:
    http://img104.imageshack.us/img104/56/sazanvb2.jpg

israil mahlukatı:
    http://img104.imageshack.us/img104/4880/israildb7.jpg