18.10.2009 turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:İst.
    Yem:muhtelif kaşıklar,silikon yemler
    Hava:Kapalı yagmurlu

Haftasonu gelince içimden bir ses haydi balıga haydi balıga diye bana sesleniyor sanki ve bende hemen bu sese kulak veriyorum hiç itiraz etmeden :)
    Biraderde abi yarın turnaya gidelimmi deyince hemen plan yapıldı.Birtek problem vardı oda hava durumu çünkü hava kapalı ve saganak yagışlı görünüyordu.
    Ama artık içimizi balık sevdası sarmıştı ve geriye dönüş olamazdı yarın sabah ihşallah fazla yağmur yagmasın diyerek dua ederek erkenden yattım.
    Sabah kalktım havaya şöyle bir baktım hava çok sakin ve ılıktı gökyüzündede öyle çok bulutta yoktu hemen tüm malzemeleri araca yükleyip avlaga dogru yola koyulduk.
    Oraya vardıgımızda yağmur hafiften atıştırmaya başlamıştı bile hemen ufak bir kahvaltı yaptık gölde devamlı turna aldıgımız bölgelere dogru yola koyulduk.
    Gölde bizden başka hiçkimsenin olmadıgını görünce inanın öyle sevindimki hemen en çok turna yakaladıgım ve gölün en iyi av veren bölgesine gittim.
    İşte o an sevincim kursagımda kaldı çünkü bu bölge baştan başa ağ ile kapatılmış bu sıg bölgeyi ana göle baglayan kanalın önü kesilmişti.(o ağın videosunuda ekledim)
    Burası benim en çok turna aldıgım yer oldugu için moralim çok bozuldu çünkü o ağ orda oldugu sürece buraya turna giremezdi.Ağın iç kısmında kalan bölgede denemeler yapmaya başladım epey bir denemeden sonra benim kaşıga bir turna vurdu kıyıya tam alacakken kendini kaşıktan kurtararak kaçtı zaten limit altıydı salacaktım beni yormadı benden birkaç dakika sonra birader karşı kıyıda bir turnayı tam kıyıya alırken düşürdü.
    Bu turnalarda büyük ihtimalle burada ağdan dolayı dışarı çıkamayan hapis kalan turnalardı.Bu arada çiseleyen yağmur resmen bardaktan boşalırcasına yagan bir saganaga dönüştü ama öyle böyle degil müthiş bir yağmur ;üzerimizde yağmurluk olmasına ragmen öyle bir ıslandıkki anlatamam
    Kendimize sıgınacak bir yer bulup yağmurun dinmesini beklemeye başladık fakat yağmur bırakın dinmeyi dahada hızlandı.Heryer çamur balçık adım atılmıyor böylece yaklaşık 45 dakika bekledik yağmurun hızı kesilince tekrardan denemeler yapmaya başladık ama nafile .
    Baktık olacak gibi degil daha ileri bölgelere dogru ilerledik buldugum her sazlık dibine otluk bölgelere heryere atışlar yaptım fakat birtürlü beklene turna gelmiyordu.
    Bu kadar ıslanmaya çamura eziyete ragmen birtane bile turna alamayışımız morelleri iyice bozdu.Daha sonra birader yine bir limit altı turnayı çekerken düşürdü aynı bölgede hiç kesmeden atışlara devam ettim ve sonunda günün tek yakalanabilen turnası sazlık bir bölgeden hızla gelerek kaşıga yapışıverdi epey bir ugraşşada kendini kaşıktan kurtaramadı aslında bu kadarda ugraşmasınada gerek yoktu zaten onu ait oldugu yere gönderecektim ve kaşıktan kurtardıgım turnayı zarar vermeden göle iade etim.
    Bu turna günün tek turnası oldu başka hiçbir vuruş alamadık yağmur tekrar hızlanmayada başlayınca avı noktalayıp evimize dogru yola koyulduk

TURNA İADE VİDEOSU
    http://tinypic.com/r/sx2alh/4

AĞIN VİDEOSU

http://tinypic.com/r/14tlhk2/4

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Paylaşım için teşekkürler Mesutcuğum. Limitüstü güzel turnalı günlere diyelim.:)

Ağ, jandarmaya bildirildi sanırım.:rolleyes:

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Mesut böyle bir havada bile oralara gidip ıslanma cesaretini gösterdiğin için seni kutluyorum ayrıca saldığın balıklar içinde teşekkürler :)

Nuri abicim bizim jandarmamız normal (devlet malı ) göllere bile çağırmamıza rağmen gelmiyor o göle hiç gelmezler orası özel arazi ağı atansa o gölün bekçisinin ta kendisidir :( :(
    işin aslına bakarsan bizim o göle izinsiz girip avlanmamız bile yasal değil ama kim kime dumduma;)

4. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    teşekkürler Aytekin abi
    dogru söze ne denir:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Garip bir durum ve aklım karıştı doğrusu.:confused: :)

6. 3182

3182

Usta rastgelsin. Ağ olayına bende üzüldüm. İnsanın şefki bir anda kırılı veriyor.

Hayır o ağa attığın kaşık takılsa felan gelip bide seninle kavga eder ağı atan. Sanki ağ atmak yasak değilmiş gibi.

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Abi ortada garip bir durum yok o göl bir maden ocağının gölü ocak olarak kullanılacak araziler maden işletme şirketlerine 20-30-40 yıllığına kiraya veriliyor işletme orayı kesiyor kazıyor harab ediyor ve bunun karşılığındada habitatı kumak için vermiş olduğu imzalı sözü karşılığındada kazdığı çukura doğal olarak dolan suya balık salıyor ve tahrip ettiği araziyi tekrar ağaçlandırıyor ocakta işi bitmiş oluyor ama kira süresi dolmadığı için doğal olarak oradan sorumlu oluyor mesela o gölde bir balıkçı boğulsa sorumlusu maden şirketi oluyor sırf bu azaları engellemek için gölü koruması için bir bekçi dikiyorlar ve bu bekçi o gölün kenarında yaşıyor ve görevi o gölün etrafında bir kaza oluşmasını engellemek kıyı avcılarına genelde birşey demiyorlar ama botla girenleri genelde kovuyorlar ama kendi arkadaşlarının parekete sermelerine izin veriyorlar hatta kendileri ağ seriyorlar hemde öyle böyle değil:( :(

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kafam niye karıştı? Şundan::D

Devlet vermiş kiraya, sınırlı süreyle de olsa, hukuken av mahalli maden işletmecisinin mülkü sayılır. Bekçi bulundurmak, balıkçılık kazalarından sorumlu tutulmak da bundan dolayı olsa gerek.

Şimdi, orada balık avlamak işletmecinin iznine tabi ise ve Mesut'ta kaçak(!?)avlanmışsa, tebrik etmek biraz garip yani. Sağolsun, Mesut'ta tebriklere teşekkürle karşılık veriyor.:eek: :D

"Bu av yasal değil" Hadi bakalım.:D :D

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Mesut yağmur çamur dinlemiyorsun...ne denli tutkulu turna sevdalısı olduğun aşikar...
    Umarım hayalini kurduğun trofeye kısa zamanda kavuşursun..
    Duyarlılığın için teşekkürler...
    ..

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    abi kıyıdan yapılan avlar bekçinin gözünün önünde olduğuna göre bekçi otamatikman izin vermiş oluyor bu durumda av yasal oluyor işin garip olan tarafı bekçinin kendi tabağına etmesidir ;)

11. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    teşekkürler Feridun kardeş
    evet son birkaç avdır epey bir yağmur yedik:)

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    kafan karışmasın nuri kardeş
    Aytekin abinin anlattıgı gibi bu göl ve buna benzer göller eski ocak göllerinin sahipleri var tabi bekçileride etrafları tel örgüyle çevrili bu göle girmek için zaten bekçinin kulubesinin yanından giriyorsun bekçininde bize söyledigi kenardan balık avlayabilirsiniz ama botla göle girmek yasak yani izinsiz girmiyoruz bekçinin haberi var.
    Bu bekçinin ve yanındakilerin ağları zaten sudan hiç çıkmıyor yakaladıkları balıklarıda satıyorlar

13. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Kiraya verilmiş bir ev düşünelim. Kiracı "Ben burayı kiraladım, duvarları kırıp pencere açabilirim, kapıları ortasından delebilirim." diyebilir mi? Ev sahibi buna müsaade edebilir mi?
    O gölü kiralamış olan da aynı bunun gibi devlete karşı sorumluluğu olmalı. Ben burayı kiraladım, istedidiğim her şeyi yapabilirim diyememeli. Kanunda veya sözleşmede ne yazıyor bilemem ama, yanlış şeyler var.

14. eyup

eyup Eyup ERDAL

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    47 cm turna, Çinekop,İst.
    Güzel bir gün geçirmişsiniz bir gün karşılaşmak dileği ile.

Balık çok olmasın gölün temizliği etrafındaki mandaların zillerinin sesi ve kuşların ötüşü yeter mesut abi fazlası cabası:)

Bu arada bekçi olan arkadaş olmasa o göl ağcılardan geçilmez aynı günde bütün gölü 20 ağcı tarar hiç değilse şimdi ismail abi yani bekçi (atmaması lazım ama küçük bir ağ ile misafirlerine çıkardığı balığı ikram ediyor. ve ayda 1 felan atıyor yanılmıyorsam.:(
    Kötünün iyisi oluyo diyebilirmiyiz acaba:(

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    teşekkürler Eyüp
    burası gerçekten çok güzel bir göl
    elbet bir avda karşılaşırız seninle
    yalnız İsmail abi ayda bir falan atmıyor o ağı bundan emin ol
    ama dedigin gibi o olmasa orası ağcıdan geçilmez