Önceliklere tüm arkadaşlara selamlar. Hafta sonunu iyi değerlendirip iki gün de sabah erkenden kalkıp avlağa gittim. Avlarım sabah 07-10 arasında gerçekleşti. Resimler aşağıda cumartesi 6 adet pazar günü 4 adet aldım. Ama pazar günkü ilk balığım her şeye bedeldi Not: Su şişesi 1.5 lt:thumb:
Tahirciğim, Gökkuşakları için tebrik ederim yalnız aralarında bir tane de Salmo trutta labrax var yani deniz alabalığı. (Kuyruğundan başaşağı tuttuğun balık) Bu alabalık türünün avı yasak zira türü tehlike altında. Bir daha oltana gelirse salar mısın bilmem?
Tam kafamda en altta ki hiç gök alaya benzemiyor derken Nuri abi tespiti yapmış... Bahsedilen türü hiç görmesem de çok duymuşluğum var ve neslinin sıkıntıda olduğunu daha önce okumuştum. Bazı ala türlerini ayırt etmek, benzerliklerinden dolayı maalesef bizim gibi amatör avcılar için sıkıntı oluyor, Sizin için de bundan sonra ki kurtaracaklarınız için kötüde olsa örnek olmuş... Gök alalar için tebrikler, devamı rast gelsin...
Bizim burada bu balıktan arada bir çıkıyor.Tehlike altında olduğunu bilmiyordum gerçekten. Bundan sonra tuttuklarımı almam yanımda tutan olursa da bıraktırırım. Uyarı içi teşekkür ederim. Yalnız bu balığın hiç küçüğünü göremedim daha önce yine bu boylarda kendimde tuttum tutanıda gördüm ama küçüğü hiç yok gibi. Demek ki gerçekten tehlike altında.