18 Aralık 2007 - TON AVI

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Nightwalker tarafından paylaşıldı.

1. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Yorum yapip tebrik eden tum arkadaslara tesekkur ederim. Balik icin iki ihtimal var yazili orkinos ya da buna cok benzeyen tombik denilen tur. Tombik icin yasal limit 40 cm ki balik bunun uzerindeydi, yazili orkinos icinse 45 cm imis ve sanirim balikta bu civardaydi ama olcum yapmadik. Aslinda bu limitleri de yeni ogrenmis oldum sayenizde. Tesekkurler.

2. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tirtar marinasi dis mendirek. Turna sabah gun dogumunda yapiyor ama digeri gun boyu yapabiliyormus. Biz baliklari sabah saat 6-7 arasinda aldik.

3. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler güzel av. O yakaladığınız tombik (gobene) değil, arkadaşlarımın da dediği gibi yazılı orkinostur ve benim bugüne dek yaptığım en iyi avım da yazılı orkinostur. Limiti 45 cm. olmakla birlikte, bir kişi günde 2 adet avlayabilir. Yalnız gördüğüm kadarı ile balık 45 cm. değil. Ancak zaten limitleri bilmediğinizi ve burada öğrendiğinizi belirtmişsiniz ve bence çok büyük bir sorun da değil bu, çünkü muhtemelen o balık yumurta bırakmıştır. Bundan sonrasında siz de daha dikkatli davranacaksınızdır zaten. Diğer balıklara gelince, onlar deniz turnası değil baraccudadır. Arkadaşlarımız limitlerine bakmış sanıyorum ama baracudanın tebliğde yer alan bir limiti yoktur. Ama elbette bu çok küçük baracudaları da avlamamız gerektiği anlamına gelmez. Ancak limiti belirtilen deniz turnası gibi 60 cm. olmak zorunda da değildir. Aşağıdaki linkte baracuda ile deniz turnasının aynı balıklar olmadığını da görebilirsiniz arkadaşlar. KKGM'den gelen bilgiye göre, ikisi aynı balık değil.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8047

4. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Bilgiler icin tesekkurler. Dedigim gibi baligi olcmedim ve yakalandigi gun tuketildigi icin artik olcme sansim da kalmadi. Ama benim boyumla kiyaslama yapiyorsaniz eger boyumu 1.92 olarak alin lutfen :) Bizim tahminimiz 45 cm civarinda olabilecegi seklinde.

Bu arada deniz turnasi ile barracudanin resimlerini yan yana gorebilecegimiz bir site var mi acaba. Boylece karsilastirip, farklarini gorup, daha net anlama sansimiz da olacaktir. Ben turnanin buyugune barracuda deniyor diye biliyordum ama demekki hataliymisiz...

5. ckosel

ckosel Cengiz

Herkese merhaba,

Kagan ile dunku avda ben de vardim ve tombigin boyu en az 45cm idi :)

6. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    arkadaşım öncelikle hoş geldin tombik çok güzel tebrikler.fakat baraküdalar limitlerin altında bunların daha yumurta vermediklerini belirtmeden edemiycem birdahaki sefere daha dikkat ederseniz hepimiz için bütün gelecek için :cool: .

7. simendifer

simendifer Sennur

Serdar bey, daha önceki mesajımda da yazdığım gibi baracudanın tebliğde limiti yoktur. Deniz turnası ile karıştırmayalım, deniz turnası ile baracuda aynı balık değildir çünkü ve daha önce bu konu Su ürünlerinden Doç. Yakup Erdem hocamız tarafından da açıklanmıştı. KKGM'den gelen bilgiler de bu yöndedir. O nedenle baracuda konusunda arkadaşımız limiti aşmış değil. Aşsa aşsa, yazılı orkinos (Gördüğünüz balık tombik değil yazılı orkinostur) limitini aşmıştır ki, o da yaklaşık 45 cm. civarında zaten ve limitlerini de henüz öğrenmiş bulunuyor. ;) Hatta ölçüm yapmamış, belki de 45 cm. o balık, şu an için bilemiyoruz... Aşağıdaki linkleri de inceleyebilirsiniz bu arada arkadaşlar. Sanırım deniz turnası ve baracuda hakkında sizlere yardımcı olacaktır.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7799

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8004&page=6

8. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    sennur hanım vermiş olduğunuz linki inceledim limitlerle ilgili linkdeki deniz turnası değil zurna balığıdır.deniz turnasıyla baraküda aynı balıktır.

9. simendifer

simendifer Sennur

Sizin dediğiniz şekilde olursa, sanırım yine limit konsunda problem olmuyor. Bir de aşağıdaki linki inceleyin, buna göre de limit konusunda problem yok.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8047

Deniz turnası = baracuda dersek, tebliğde belirtilen latince isim deniz turnasını değil de zurna balığını gösterdiğine göre, demek ki arkadaşın baracudaları için limit yok.

Verdiğim linkte de latince adı ile ilgili olarak yanlışlık olabileceği bildirilmiş. Bu direk KKGM'den alınan bir bilgi.

Sanırım bu konu epey bir süre daha bizleri oyalayacak. :)

10. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    limit konusunda problem var fakat tutulmuştur herkes bu balığın ağzın dan takımı çıkartamaz tehlikelidir birde yapışkanımsı kaygandır elle tutulması zordur balık ölene kadar takım ağzında kalması gerekir. dikkat edilmesi gereken tutmak istenilen balığa göre yem kullanılması.küçük yem küçük balık büyük yem büyük balık.tabiki baraküdanın latince ismi var ama dünyada barracüda olarak tanınıyor türkiyede deniz turnası zurna balığınında latince ismi vardır ben araştırmadım bilmiyorum.:D

11. simendifer

simendifer Sennur

Zurna balığının latince ismi, şu an tebliğde gördüğünüz isim zaten. Esasen dedim ya, bu konu bizi oyalar. Yine en doğru kaynak su ürünleri fakültesinden olan arkadaşlarımızdan edineceğimiz bilgiler olacaktır. Bir ara Yakup hoca siteye geldiğinde bu konuyu kendisine hatırlatırım ve bilgilendirmesini isterim. Tebliğde belirtilen balık deniz tunası ama latincesi zurna balığını işaret ediyor. Tebliğe limitli olarak girmesi gereken balık hangisidir bu bir muamma. Fakat Yakup hocamızın bahsettiğine göre, deniz turnası olması da imkansız görünüyor, çünkü balık 50 cm büyüyebildiğinden, 60 cm. limit verilmesi anlamsız kalıyor. Ancak bir başka mesele de, deniz turnası ile baracudanın aynı balık olup olmadığıdır, ki bu iki balığın da aynı balık olmadığı söyleniyor. Özellikleri incelenip aynı balık mı yoksa ayrı balıklar mı, bu kestirilebilir. Dediğim gibi yine en sağlıklı bilgiyi, akademisyenlerden alabiliriz.

Bu arada, hayatım boyunca yediğim en lezzetli balıklardan biridir baracuda, bunu da eklemeden geçemeyeceğim. :)

12. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Ben yayınlanan limitlere değil kendi vicdani limitlerime göre davranıyorum, çoğu zaman normal limitte de olsa bana ufak gelirse salıyorum balıkları..Bu turna da barracuda ile aynı balık ve 1,5-2 kilodan ufağını salarım ben..Rekor balığım da turna ayrıca..

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Şennur hanım, denizlerimizdeki balıklar bölümüne buradaki fotograf ve bilgileri

Iskarmoz (Deniz Turnası) Sphyraena sphyraena

keza palaska balığını da,

Palaska (Kayış) Balığı (Lepidopus caudatus)

başlığı altına aktarırsanız, sanırım site çok güzel bir kaynak kazanmış olacak.
    Fotograflarıyla destekleyen arkadaşlara teşekkürler.

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    :)
    Resmi görünür kılın, üzerine ters (sağ) tıklayın, resmin kaynağını kopyalayı seçin [​IMG] arasındaki noktaların yerine yapıştırın :rolleyes:

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    De get !!! :D

16. simendifer

simendifer Sennur

Son düzenleme: 28 Aralık 2007