Uye oldugumdan beri yazdiklarimi okuyanlar bilirler, tekneden avcilikta bayagi bir gecmisim olmasina ragmen kiyi avciliginda cok acemi oldugumu anlatir dururum. Kafaya da koymustum, kiyidan kaya baligi disinda bi balik tutmadan tekneyle cikmayacaktim. Baktim bu gidisle ben omrum boyunca tekneyle cikamayacagim, ben de sozumden dondum :) Hafta basindan beri hava durumu bu hafta sonunun cok guzel gececegini soyluyordu. Sansima da 19 Kasim Pazar ADB sinavina girecektim. O yuzden cumartesiyi heba etmemek adina isleri Cumadan toparlayip, cuartesiyi bosa cikarttim. Kayinvalide misafir gelmis olmasina ragmen, onu hanima, hanimi anasina emanet edip cuma geceden Ozdere'ye attim kendimi. Arabayi almayacagim icin yem isini babama havale etmistim. Hic tutmadigi yemdir mamun, ama israrlarima boyun egip bi patlak dolusu almis. Tabii yaninda bol sulunes ve az miktar da sardalya. Aslinda sardalya da az degildi ama cok guzellerdi, yem yapmaya kiyamadik cuma aksam yemegi oldu cogu bize:) Cumartesi sabah 5bucukta ayaklanip gun dogmadan Ozdere balikci barinagindaki sandalimiza atladik. Gunes dogarken yerimizdeydik. Uyanmakla sandala cikmak arasinda niye o kadar uzun zaman gecti diye sormayin, bizde adet boyle, nevale tam olacak. Termosta cay, su, muhtelif icerikli sandvicler, meyva, ivir zivir. Eh, bunlari hazirlamak ta zaman aliyor tabii... Neyse, Fehmi Reis ilk cayini icince, deniz ve havanin guzelligini de gorunce keyiflendi biraz. [IMG] Tam gopez surusunun ustune dusmustuk. Arka arkaya jop gibi gopezler gelmeye basladi. Oltalar iner inmez saldiriyorlardi. Tabii, sulunes ve kisitli sardalya stokumuz heba olmaya baslamisti. Takim degistirdim, igneleri biraz buyuttum ve ilk kafa vurusu geldi. Bu kizil guzel, gozlerinden opulerek sepetteki yerini aldi. [IMG] Mercanlari uclemistim ve babamin buram buram haset kokan laf sokmalari ayyuka cikmisti ki imdadima asagidaki esmer delikanli yetisti. [IMG] Cipuralari ikileyince Fehmi Reis daha bir keyiflendi tabii. Ama bu arada ben de mercanlari 5lemistim. [IMG] Bu arada kupesteye kadar gelip kendini oradan atan yaklasik yarim kiloluk oldugunu tahmin ettigim iri kalamara teessuflerimi bildiririm. Oglen bire kadar mercan, cipura, mandagoz, gopez, kolyos, izmarit, 1 adet istavrit, muhtelif adetlerde hanostan olusan 5kg lik avimizi tamamlayip, cay ve sandvicleri tuketip, biraz sirti yapmak uzere ayrildik. O saatte sirtidan bisey cikmadi tabii. Baliklari tarttirdigimiz bakkalda ese dosta dagitilan baliklardan sonra kalanlar ise su sekilde [IMG] Hep dedigim gibi balik tutmak isin sadece bonusu. Kasimin sonlarina dogru, o guzel havayi denizin ustunde yasamak bambaska. Herkese rastgelsin. Ha, bu arada pazar gunu ADB sinavi da gayet iyi gecti. ADF guzel bir organizasyon yapmis, sinav salonuna giriste biraz kuyrukta beklemek disinda sorunsuz bir sinavdi. Bir de hatali 1-2 soru vardi ama o kadar kusur kadi kizinda da olur. Katilim ise tahminimim cok ustundeydi. Ben maksimum 30-40 kis olur derken yanilmiyorsam 150 kisinin uzerinde kisi sinava basvurmus. Hepsinin, hepimizin ruzgari bol olsun.