Arkadaşlar pazar günü ailecek balık tutmak için saat :06:30 gibi evden çıktık 1 gün öncesinden bütün malzemelerimi hazırladım sazan tutmak için bir arkadaşın önerisi üzerine yaylı olta takımı yapmıştım 3 takım onları aldık un civciv yemi ,yumurta ,mısır mısır unu ,vanilya orda yerinde karacaktık hamuru.kahvaltımızıda orda yapacaktık :07:20 gibi avlak ve piknik yerimeze vardık.benim için avlak eşim ve çocuklar için peknik olarak görüyorlardı ama ben içimdeki balık tutma hazzıyla hemen oltalrı çıkarttım dur kahvaltı yapalım demeleri ne ragmen hemen canlı yem takacaktım onları bulmak için işe koyuldum onlarıda hallettikden sonra eşim hamuru hazırlıyordu hazırladıkdan sonra yaylı oltalara hamuru kancalarınada mısırı taktık ve haydi bismillah diyerek yolladık.bir oltayla atçek yapıyordum diyeride şamandıralı canlı yem takarak biraz ilerimdeki sazlıga dogru yolladım onuda.20 dakika geçmedi atcek yaptıgım oltayla ilk turnamı çektim ufaktı suya geri yolladım.yaklaşık 10 dakika geçmedi yaylı oltanın kıyaya dogru geldiyini gördüm herhangi bir zil takmamıştım misinayı çekerken büyük bişey geliyor ya inşallah balıktır dedim bulundugumuz yer resmen rezalet içinde balıgı görünce ilk önce maşallah dedim kızmetimiz açık 3kg400 gr aynalı sazan oltayı yenileyim yerine attıkdan sonra şamandıralı olta suya battıgını gördüm.onu çektim 48 cm bir turna hepsiyle ugraşamıyordum birde eşim balıkları görünce bende tutacam diyince at çeki verdim öyrettikten sonra 1 saat gibi zaman geçtikten sonra bir baktım emre yetiş balık geliyor dedi koştum 53 cm turna aldık ilk ve son aldıgı balık oldu tabi kıyamadı çektiyine ve oltayı alışı o oldu birdahada alacagını sanmıyorum.fazla uzatmayayımm arkadaşlar böle böle 5 tana turna 48 55 cm civarları 2 adette sazan 2kğ ve 3,5 kğ ve kaçırdıklarımız kaçan büyük olur misali gerçektende büyüktüler.4 tane geri saldıgımız ufak balıklar yeter diyerek saat 16 gibi geri yola koyulduk.uzun olmamıştır inşalla sıkmamışımdır teşekkür şimdiden arkadaşlar hangi kamış hangi makara yazamayacagım piyasadan aldıgım normal kamış ve makaralar ve b arada bir kamışıda kırdık
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.kırılan kamış tamir olurmu arkadaşlar yoksa yeni kamışmı almak gerek ?
gerçekten çok hoş av olmuş, tebrik ederim, hocam nereye gitmiştiniz acaba, avlak yeri verilmiyor ncak ırmak yada baraj olarak söyleyebilirmisiniz, bende bu hafta kısmet olursa turna için hazırlık yapıyorum
Mehmet kardeş ii dileklerin için teşekkürler ben incesu barajına gitmiştim evet yer söylemiyorlar bende bundan dolayı sıkıntı çektim konu bile açmıştım ama söylenmedi ince su barajını denedim. iyi bir av oldu ailecek güzel bir vakit geçirdik sanırım siz pınarbaşı tarafındasınız öyleyse eyer bahcecik ve ya kaynar tarafını öneririm orta daha güzel balık çıkıyor diye duydum duyum sadece bizzat gitmedim ama inşallah en yakında gideceyim
teşkekür ederim hocam, evet aslım pınarbaşı tarafından ancak Kayseride yaşıyorum, orasıda uzak geliyor bana incesu barajını yeni duydum haritadan bakıp deneyecem orayı... Avlak yeri hakkında tam noktasal yer istenmiyor zaten, benim gibi acemi daha yeni bu işe gönül vermiş insanlar hangi ırmakta/barajda ne çıkıyor bunu bilmek istiyoruz, aslında gönül ister ki moderatörümüz Rıfat Bey en azından Kayseri için böyle bir tablo hazırlarsa bizim gibi yeni başlamış balık sevdalılarına çok yardımcı olur...
slm ismim ramazan durak oruçoğlu köyündenimbende balık yakalama meraklısıyımama buralarda hep yamula sarımsaklı ve yakın ufak sulara gidiyorum kendi yörelerimizi yakın köylerimizi bilmediğimden gidemedim hiç ama bu yaz kızılhan köyüne gitmeyi düşünüyorum köylüyü rahatsız etmeden çadır kurup bir gece sabahlayacak bir mekan bulabilirmiyim acaba