19.09.2010 turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:İst.
    Kulanılan yem:Kaşıklar,silikonlar ,mepsler
    Hava:Açık güneşli

AV HİKAYESİ
    Araya ramazan girince turna avına zorunlu bir ara vermek zorunda kalmıştık.Ramazadan sonraki haftasonuda yağmur engeli çıknca bu ara dahada uzamıştı.Niahayet bu haftasonu tüm hazırlıkları tamamlayıp turna avına gitmek için biraderle sözleştik.
    Sabah 05:00 gibi tüm malzemeler araca yüklendi fırından sıcacık ekmekler alındı ve göle dogru yola çıkıldı.Avlak alanımıza vardıgımızda hava henüz aydınlanmamıştı hemen kahvaltılık malzemeler çıkartıldı ve sıcacık ekmeklerle güzel bir kahvaltı yapıldı.Sonra göle dogru gitmeden malzemeler son kez kontrol edildikten sonra av bölgemize dogru yola koyulduk.
    Kısa bir yürüyüşten sonra av bölgemdeydim hemen kaşıgımı takıp karşı sazlık diplerine dogru ilk atışlarımı yaptım daha ilk atışta bir turna kaşıgı kıyıya kadar takip edip atlamadı.Bunu görünce atışlarımı bu bölgede yoğunlaştırdım fakat birdaha turna göremedim.Yeri degiştirip daha ileri bölgelerde atışlar yapmaya başladım bu yeni yerdeki ilk atışımda hemen vuruşu aldım kısa bir mücadeleyle kıyıya yakşatırdıgım turna son bir çabayla kendini kaşıktan kurtardı zaten limit altıydı geri salacaktım beni uğraştırmadı.Aynı yerde atışlara devam ettim kısa bir süre sonra günün ikinci vuruşunu aldım kıyıya yaklaştırdıgım bu turnada maalesef limitaltı bir balıktı zaten tam sudan çıkarırken oda kendini kurtarıp gözden kayboldu.
    Bu sabah sabah gelen iki limit altı turna beni iyice sevindirmiş içimde bu günün çok bereketli geçecegi izlenimi yaratmıştı.Ama maalesef bu hevesim kursagımda kaldı.Çünkü bu ikinci turnadan sonra birçok bölgede çeşitli sahtelerle yatıgımız hiçbir atışa vuruş alamadık.Birde gölde karşılaştıgımız diger balıkçılarında hiçbir vuruş alamadık demeleri bizi iyice karamsarlıga sürükledi.
    Ani bir kararla biradere dönüp haydi gidiyoruz dedim;biraderim birazda şaşkın bir ifadeyle nereye abi daha yeni geldik dedi.Ben ne evi birader toparlan hani şu iki senedir araç giremiyor diye gitmedigimiz göl varya oraya gidiyoruz dedim.Hemen toparlanıp aracın yanına vardık kısa bir yolculuktan sonra aracı müsait bir yere çekip göle dogru yürümeye başladık.Bu yürüme yolunu fazla kullanmadıgımız için birkaç sefer ormanın içinde kaybolma tehlikesi geçirsekte sonunda göle ulaşmayı başardık.
    Ulaştık ulaşmasınada ortada bizim eski gölden eser yoktu ;gölün yanına kocaman gürültülü yol yapımıyla alakalı bir tesis kurulmuştu ve göl kısmen doldurulmuş bir vaziyetteydi.Birde bunların üzerine tesisin iki tane azman köpegi eklenince içimden onca yolu boşa yürüdük diye geçirmedim desem yalan olur.Bunca olumsuzluga ragmen buraya kadar gelipte demene yapmadan dönmek olmazdı.
    Daha önceki avlarda turna aldıgımız bölgelerde atışlar yapalım dedik su öylesine otluk ve sığlıktıki her attıgımız kaşık silikon birton otla geliyordu.Baktık olacak gibi degil ileri daha derin bölgelere ilerledik atışları burada yogunlaştırdık.Ve iki sene aradan sonra bu göldeki ilk vuruş geldi mücadelesinden biraz irice bir turna oldugu belliydi baya açıktan birkaç metre önüme kadar getirdigim bu turnada maalesef kendini son bir kuyruk ve dönüş hareketiyle kurtaymayı başardı.Bu turnanın kaçması beni epey üzdü çünkü bu sıralar hep limit altı turnalarla ugraşıyordum belkide bu turna şansızlıgımı kırmak için bir fırsattı ama olmadı ne yapalım.Bu turnanın kaçmasından sonra yinede yılmadım atışlara devam ettim ve bu bölgeden arka arkaya 3 tane limit altı turna aldım ve hepsini iade ettim.Ve son birkaç atış yapıp avı sonlandırmayı düşünürken günün son turnası kaşıga atlayıverdi kısa bir mücadelenin ardından kıyıya aldıgım bu turna aslında limitler dahilindeydi fakat ben bu turnayıda digerleri gibi iade ederek avı sonlandırdım..

iade videoları

View My Video

View My Video

View My Video

View My Video

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Mesut bey tebrik ederim. pek iyi bir av günü geçmemiş ama olsun daha iyileri sizinolsun inşallah. geri saldığınız limit altılar umarım size bir gün trofe olarak geri dönerler...

3. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    İadeler için teşekkürler. Her nekadar tatlı su avı bilmesemde. Bu iadelerinizin size seneye kocaman turnalar olarak geri geleceğini biliyorum.

teşekkürler tekrar.

4. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    İşte avda avcı da budur son iade edilen balık muhtelemelen limit üstü ama avcı arkadaşımız çok balık yakalama derdinde değil büyük balık peşinde. Gerçekten tebrik ediyorum Mesut en büyük turnalar senin olsun

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Mesut ramazan sonrası ısınma turları diyelim buna, antremana sayalım. İnşallah bu ay turna avında daha iyilerini hep beraber göreceğiz.

Salınan balıklar için eline sağlık, tebirkler..

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Çok güzel resimler,iade ettiğin balıklar için teşekkürler inşallah irileri denk gelir.Bol şanslar,Mesut kilo almışssın :D

7. 3182

3182

Mesut inşallah bir dahaki sefere trofe bir turna ile güzel bir rapor yayınlarsın.

Resimler harika. Göllerin doldurulmasına ise diyecek bir şey bulamıyorum. Yapacak bir şey varmı?

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Çok güzel manzara, yavrularda çok şirin, tebrik ederim.

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Mesut abi. İade ettiğin yavrular için teşekkürler.

10. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.İstediğiniz balıkları yakalamasanız da saldığınız balıklar size geri gelecektir.Gölün durumu itibarıyla şamandıralı oltaya canlı yem takarak verim alabilirsiniz.