19.10.2009 Ankara Kurtboğazı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında TUNA tarafından paylaşıldı.

1. TUNA

TUNA Tuna Önder

Duydum ki Köprüköy'de sular çekilmiş
    Duydum ki Bala yolu hala rezil durumda
    En iyisi Kurtboğazına gitmek dedim.
    Arkadaşlara haber uçurdum, başka zamanda "Balık balık" diye başımın etini yiyen arkadaşlarım bu sefer "kusura bakma işim var" diyerek gelmediler. Sadece arkadaşım Bektaş geldi sağolsun. Pazartesi sabah 7:30 da buluştuk, 8:30 da baraja geldik. Su seviyesi fena değildi, önümüzdeki senenin suyu çıkar yani.

Arkadaşım turna için at-çek yapıyordu. Ben de bir oltama levrek için beyaz çapari takıp attım, diğeri ile de ben de turna için at-çek yapmaya başladım.
    15 dakika geçti ses yok, 30 dakika geçti gene ses yok. En sonunda Bektaş seslendi "Tuna, gel gel balık tuttum." Hemen arkadaşın yanına gittim, baktım ki oltasına baya asılıyor, gerçekten de bir şey yakalamış çekiyordu. Ama gözüme hiç de balık tutmuş gibi gelmedi.

-Bektaş, bence sen balık tutmadın.
    - O zaman ben niye bu kadar zorlanıyorum.
    -Bence sen poşet çekiyorsun.
    -Lan ağzından hayırlı bir şey çıksın
    -O zaman bence sen çuval çekiyorsun
    -Şimdi küfredecem ama
    -Tamam buldum, ceset çekiyon, ben hemen Jandarmaya haber veriyorum.

Arkadaşın çektiği şey ne mi?

Tırıvırıya takılıp ölmüş iki levrek.

Bir yandan tırıvırıya lanet ederken diğer yandan ölü de olsa balık tuttuk diye umutlandık. Saat 11:30 a kadar uğraştık. Arada bir sahtelerimize balık atlıyordu, ama bir türlü iğneye gelmiyordu. Sahtelerimizin üzeri diş izleri ile doluydu ama balık yoktu. Acıkınca ava mola verdik, Kızılcahamam'a gidip karnımızı doyurduk. Tekrar Kurtboğazına dönüp kaldığımız yerden devam ettik, ama bu sefer avlak yerini değiştirmiş, barajın yukarı kısmından avlamaya başladık.

15 dakika geçti, 30 dakika geçti, 1 saat geçti ama hala bir hareket yok. Bektaşın sinirleri iyice gerilmişti

-Lan Tuna, hani nerede balık?
    -Bilmiyorum.
    -Acaba burada balık mı yok
    -Bilmiyorum.
    -Hayır, bizim gibi avlananlar da var, onları görmesem balık yok diyecem ama, yok işte. Acaba onlar yakalamış mıdır?
    -Bilmiyorum.
    -Ya bu ördekler niye susmuyor, tam bir saatir vak vak vak başım şişti. Bunların çitleşme zamanı mı?
    -Bilmiyorum.
    -Bildiğin bir şey?

Saat 17:30 a kadar olta salladık, ama bir şey tutamadık. Dönüş yolunda Bektaşın ağzımızı bıçak açmadı. Ben de Bektaşı neşelendirmek, bir sonraki avlar için moral vermeye çalıştım.

-Bektaş niye konuşmuyorsun.
    -.....
    -Önemli olan zaten temiz hava almaktı
    -.....
    -Ciğerlerimizi mis gibi havayla doldurduk.
    -.....
    -Valla Bektaş, biz nerede hata yapıyoz ben de anlamadım
    -.....
    -Ama bak gör, Köprüköyde kesin tutarız.
    -.....
    -Bektaş, uyudun mu yoksa?
    -Beni eve değil, Kızılay'a bırak.
    -Niyeki?
    -Niye olacak, sana güvendim, yemek yapmadım, evde yemek yok. Akşam yemeğine bari bir palamut alayım da karnımı doyurayım.
    -Bende geleyim mi?
    -.....
    -Efendim?
    -Küfredecem ama!
    -Hayır niye kızıyorsun, onu anlamadım.
    -.....

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tuna, nice güzel muhabbetlere kardeşim. Hacibektaş'a da selamlar.:)

Söyle O'na; üzülmesin, ağlamasın, mızıkçılık yapmasın, dellenmesin,kızmasın, somurtmasın, hani bana-hani bana demesin, ellerini ovuştursun ve "nasip" desin. ;) :D

3. emrahkaya

emrahkaya emrah

Favori Kamış:
    remıxon
    Favori Makine:
    technostar
    En İyi Avı:
    turna 5 kılo
    lanet okuyorum o tırıvırı atanlara.
    bu arada guzel rapor ıcınde tesekkur edıyorum.bu aralar kurtbogazı denemesı yapmayı planlıyoduk ıyıkıde yapmıssın raporu.

4. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    süper bir rapor.. gülmekten öldüm.. elinize sağlık.

5. myilmaz

myilmaz Mustafa

Tuna kardeşim kurtboğazına sık sık kaçamak yapan biri olarak sana sasi tavsiyem aşağıdakilerdir. Her atışında vuruş alırsın kesin.Alltaki küçük kırmızı beyaz olan daha vermli. Sabah erkenden gidip (6 gibi) o suyun üstündeki binlerce kaçışan gümüşleri ve arkasından kovalayan levrekleri izlemeni tavsiye ederim :) . Turnaya gelince %10 ihtimal vuruyo oda genelde limit altı.

6. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    bende zaman buldukça kurtboğazına balığa giderim küçük beyaz sasi kullanmanızı öneririm ancak 2 iğneye takılmış solucanla her 2 atışınızdan birinde kesin yakalarsınız bol bereketli avlar diliyorum

7. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Merhaba Tuna;
    sanırım şansız bi av olmuş. nasipse 28/29 ekim tatilinde Ankarada olacağım. Bizim dayı herhafta levrek, turna yakalıyor. daha doğrusu yakalıyorum diyor. bakalım gidip göreceğiz...

8. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Tebrikler süper bir rapor olmuşşş çok matrak =)

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bir kaç kez ben de Kurtboğazına gittim. Tırıvırı gençleri gördüm, güvenliğe ikaz ettim. Tırıvırı atıyorlar müdahale edin dedim. Aabi bizim yetkimiz yok, cendermeyi arıyok, onlar da gelmiyolar, dediler. Çok üzülmüştüm.
    Beyaz sasi ile çok at çek yaptım ama nafile, ben de bir tane bile çekemedim şimdiye kadar. Fakat çapari ile iyi kötü verim alınıyor.

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    çok güzel bir rapor olmuş. bitmese de uzun uzun okusam dedim kendi kendime. fotoğraflar da çok güzelmiş, tırıvırı olan hariç tabii ki.

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Kendimi en kötü hisettiğim av zamanıdır yanımda misfirlerim varken onlara balık tutturamamak. İsterimki bu sevdayı benim gözümden tatsınlar, vay be desinler, ben balık avı dedikçe gülmesinler bıyık altından..

O sabrı herkes gösteremez, mükafatları ancak sabredenler alırlar. Bir derviş misali balık diye diye dolanırız ya su kenarında onu bilmeyenler anlamaz, tadanlar dilinden bırakamaz..

Güzel ve eğlenceli bir rapor, inşallah bir dahaki sefere Bektaş balıkçıya uğramaz :D

12. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Güzel ama avsız bir gün geçirmişsiniz,
    Misafir için üzüldüm ama Kızılcahamam'da Musa Usta'da köfte yediyseniz hepsine değmiştir umarım.
    Rastgelsin

13. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Temiz hava bol gunes. Bir dahakine balikta olur insallah! :)

14. hızlı

hızlı nedret

Favori Kamış:
    sheakspear
    Favori Makine:
    sheakspear
    En İyi Avı:
    sazan 4200gr
    fotoğraflar ve çok keyifli bir uslupla anlatımınız için teşekkürler, :)

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Yine senelerce orda balık hayatını kurutucak bir tırıvırıyı gölden şans eseride olsa almayı başarmışınız. TEbrikler.

16. TUNA

TUNA Tuna Önder

Bütün arkadaşlara ve abilerime yaptıkları yorum ve tavsiyler için teşekkür ederim.

17. TUNA

TUNA Tuna Önder

Bende senin yaptığın İmrahor raporların için teşekkür ederim. Burnumun dibinden çıkardığın turnaları görünce aşka geliyorum doğrusu.

18. TUNA

TUNA Tuna Önder

Abicim o dediğin kaçışan gümüşleri bizde gördük. O anda nasıl heyecanlandık anlatamam. "Bu kadar ufak balık varsa bunları yemek için gelen büyükleri de vardır" dedik ama olmadı işte. Altaki o kırmızı beyazı denedik, ama bizim denediğimiz sahte o kadar küçük değildi, biraz eşek gibiydi, herhalde o yüzden beceremedik.

19. TUNA

TUNA Tuna Önder

Reklam olmasın ama, soğuksu caddesi üzerindeki şelalenin yanındai köftecide karımızı doyurduk. Dediğiniz yer orası mı bilemiyorum, ama köfteler güzeldi.

20. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

raporda resimleri nasıl koyuyorsunuz ?yardımcı olursanız sevinirim. Bende koymak istiyorum ama url: istiyor..