Yer:ist. Hava:Açık güneşli Kullanılan yem:Turna kaşıkları,silikonlar,rapalalar Avın hikayesi Turna sezonunun sonuna doğru yaklaşırken fırsattan istifade kısa bir turna avı yapalım dedik. Saat 15:00 gibi malzemeleri araca yükleyip akşam suyu için avlak alanına doğru yola koyulduk bugünkü avda avlakta değişiklik yapıp her zamankinden farklı bir avlakta denemeler yapamaya karar verdik iyiki de öyle yapmışız. Çünkü epeydir av yapmıyor diye ihmal ettiğimiz bu avlak bugün bize gayet cömert davranarak gerçekten çok utandırdı. Avın güzel geçeceği daha ilk kaşığın suyla buluşmasında belli olmuştu zaten çünkü arkadaşın acele acele suya gönderdiği ilk atışa yaklaşık 55-60 cm boyların güzel bir turna atlayarak çoktan bize heyecanı tavan yaptırmıştı bile , tabi daha ilk atışa atlayan bu turnayı kaçırmak olmazdı şimdi kısa bir mücadele ardından kıyıya alındı. Bu süper başlangıcın ardından bölge didik taranmaya başlanmıştı bile, nitekim aynı bölgeden yaklaşık 10 dakika sonra 50-55cm arası güzel bir turnada ben aldım Tabi böyle güzel vuruşlar alınca bölgeden ayrılmak olurmu hislerim ve tecrübelerim vuruşların arkasının geleceğini söylüyordu. Nitekim hislerim beni yanıltmıyor yaklaşık 5 dakika sonra aynı yerden bir vuruş daha alıyordum bu sefer kendini kurtarmak için ota saran turna beni biraz uğraştırsa da yine de kıyıya alınmaktan kurtulamadı.Bu gelen turna sanki ilk aldığım turnanın tıpatıp ikizi aynı ebatlardaydı. Aynı bölgede vuruşlar arka arkaya gelmeye devam ediyordu. Bu balıktan yaklaşık 10 dakika sonra bir vuruş daha aldım ve kıyıya almayı başardım Yani kısaca arkadaşın aldığı turnayla beraber yarım saatte ardı ardına 4 turna almış olduk Bu balıktan sonra balık adeta bıçak gibi kesildiği için ve sayısız atıştan sonuç alınamadığından bölgenin terk edilme zamanı gelmişti artık ,biraz daha ilerleyip başka bölgelerde denemeler yapmaya başladık yaklaşık 45-50 cm boylarında bir turnada buralardan alıp ,avı 5 turnayla sonlandırıp evimize doğru yola koyulduk Turnaları kandıran meşhur kaşığım
İlk tebrik benden gelsin. Güzel balıklar almışsınız, kaşıkta sarı,turuncu ve fosfor yeşil gerçekten güzel iş çıkarıyor. Devamını dilerim...
Teşekkürler Fatih kardeş Daha iyilerini senin yakalamanı dilerim Teşekkürler Sonay kardeş Teşekkürler Murat abi Eski meraları ara ara yoklamakta fayda varmış gerçekten Eyvallah Özkan Güzel dileklerin için teşekkür ederim Git bir şansını dene daha iyilerini yakalaman dileğiyle Teşekkürler Orhan abi çok sağol Teşekkürler Orhan kardeş Bu sezon bu kaşıkla güzel vuruşlar aldım tavsiye ederim Teşekkürler Nevzat abi Daha iyilerini yakalaman dileğiyle
Mesut abi, Güzel av olmuş. Yakında Ankara'da bu manzaraları göremeyeceğiz herhalde. Bol şanslar. Rastgelsin.