Arkadaşlar bu hafta ıldırdan balığa cıktım biraz gec bi zaman sayılabilecek 8 gibi acıldık önce orkinos a gittik malum karagöz cupra için acayip kalabalıktı tum ıldırın kayığı orkinosa akmıstı sanki ama balık yoktu biraz bekleyip vurus alamayınca rotamızı boğaz tabir ettiğimiz yere doğru cevirip mercana baktık hava cok guzel denizde yatıktı taaki saat öğlen 3 e kadar.sessiz sakin cok huzurlu bi av yaptık.Benim için verimli sayılabilecek bir avdı.mercan ve mandagöz yakalandı mandagözler iriydi.
kbülent abinin bu hafta cektiklerini ben yayımlıyorum gusel bir av olmus iri mandagozsler ve mercanlar
resim için teşekkür sevgili kardeşim mutluya resmi eklediği için teşekkürler ekleme işini tam örenemedim daha arkadaşlar kusura bakmayın.
Bravo Bülent. Verimli avınız için tebrikler. O mandagöz dedikleriniz bizim " erkek mercan " dediklerimiz mi acaba? Eğer ayni balıktan bahsediyorsak tavasının çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim..
sevgili cihangir abi bu erkek mercan mandagoz kırma mercan hepsinin birbirine karıstıgını dusunuyorum 2 cins var yaptıgım arastırmaya gore yöresel olarak 2 balıga da aynı isim verilebiliyor karıştırılabiliyor sanırım bunu en gusel yakup hocam acıklar herhalde hangisi hangisi ben karıstırıyorum en azından
Mutlucum, benim bahsettiğim erkek mercan diye isimlendirdiğim balık, mercan avlarken sık sık yakaladığımız, çok açık pembe renkli, şekil itibari ile izmarite benzeyen bir balık. Ege'de mercan avlayanların karşılaşmamış olması mümkün değil. Ancak gerçekte tam olarak nasıl adlandırıldığını bilemiyorum. Aslen mercan soyundan mı gelir ya da tamamen farklı bir balık mıdır bilmiyorum. Bu balık hakkında bildiğim en iyi şey tavasının lezzetidir.. Dediğin gibi Yakup Hoca bunları okursa belki bize yardımcı olabilir. Asıl fotoğraflarda bol miktarda gördüğümü sanıyorum. Bolca tutmuşsunuz bu hafta..
Ahanda.... Aynen o.. Balık tamam da arkadaki yoksa sen misin Namık? Ahandaaaa... Ben de Kurtlar Vadisi Irak'ta ne arıyor bu balık diyordum....
kardeşim tebrikler iy av mercan bogazına gittiniz herhalde bu hafta hava iyi olursa bizde oradayız mercanar süper erkek adam erkek mercan ceker
Uşaklar beni töhmet altında bırakıyorsunuz. Mesajı ancak gördüm. Balık sistematiği ayrı bir bilim dalı gibidir. Ben sadece merakım ve 1985 de kalan sistematik dersi ile elimde kaynak olması bakımından bir iki şey söyleyebiliyorum. Temel kurallar tamam ama ince detay isteyen ve elimin altında bulunmayan birbirine yakın türlerde doğru saptama yapamayabilirim. Pagellus acarne, 36 cm ye kadar boyda olabiliyor. Göğüs yüzgecinin kaidesinde bir benek bulunuyor. Pagellus bogaraveo ise 70 cm ye ulaşabilen boyuyla daha büyük br balık. Ayrca siyah benek yüzgeç kaidesinde değil daha yukarıda yer alıyor ve daha büyükçe oluyor. Türkçe adlar ise malumunuz yöreye göre değiştiğinden benim bir şey söylemem fazla anlam taşımıyor. Kırma mercana erkek mercan dendiğini ve pek sevlmediğini biliyorum, ama dediğim gibi bu konuda net konuşacak bilgiye sahip değlim.