Selamlar..Geçen Perşembe-Cuma günü babamla beraber bir geceliğine Sazlıbosna Mermer ocaklarındaydık.. Perşembe günü saat 11.30 da yola çıktık.Avlağa vardığımızda tam öğle vaktiydi.Rüzgar almayan biryer bulduk ve çadırımızı kurduk.O sıcakta çadır kurmak biraz zorladı ama biraz amele yanığı ile hallettik işi Çadırı kurduktan sonra sıra oltalara geldi 6 tane sazan için dip oltası, 4 tane de belki turna ve ya kızılkanat yakalarız diye şamandıralı olta hazırladık.Sazan için konserve mısır ve hamur kızılkanat için hamur, turna içinse kıyıdan kepçeyle yakaladığım gümüş balıkları ve suni yem kullanıcaktım..Sazandan çok fazla ümitli değildim sadece bir günlüğüne yemlemek yeterli olmayabilirdi.. Hava daha yeni kararmıştı ki gümüşle yemleyip turna için attığım mantarlı oltaya kocaman bir kızılkanat geldi..o karanlıkta sazan zannettim hatta. Yemek , sohbet derken hava iyice karardı..Gece oltalar tık demedi ,yemleri bile aynı kaldıBize de çadırda uyku düştü..Gece 2-3 tane yavru köpek hep çadırın etrafındaydı yemlemek için ayırdığım hamuru dışarıda bırakmıştım ne bulmuşlarsa yemişler.. Sabah güneş doğmadan kalktım sazandan artık ümidi kesmiştim oltaların yemlerini yenileyip turna için biraz kaşık ve şasi ile at-çek yapıyım dedim..At-çek ,at-çek,at-çek….Turnalar uyanmamışlardı henüz.. Babam da uyandıktan sonra kahvaltı edip toparlanmaya başladık.Avımızın sonucu tek bir tane kızılkanattı. Ayrılmadan bizim biraz geri tarafımızda kamp yapan iki göçmen ağabeyi ziyaret ettik bir tanesi işe gitmiş akşam dönecekmiş ki biz tam gelirken oltalarına büyük bir balık geldi kepçeyi kaptım balığı aldık ama şaşırdım kaldım kepçede gördüğüm şey en az 1,5-2 kiloluk bir İsrail sazanıydı.Bu balığın daha önce bu kadar büyüğünü ne görmüş ne de duymuştum.Sazana çok benziyordu ağzı aynı onun gibi burun delikleri vücut şekli.. ama gerek rengi gerek bıyıksız oluşu İsrail sazanı olduğunu doğruluyordu..hapisi çıkarıp yanına bir tane daha ekleyerek balığı bana hediye etti.Küspeli oltalarla bu boyda 10 adet falan almışlardı gece boyunca bir tane de tatlısu levrekleri vardı küspeye gelen küçük balıklar sayesinde yakaladıkları..Teşekkür edip ayrıldık ve yola koyulduk...Suyun fazla çekilmesi bizi turnasız bırakmıştı belki ama balıksız olsa da eğlenceli iki günümüz geçmişti göl kıyısında.. Bunlar da birkaç manzara resmi Herkese Rastgele..
Erdemcigim bir dahaki sefere adam basi dort olta, her bir oltada maksimum 6 igne kanununu uygulamayi lutfen ihmal etmeyin. Bunun disinda gercekten bu mukemmel paylasim icin seni cok ama cok tebrik etmek isterim. Tam bir resimli roman kalitesinde.Turkce ve ifade cok duzgun. Fotograflar, duygular harika.Aramizda yepyeni bir yetenek olarak dogdugunun resmidir bu paylasim. Helal olsun diyor, dahasini bekliyoruz. Bana sorarsan boylesi guzel bir kizilkanatla boylesi bir pozda ve mutlulukta gecmis gun cok ama cok basarili bir gundur. Miktar degil kalite.Herzaman dedigim gibi.Dahasina rastgele, sevgili babana saygilarimi ilet, kal saglicakla.
Erdem onemli olan o ortamı yasamıs olman.Balıga 10 kere cıkarsın ikisinde kayda deger balık yakalarsın ama o iki seni hep balıga gitmen icin doldurmaya yeter.Sadece cadırda bir gece gecirmen bile buyuk keyif.Yasın genc ve bu yasta azmedersen bizim yasımıza geldiginde bizden cok daha fazla anın olacaktır..
Çok sağolasın Hüseyin abi.Evet bir iki olta fazla atmışız galiba bi dahakine daha dikkatli olucam.Söylediğin gibi birçok şeyi bu sitede aranızda öğrendim ve de öğrenmeye çalışıyorum Sağolasın Hakan abi çok haklısın iyi ki de genç yaşta tutulmuşum bu aşka
19 -20 2007 de tuttugunu söylüyorsun ama yalan söylüyorsun ,hiç utanmıyormusun tarih konusunda yalan söylemeye Kendini geleceğe ışınlamış,balıkları tutmuş ve gelmişsin be Erdem YIL 2099 - ERDEM BALIKTA Tebrik ederim Erdem kardeşim, güzel bir gün güzel bir av geçirmişsiniz Şansınız bol olsun (Makinenin Tarih ayarlarını düzelt Erdem )
Abi ölüyodum korkudan vallahi tam kendimi savunmak için forumda "ben de bu hafta sazlıbosnaya gidicem" gibi bişeyler yazmıştım onu arıycaktım ki gördüm devamınıGelecekten geliyorum; kötü günlerin habercisiyim sular çekilecek balıktan boş döneceksiniz Teşekkürler Can abi hemen yapıyorum ayarları bu bana bi ders olsun
: Unutma karşında (Araştırmscı bilge adam ) var Anında yakalar .. Bu arada tebrikler güzel vakit geçirmişsiniz..