19-20 Haziran Sazan Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sniper85 tarafından paylaşıldı.

1. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    İlk kez balikavi.net sitesinde tanıştığım Fatih arkadaşımla birlikte Cuma akşamı sözleştik. Ben görevim sebebiyle onlara akşam katılacaktım. Cumartesi günü Fatih ve Eren Abi saat 13:00-14:00 gibi göle gidip güzel bi avlak tutacaklardı ama işleri sebebiyle avlağımızı başkalarına kaptırdık. Her neyse yakınlarda bir yere konuşlandık ve yâ nasip diyerek oltaları sallamaya başladık. Hava henüz kararmadan ben 1-2 sazan yakaladım Fatih ve Eren Abi'de tık yok. Fatih gelmeyen balığa sitem ediyor Eren Abi şanssızlığını Fatih'e bağlıyor bense gel be kuzum hadi kır şu kamışı diyerek Fatih'i kızdırıyordum. :) Ama ilk kez karşılaşmış olmamıza rağmen ikisi de çok cana yakın çok iyi niyetli insanlar. Kimse ilk kez görüşerek balığa çıktığı insanlara benim Fatih ve Eren Abi'ye yaptığım şakayı yapamaz ama onlara o kadar çabuk ısındım ki sanki yıllardır beraber avlanıyormuşuz gibi hissettim kendimi. hatta Eren Abî'yi bir yerden hatırlayacak gibi oluyorum ama hâlâ çıkarammadım. Oltalara zilleri taktık bekliyoruz. Ben elimdeki zili bi-iki salllıyorum duruyorum, Eren abi hemen dikeldi bi o kamışın ucuna bakıyo bi öbürüne bakıyo dönüyo, ben tekrar sallıyorum tekrar bakınıyo başkası olsa dalga mı geçiyorsun diye azarlar hatta(Eren Abi'nin yaşını sormadım ama benden epeyce büyük olduğu belliydi) ama ben durumu söyleyince beraber gülüştük geçtik. Gece pek birşey yakalayamadık sabaha karşı 2-3 küçük sazan yakaladım ama telefon karanlıkta iyi çekmediğinden onları hava aydınlanınca videoya çekerek bırakırım diyerek suyun içine bıraktığım geniş tel kafesimin içine saldım.

Hava aydınlanınca ilk iş küçük sazanları serbest bırakmak oldu. (Herhangi bir zarar gördüklerini sanmıyorum 1-2 saat alıkonuldular ve kafesi gölün oldukça derin yerine konuşlandırdım suyun sıcaklığından etkilenmemeleri için.)
    Fatih sabah erkenden bizden ayrıldı ve Eren Abi ile ava devam ettik. Sanki Eren Abi Fatih'in gitmesini bekliyormuş gibi bir başladı ki bu sefer de ben de tık yok. Eren abi atıyor çekiyor 1-2-3-4-5-6-7 bende hâlâ tık yok.. güneş tepeye geldi resmen piliç gibi kızarıyoruz, suda çok güzel görünüyor baktım eren abi çıkardı t-shirtü attı kendini suya arkasından ben de bıraktım kendimi. su biraz kokuyordu ama ısısı harikaydı. yüzerken yosun gibi olan sazlığada benzeyen bitkilere takılan birkaç kaşığı ve tabiki bir türlü kurtulamadığımız tırıvırıları da sudan çıkartıp oralardan(omuzlarımıza kadar suyun içinden:)) ileriye doğru bir kaç at-çek daha yaptık. Sonuç yine yok. Sağımızda solumuzda da kimse kalmayınca eşyalarımızı toplayıp avlağımızdan ayrıldık. Limit dahili olmasına rağmen elimdeki 5 isaril sazanını da bırakacaktım ama kaçtır eve elim boş gidiyordum, turna deyip-yayın deyip çıkıyordum evden bu sefer sazan deyip çıktım bunda da boş dönersem ... :(
    Eren Abi beylikdüzünde oturduğu için oraya kadar beraber gittik. Tekrar buluşmak üzere kornalaşıp :) orada ayrıldık.
    Pek bereketli değildi ama son derece keyifli bir avdı. İnşallah tekrarında daha verimli ve büyük avlarla görüşmek üzere...

1 - ) http://www.vidivodo.com/396876/gece-kamp-atesi-basinda
    1 - ) Alternatif http://www.vimeo.com/user4099163/videos

2 - ) http://www.vidivodo.com/396862/yavru-sazan-birakma

Son düzenleme: 22 Haziran 2010
  2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    Güzel dostlukların kurulduğu zevkli bir av olmuş ne mutlu size :)

3. LapinCash

LapinCash

Tebrikler abi vallahi iyi tanışmışsınız.Abi aslında kalabalık olunca çok zevkli oluyor şöyle bi 10 kişi felan.
    Bi tek son video açılıyor.Avlağınız cidden güzel.

Son düzenleme: 22 Haziran 2010
  4. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    biraktiginiz baliklar israile benziyor keske hic birakmasaydiniz. biyigi yoksa israildir ki belli olmasada hareketlerin israil diye gozukuyor kucuk buyuk af yok.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Davut. Gönlündeki trofeleri tutman dileğiyle..

6. ErhanUgurlu

ErhanUgurlu Erhan

Favori Kamış:
    Çelik Karbon Hepsi
    Favori Makine:
    Banax sx 5000
    En İyi Avı:
    12 Kilo yayın
    Avlak neresi?
    Su Çok sığ görünüyor ..
    Derin yeri olsa belki daha büyük ve Güzel Bir Av Olabilirdi.

7. ErhanUgurlu

ErhanUgurlu Erhan

Favori Kamış:
    Çelik Karbon Hepsi
    Favori Makine:
    Banax sx 5000
    En İyi Avı:
    12 Kilo yayın
    İsrafiloğullarını Ben sevmiiim.

8. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    avlak gizli zaten kaç tane kaldıki:)

9. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Teşekkür ederim kardeşim. ilk videonun alternatifi çalışır durumda. iyi seyirler.

10. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Haklısın Salihim israildi ama ne bilim böle küçük küçük görünce kıyamadım işte...
    Lanet olsun içimdeki bu balık sevgisine... :)

11. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Teşekkür ederim vural abim.

12. volgym

volgym Volkan CANSEVER

Anlatımın için ve duytarlı davranışın için tebrikler ve teşekkürler Davut...

israil sirkü dahilinde veya değil suya iade edilmemesi gereken bir mahlukat iyi yapmışsın kılçıktan yiyebildiysen afiyet olsun ;)

13. fish founder

fish founder Özgür

1'de gözüken alternatifli videolar ne yazıkki izlenmiyor,
    ama 2. link ve ufak sazanın geri salınma videosu insanı çok mutlu ediyor,

forum dahilinde kurulmuş olan dostluklara örnek bir av raporu ve macerası olmuş,
    tüm ekibi canı gönülden kutluyorum,

14. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    usta guzel av olmuş avdan ziyade burda bunları paylaşmak okumak ta avlanmak gibi zevklı oluyo bende beylıkduzune yenı taşındım sayılır amacım arkadaşlık çevre edınme bende hemen hemen herhafta yayın sazan turna avına gıdıyorum adım ibrahim avcı 25 yasındayım ilgilenırsen cevap olrak sevınırım rastgele