Dünkü çağrımızın ardından sabah saat 6:00'da evden çıkıp 6:30 itibarıyla takımlarımızı hazır edip Aşiyan sahilinde rastgele deyip oltalarımızı savurduk. İlk atışta çinekop çaparisiyle uzak sayılabilecek bir mesafede avımızı yoklarken ciddi bir şekilde kamış eğildi. Heyecanla makinemize asıldık. İlk tasmanın ardından olta ısrarla akıntının tersine doğru gitmeye başladı ve derken bir başka balık daha atladı. Şansımız açık, yüzümüz gülüyor ve makineyi tam gaz toplarken balıklarımız da su üstünde belirdi: 1 Sarıkanat ve 1 Çinekop! Oh oh ne ala derken o da ne... Kursun dibe takılmaz mı? Sağlı sollu yoklarken çinekop kaçtı gitti gözümüzün önünde. Olacak gibi değil, sarıkanat da kaçsa takımı kesicem ama o da kaçmıyor namussuz... Binbir güçlükle öne arkaya sağa sola derken oltayı kurtardık... Sarıkanatın neden kaçamadığı anlaşıldı; bir iğne kuyruk tarafından girmiş, ihtimalen çırpınırken bir iğne de galsamasına yakın bölgeye batmış, eh bir tanesi de ağzında zaten... Neyse avı alıp kıracaya bakalım, yem olsun dedik. Yarım saat boyunca kıraca kovaladık. İnanılmaz ama b,z kıracaya başladığımızda takımını açanlar kovalarını yarım saatte doldurdu bizde tık yok... Rica ettik te komşumuz bize 3-4 kıraça verdi, hem yemlilerimizi hem de çinekop çaparisini salladık tekrar... Belli ki şansımız sarıkanattan yana, çapariler bu sefer iyi iş yapmıyor ama yemlilerde hızla 4 yemi tükettik, 3 sarıkanat, 2 çinekop daha geldi... Şansa bakın ki yem yok ama balık çok... Komşuya bu sefer bir sarıkanat ikram edip kıraçalarına tekrar talip olduk, biz kesip biçerken balık ta kesti. Saat 8'e kadar oltalarda tık yoktu.. Derken çapariler tekrar tırrrrt etmeye başladı. Kuvvetli çekişe benim dandik makine sorun çıkartsa da 3 çingene palamutu daha kovamıza girdi. Bu arada 4. çingene palamutunun da neredeyse yarısı yoktu... Onları çekerken yemli oltalar hareketlendi, yine 2 çinekop daha... Saat 10 gibi rapalaları deneyelim istedim. Siteden öğrendiğim teknikle dün balsa ağacından rapala yapmıştım, bakalım çalışacak mı diye attık suya... (Yalnız denge kurşununu iyi ayarlayamamışım bizim rapala biraz yanpiri yüzüyordu) Yanpiri ama sanırım bu daha çok ilgi çekti ki bu rapalamızla da 3 palamut daha aldık... Sonuç, 4 sarıkanat, 16 çinekop, 5 çingene palamutu, 3 palamut, 8 kolyos ve komsudan aldığımız 2 küçük kıraça :))(Bu arada sadece kendi aldıklarımı söylüyorum ama ekibinde benden aşağı kalır bir tarafı yoktu) Yanımızda duran yılların balıkçısı üstadımızın kedinin ciğere baktığı gibi bakışlarıyla Aşiyandan ayrıldık, hem zevkimizi aldık, hem de yeşil Efe'nin sofradaki yarenini çıkarmış olduk :) Sözün özü, herkes az ya da çok balık aldı ama bu gün bizim bahtımız daha bir açıktı... Hepimizin kısmeti daim olsun...;)