19 Mayıs 2011 Kurtboğazı Perch Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında boranersoy tarafından paylaşıldı.

1. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Merhaba BalıkAvı.Net!
    19 Mayıs'ın resmî tatil olması dolayısıyla (bu sefer ailecek) hem piknik hem balık amaçlı Kurtboğazı'na gidelim dedik...

Avlağa vardığımızda saat 15:30 civarıydı. Gök gürültüleri eşliğinde bulutlar karşılıyordu bizi gölün üstünde. Kıyıda hiç durmayan gümüşler sanki balıkların habercisiydi.

Babamdan gelen "Haaaydi, rastgeleee!" sesiyle üçlü kancasına gümüş balığı taktığım ilk oltayı attım. Sıra diğer oltaya geldi. Ona da aynı şekilde bir takım hazırlayıp yolladık suyaa...

Şemsiye, mangal, semaver, sandalyeler, kısaca her şey tamam. Gümüşler de zıplamaya devam ediyor bu arada. Bir ara şamandırayı görmediğini söyledi babam. Tam ben de "Evet, şamandıra yok!" diyecekken zil öttü, sustu. Durur muyum, saniyesinde yanındayım oltanın. "Haydi, bir daha vur, bir daha vur..." Yok! Vurmayınca vurmuyor arkadaş... Neyse, dursun suyun içinde bakalım... Yerime geri döndüm.

Kendime meyve suyu dolduruyordum ki, bir zil sesi. Ne asılıyor ama! Resmen, "Gel, hadi takıldım oltana." diyor. Uçtuk babamla yanına. Bu sefer benden önce kaptı babam. :cool: "Geliyooo, geliyooo, geliyoo, GELMİYO!" Yine kaçtı. :( Saatler ilerledikçe aynı şekilde birkaç vuruş daha alıp balıkları kaçırdık. Bu arada yağmur da başlamıştı. Bulutların arasından güneş bir ara çıkar gibi olmuştu. Babamla, "Güneş çıkarsa iyi balık yapar, saati de geliyor." gibi tartışmalarımızın tam üstüne bir vuruş daha! Onu da kaçırdık. Ama ben anladım, üçlü iğneden. "Baba, vuran balıklar üçlü iğneyi alamayacak kadar küçükler, tekli iğne takalım." (Ki, aldığımız balık da küçüktü.)

İğneleri taktık, yolladık suya. Saat 18:20 suları... Bu sefer çok iyi asıldı! İçimden "Tamam, yakalandı, kaçarı yok." derken babam koştu. Kardeşim Nehir de durur mu, "Baba, ben sarayım, ben alayım balığı kenaraaaaa!" "Tamam kızım, hadi sar bakalım." Henüz küçük olduğundan oltayı tam kavrayamadı ve saramadı. Babam da balık kaçmasın diye sarmaya başladı veeee, hop ilk levrek kıyıdaaaa!

"Bu sefer salarken video da çekelim baba, güzel bir rapor olsun." dedim babama. "Tamam oğlum, sen bilirsin." diye karşılık verdi. Bir iki fotoğraf aldık. Balığı, videoyu çıkarken çekmek üzere livara attık.

Saat 19:00, annemden "Haydi, toparlanalım artık." sesini duydum. "Tamaaaaam, ama önce video çekeceğiz. :) " Mıntıka temizliği yapıldı. Hazırlıklar tamam, yola çıkılıyor.

Fotoğraflar telefonla çekildi, fazla net değil.

Bir sonraki av hikayemizde görüşmek üzere, umarım başınızı ağrıtmamışımdır. :)
    Rastgele..! :)

http://www.youtube.com/watch?v=OLr7FCfM_nM

Son düzenleme: 19 Mayıs 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Boran merhaba senden umutluyum... yolunda devam et..o dünya tatlısı çitlenbik i de benim için yanagından öpüver..:)

3. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim Muvaffak Bey. :) Sizin adınıza yanağından öptüm, o da ellerinizden öpüyor... :)
    Rastgele! :)

4. simendifer

simendifer Sennur

Boran, hem sen hem de kardeşin, çok şekersiniz ve bence harika çocuklarsınız. :) Sizi izlerken gözlerim doldu inan. Raporu da harika yazmışsın ayrıca. "Bu memleketi gençlere emanet etmek gerçekten çok akıllıca" dedirtiyor insana, çok gururlandım. 14 yaşındasın ve kardeşine dahi örnek olacak bir davranışla balığı salıyorsun, birlikte çöpleri topluyorsunuz. Biz bazen koskoca insanlara anlatamıyoruz bunları. Bu söylediklerimi iltifat olarak görme, gerçekten böyle.

Bugüne dek sitede kimseye böyle bir şey söylemedim inan ama sana söyleyeceğim; "helal olsun size... Bravo."

Bu arada, kısa zaman sonra av partneri aramana da gerek kalmayacak. Çünkü Nehir de seninle birlikte balık peşinde olacak gibi. :) Ağabey- kız kardeş bir şeyler yapmak kadar keyiflisi yoktur. Ki sen de kardeşine düşkün görünüyorsun. Size bakınca kendi ağabeylerimi düşündüm. Biz de çok çok iyi anlaşır ve birlikte bir şeyler yapmaya bayılırız. Özellikle İstanbul'da olması dolayısı ile küçük ağabeyimle daha da çok yakınız ve hatta sırdaşımdır. İyisiyle kötüsüyle herşeyimi anlatırım O'na. Umarım sen ve Nehir de şimdi olduğu kadar ileride de birbirinize bu kadar bağlı olur ve birbirinize destek çıkarsınız. Dediğim gibi çok şekersiniz. :)

Biliyor musun? En büyük balıklar sizin oltanıza gelecek bir gün. Öyle geçti içimden. :) Tebrikler ve dahasına rast gelsin. :)

5. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Öncelikle söyledikleriniz için teşekkür ederim. :)
    Elimden geldiğince, gerek balıkları iade ederek; gerek çöpleri toplayarak doğaya katkıda bulunmaya çalışıyorum. İlerde herkese örnek olmasını da çok isterim açıkçası...

Gelelim Nehir konusuna. :)
    Emin olun, en az benim kadar o da hevesli balığa, doğaya ve geri salmaya. Daha önce geri salarkenki fotoğraflarımızı gösterdim ve, balığı iade etmenin doğaya ne büyük bir katkı olduğunu anlattım. Bu avda balığı alır almaz tepkisi: "Abi, bunu salacak mıyız?" şeklinde oldu. :)
    Tekrar teşekkür ederim, rastgele... :)

6. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    helal borancım tbrk ederimseni yapmış olduğun haraket taktire şayan hazır gitmişsin oraya bi iki atçekte yapaydın turna vermedimi:(

7. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    :)
    Tebrikler...
    Bir gün en güzel balığı siz yakalayacaksınız...

8. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Aklımdan geçmedi değil aslında, hatta at-çek takımımı da götürmüştüm fakat fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi kıyılar haddinden fazla yosundu. :)

Ben teşekkür ederim Nuri Bey, inşallah. :)

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    boran güzel zaman geçirmişsin tebrik ederim daha iyi avların inşallah.benden sana bir tavsiye perche solucan dene 3 lü dip oltası ile çok iyi sonuç alırsın

10. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Boran kardeşim öncelikle avın ve hareketin için tebrikler... duyarlı bir davranış, keşke herkes böyle olsa. işte o zaman sen daha büyüklerini ve fazlasını yakalayabilirdin...

iki sene öncesine kadar ankarada öğrenci olduğum zamanlar Kurtboğazı'na çok gidiyordum. sana tavsiyem, bir daha gidersen şayet, orta boy silikon yem ile dene (at-çek) bu şekilde ben çok yakalıyordum oralarda, ve çoğunuda salıyorduk. çünkü gerçekten çok fazla geliyordu. raporlarımda da bulabilirsin..

hadi rastgele sana, eline emeğine sağlık... :)

11. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler, sayende Kurtboğazı'nın durumunu da öğrenmiş olduk :).

Kardeş, bu perch nedir? Tatlısu levreği desene :D.

Ayrıca çok profesyonel takılıyorsun, tebrikler vallahi.. Ben daha doğru düzgün takım kuramadım, akvaryum hobisiyle balık avını harmanladım gidiyorum :)

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Iste gercek amator, iste ornek avci... tebriker delikanli.. :)

13. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim. :)

Çok teşekkür ederim. :)
    Herkesten ufak bir bilgi öğreniyorum her yeni konuda. Eminim yararı olacaktır, teşekkürler. :)

14. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Teşekkür ederim. :)
    Bir kere ağza alınınca bırakılmayan sözler vardır ya, gerçekten öyle. Takıldı gitti ağzıma. :)
    Rastgele. :)

Teşekkür ederim İbrahim Bey. :)

15. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    tebrikler daha iyileri rastgelsin

16. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Boran kardeşim Tebrikler.Bu yolda kendini geliştirmen ve daha iri balıklar tutman dilegiyle:).

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler umarım daha büyüklerini bir gün oltana takılır :) . Or-an Sitesine benden bolca selamlar :))) uzun zaman yaşadım orada özlemiyorum dersem yalan olur .

18. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    selam

boran kardeş tebrikler :) gerçekten çok güzel davranış işte geleceğin gençleri geliyor yola devam geleceğin balıkçıları bunlar maşşallah :)

19. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Her zaman her avin bereketli olsun Boran :)

Rastgele.

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ediyorum. çok güzel bir rapor. daha iyi avlar dilerim.