YER:İST. HAVA:AÇIK GÜNEŞLİ KULLANILAN YEMLER:TURNA KAŞIKLARI, YAVRU TURNA SİLİKONLARI,MEPSLER,RAPALALAR AVIN HİKAYESİ İçimizdeki Turna sevdasıyla sabah ezanıyla düştük yollara. Yaklaşık 35 dakikalık bir yolculuğun ardından avlak alanımıza giden patika yola girdik muhabbet ederek ilerlerken önümüzden bir tilki geçti, ben hemen evet arkadaşlar bugünkü avımız güzel geçecek dedim; Arkadaşlar niye öyle dedin diye sordular çünkü dedim ne zaman böyle turna avına giderken bir tilki görsek o turna avımız da hep iyi sonuçlar aldık Gülerek gölün kenarına ulaştık hava süper göl süt liman süper bir atmosfer vardı. Oltaları açıp gölün o bakir güzelliğini seyrederek atışlara başladık güneş henüz doğmadığından ilk atışları sarı parlak kaşıklarla yaptım yaklaşık 10 atış sonra günün ilk vuruşu geldi açığa attığım sarı kaşıga yapışan turna kurtulmak için epey bir debelenip durdu.Verdiği mücadeleden ufak bir balık olduğunu anladığım turnayı tam kenara alıp salacaktım ki kıyıya yakın bir yerde zaten suya düşüp gözden kayboldu. Daha ilk atışlarda gelen bu vuruş sanki günün güzel geçeceğinin habercisi gibiydi.Göl kenarını taraya taraya ilerliyordum biraz ilerde bir limit altı bir turna daha aldım hemen göle iade ettim.Attığımız kaşık ve silikonlara limit altı vuruşlar ve takipler alarak daha önceki avlarda güzel trofeler ve vuruşlar aldığımız bölgeye ulaştık. Bu arada güneş doğmuş daha sabahın bu saatinde bile bizi yakacağını belli etmişti.Yeşil turna yavrusu silikona dönerek sazlık ve otluk diplerini tarıyordum kenardaki kamışlar uzadığından ve su altındaki bitkiler iyice büyüdüğünden istediğim bölgelere atışlar yapmakta çok zorlanıyordum. Yine böyle bir bölgede yüksek kamışlar üzerinden ortaya doğru fırlattığım silikona daha suya değer değmez güzel bir vuruş geldi.Sert kafa darbeleriyle sağlam bir balık olduğunu belli eden turna kendini kurtarmak için önce açığa doğru daha sonra sağa sola sert dönüşlerle adeta gölün o çarşaf gibi yüzeyini dövüyor müthiş bir mukavemet gösteriyordu. Birkaç dakikalık bu aksiyonun sonunda nihayet yorulan turna kıyıya doğru yaklaşmıştı fakat önümdeki uzun kamışlar balığı kıyıya almamı engelliyordu.Bu sırada biraz ilerde bulunan arkadaşa seslenip yardıma gelmesini istedim onunda yardımıyla güçte olsa yaklaşık 65-70 cm boylarındaki turnayı kıyıya almayı başardık Bu turnayla zaten iyi başlayan av dahada iyi olmuş adeta bize doping etkisi yaratmıştı. Bu gazla atışlara devam ederek bir sonraki bölgeye ilerledik bu bölgede yine diğer alan gibi kamışlar uzamış ve su bitkileri büyümüştü bulabildiğimiz ara açık bölgelerden atışlar yapıyorduk bu sefer arkadaş sarı kaşıkla güzel bir vuruş alarak mücadeleye başladı.Bölge sazlık olduğu için benim kamışı bırakıp ona yardıma gittim kısa bir mücadelenin ardından yaklaşık 45-50 cm boylarındaki turnayı kıyıya aldık. Bu arada güneş iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamıştı. Bu bölgeden sonra denemeler yaptığımız alanları tarayarak geri dönüşe geçtik.Turna yavrusu silikonla balık aldığım için onunla devam ediyordum tam şu son atışı da yapıp yemi değiştireyim diye düşünürken kıyıya yaklaşık birkaç metre mesafede sağlam bir vuruş daha aldım. Silikonu kapan turna adeta çıldırmış gibi suda şapırtılar dalgalar yaparak kurtulmaya çalışıyor kendini sazlıklara ot içlerine sokmaya çalışıyordu.Buna izin vermeyerek ve onu iyice yorarak balığı kıyıya almayı başardım yaklaşık 55-60 cm boylarında bir balıktı. Bu balıktan sonra başka bir vuruş alamadık zaten güneşte iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığından avı sonlandırıp evimize doğru yola koyulduk. Tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlarım Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın Limit altı iade video http://www.youtube.com/watch?v=brbI5hEchFM
tebrikler mesut, sen bayramı avlakta yapmışsın. balıklar güzel, avlak güzel, anlatım hikaye süper. aynı heyecanı bizlerede yaşattığın için teşekkürler.
çok güzel turnalar ellerinize sağlık... İstanbul da turna boyları genellikle çok küçük oluyor. Boyları gayet güzel maaşallah.
mesut bey tebrikler, hem güzel bir av hemde güzel görüntüler. avlarınız daim ve bereketli olsun. esen kalın
Zevkli ve hareketli bir gün olmuş. Raporda gayet keyifli, ellerinize sağlık. Nice güzel avlar dilerim.
Teşekkürler Murat abi sağol Teşekkürler Gökhan Teşekkürler Emre Teşekkürler Sedat Şundan emin ol İstanbul avlaklarında daha büyükleride var.reeling Teşekkürler İbrahim sağol Teşekkürler Levent usat darısı senin başına Teşekkürler Hakan Teşekkürler Volkan Evet dediğin gibi zevkli ve hareketli bir gün oldu
Mesut abi, güzel bir av olmuş. Biz turna sezonunu açamadık hala, darısı başımıza diyelim. Sağlıcakla kal. Rastgele.