19 Mayis Kurtboğazi Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında barakuda42 tarafından paylaşıldı.

1. barakuda42

barakuda42 MURAT

En İyi Avı:
    4,5 kg sazan
    19 Mayısta saat 15:00 gibi kurtbogazı barajına levrek hareketlendimi diye deneme amaçlı bir gezimiz oldu. Bölge kurtboğazı barajı pazar ilçesi girişi
    Gittiğimiz bölgede balıkçı arkadaşlar at çek ve canlı bırakma yapıyorlardı. ama malesef levrek gören olmamış. Bizde yem olarak solucan harici maalesef yoktu.
    Canlı bırakma yapan arkadaşlar satın almış oldukları gümüşleri öldürmüş ve yem çokluğundan dolayı kıyıya atmışlar. Tabi gümüş varken solucanı gereksiz bir yem olarak düşündüğüm için hemen düşenleri toplayıp iğne büyüklüğüne göre fleto yaparak oltamı attım.
    Tabii pek şanslı görmediğim için pek fazlada ilgilenmedim. Benimle beraber av yapan arkadaşlarımda oltalarını atıp mangalda çay sefası yaparız diye ateş yakmaya giriştik. Yaklaşık 16:30 civarı arkadaşımın oltasına tek bir vuruş oldu ama gerisi gelmedi. derken diğer arkadaşımın oltası arkadan benim olta tek çın deyip kalıyor. yemler dişlenmiş ama iğnelerde duruyor. tekrar at, bekle derken arkadaşımın oltasında sezonun ilk levreğiyle buluştuk. bir süre sonrada benim oltama gelen ikinci levrek ile avı sonlandırdık. Bu arada güzel bir yağmuruda yedik. Özetleyecek olursak, Su yosunu çok fazla balık nazlı sanırım havanın ısınması ile herkesin yüzünü yakında güldürmeye başlayacak. Bu arada satılan gümüşlerin karnında havyar çıkıyor. Aman dikkat! Gümüş sanırım bu ara yumurtasını bırakıyor. Tüm dostlara rastgele..;)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özellikle sizin bölgeden turna, levrek konulu paylaşımlarda canlı yem gündem edilmezse olmuyor. Öyle anlaşılıyor ki yemlik balık konusunda getirisi de olan hayli yaygın bir sektör oluşmuş.:(

3. barakuda42

barakuda42 MURAT

En İyi Avı:
    4,5 kg sazan
    Nuri bey malesef öyle
    Bölge olarak turna ve levrek avı yaygınsa ve avcı sayısı av sayısından fazla ise fazla bir seçenek kalmıyor. Yeterli sazan avlağı olsa bile (bu şu anda söz konusu değil) avcılar olarak bizler maalesef pek sabır gösterip sazan yakalayalım diye çaba sarfetmiyoruz. sağlıcakla kalın