19 Mayıs'ın Genç Levreği

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında emrepasa tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Siz de haklısınız. Bunu söylüyorum, çünkü başlarda hepimiz sizin gibi düşünüyorduk. Ama malesef konu bizlerin avlak saklamayı istemesi değil. Konu, bu avlakların öğrenildiği anda talan edilmesi.

Bilmiyorum aranızdan kaç kişi gördü ama, dün değil ondan önceki akşam Murat (balikci) arkadaşımız gerçekten harika bir rapor yayınladı. Fakat zıpkıncı bir arkadaşı avlağı tespit ettiği için konuyu ertesi gün kaldırdı. Çünkü arkadaşını tanıdığını, ufacık balıkları bile vurduklarını, diğer arkadaşları ile birlikte gelip orayı talan edebileceklerini söyledi. O öğrendi bari başkaları da öğrenmesin diye raporunu ve hatta o avlağın belli olduğu tüm raporlarını kaldırdı.

Aynı sebeple bu hafta sonu Ben, Yasin, Sedat ağabey ve Sedat ağabeyin komşusu Nejat ağabeyin katıldığı 4 kişilik avımızı da raporlamadık. Çünkü dikkatsizce avlağı belli eden fotolar çekmişiz, ki gittiğimiz yeri pek kimse bilmiyor.

Bu sadece iki örnek, esasen o kadar çok örnek var ki anlatamam. Bu siteden aynı sebeple raporunun kaldırılmasını isteyen çok kişi oldu. Hatta Antalya grubundaki arkadaşlar da aynı sebeple bazı raporlarının kaldırılmasını istediler ve kaldırdık.

Tüm bunlar size saçma geliyor tahmin ediyorum ama inanın saçma değil. Bazı avlaklar herkesçe bilinir ve adı geçer ama sessiz, pek kimsenin o merada ne çıktığını bilmediği avlaklardan pek bahsetmemek yerinde olur. Ki hepimiz, bildik tanıdık arkadaşlarımız özelden avlak yerini sorduklarında, açıklamaktan kaçınmayız. Ama dediğim gibi siteden bildik, tanıdık, güvendiğimiz kişilere söyleriz bunu. Gerçekten bir gün başınıza gelirse (ki inanın hiç istemem. Çünkü bunun olması demek bir avlağın daha talan edilmiş olması demektir) o zaman ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Burada üye sayısından çok ziyaretçi olduğunu unutmayın. Onlarınsa kimler olduklarını hiçbirimiz bilmiyor, her zaman boş olan, talan edilmemiş merada yeni yeni adamlar abuk subuk yöntemleriyle peyda olduklarında kim olduklarını öğreniyoruz.