arda bey yorumunuz için teşekkürler. keşke izmir gibi kıyı at çeklerinde verimli olan bi yerde olabilseydim antalya biraz verimsiz o konuda.
Sevgili balık dostlarım, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yine Shakespeare ugly stick 2.10 m 5-20 gr atarlı çelik sargılı kamışı aldım.Satış fiyatı 140 tl civarında ama ben çok memnun kaldım.Kamış sert aksiyonlu ve malzeme çok kaliteli ,diğer 3 spin kamışım da Shakespeare markaydı.Onlardan da çok memnun olduğum için fazla tereddüt etmedim. Ama kamışı satın aldıktan sonra bir sitede 80 TL civarında Shimano Nexave marka 2.10-2.40 m 5-20gr atarlı bir kamışını gördüm.Sap kısmında uzayıp kısalarak 2.10-2.40 m boylarında kullanılabilyormuş.Aslında böyle bir kamış daha çok işimi görebilirdi.Ama kullanış olarak ne kadar efektif olabirdi bilmiyorum.Çünkü 2.40 boyda bir kamış da 5-20 gr atar oluşu(çok esnek olacağından)çok tercih edeceğim birşey değildi.Ama yine de denemeyi isterdim. Spinle pek çok av yapmış bir amatör olarak ,naçizane tavsiyem 2.40 m lik bir spin kamış için (hedef levrek ise) 2500-3000 kafa aralığında,5 devir ve üzeri,ağırlığı 400gr altında olan spin makinalarıdır.Özellikle shimano nun Exage,Nexave,Catana serileri çok efektif olacaktır.Benim kullandığım makina ise Tica spin focus 3500H ,Makina çok kaliteli malzemeden imal 6,2 devirli ve yaklaşık 350 gr ağırlığında.Fiyat 110 Tl civarı.Ama bir süredir bu makinanın 3000 ve 2500 lüğünü aradığım halde TR ve yurtdışında bulamıyorum.Bulabilsem hiç tereddüt etmeden alacağım. Not:kamış makina kombinasyonunda toplam ağırlık ,500-600 gr aralığı(daha hafif olsa daha da iyi) çok daha zevkli ve daha az yorucu avlar yapmanızı sağlayacaktır. Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Bende SHİMANO CATANA BX telespinini 3 - 4 yıldır kullanıyorum. Su ana kadar hic sikayetim olmadı.Fincanları da pırıl pırıl. 10 - 30 gr. olmasına ragmen ancak 40 - 50 gr.da performansına kavusuyor. Belki sizin aldıgınız kamıs cakma olabilir. Buna cok dikkat etmek gerekiyor ve de guvenilir yerlerden alıs veris yapmanın onemi ortaya cıkıyor, 3 - 5 kurus pahalı bile olsa. Gectigimiz hafta Bursa'da alısvris yaptıgım yerde SHIMANONUN bir sorf kamısını inceledim, sagına baktım,soluna baktım.Satıcı arkdasım aynen sunu soyledi."" Onu yerine koy abi, o sana gelmez, 3 gun sonra gelir o kamısı kafamda kırarsın.Yani senin anlayacagın abi,o cakma."" dedi.Onun icin herzaman dedigim gibi arastırmacı olmak gerekir.uzun arastırmalar sonunda da,hedeflenen malzemeyi en guvenilir yerden almak gerekiyor.Hepinize kucak dolusu selam ve sevgiler. Tevfik.
Bu arada salina sea spin kamışlar cengiz balıkçılığa mayıs sonunda gelecekmiş ama v-system kamışlar ise bu ay sonunda buradalar cengiz balıkçılıktan temin edilebilir.
"sana gelmez abi "demiş ama satmaya devam ediyor.neden sahte ürün satıyor.sizin tabirinizle bence güvenilir satıcı değilmiş alışveriş yaptığınız yer.
Fatih kardeşim, bayağı eski bir konuyu açmışsın. Ticaret, arz talep işidir. Benim için güvenilirlik, kalitali ve orijinal ürün isteyen birine, istediği ürünü vermek, yada tedarik etmekle başlar. Ama kişi gelipde '' Bana bir makina ve kamış ver, ucuz olsun ve 35-40 lirayı geçmesin '' derse, o satıco, o müşteri portföyüne görede mal bulundurmak zorunda değilmidir. Değerlendirme, kişilerin bakış açsına göre farklılık arz eder. Benim bakış açım, beğenir veya beğenmezsiniz ama böyledir. Bursa'da da en güvendiğim satıcıdır. Sevgilerimle.
30-40lirayada takım isteyen olurda ; illaki çakma shimano vs satmak zorunda değilki.remixon vs satsın daha bir yiğin ucuz marka var. ben geriye doğru tatlı su spin kamış içeren konularının hepsini okumaya çalışıyorum .zira spin kamış ve makina alma arefesindeyim .yardımlarınızı beklerim .reeling teşekkür ederim.
2 sezondur kullanıyorum OKUMA SALINA SEASPIN 2.40 kullandıgım hıcbır kamıştan bu kadar keyf ve guven almadım kesınlıkle tereddutsuz tavsiye ederim :thumb:
Dediğiniz gibi bir yığın ucuz ve iş görmez markalar var, var olmasınada; bizde de toplum olarak, marka ve etiket düşkülüğü var. 200 liralık parfümler, tezgahlarda 5-10 liraya satılıp alınmıyormu ? Şimdi siz 5 liraya güzel bir marka alıp kullandığınızda, onu orjinal olduğunu mu sanıyor, veya kendi egonuzumu tatmin ediyor oluyorsunuz. Bakın, piyasada 200 - 300 liraya İphone satılıyor. Bunu alanda, satanda o ürünün ne olduğunu biliyordur mutlaka. 200 - 300 liralık kamışı 30 liraya alan kişi, onun ne olduğunu mutlak biliyor olmalıdır. Dediğim gibi etiket ve marka düşkünlüğünün yarattığı arz ve talep. Ha derseniz ki, orijinal olarak lanse ediyor ve milleti aldatıyor, o zaman haklısınız.
okuma salina seaspin 240 birleşim yeri merhaba bende okuma salina seaspin 240cm kamış aldım.Fakat 2 parçayı birbirine takarken tam birleşmiyor. 1 cm kadar mesafe kalıyor. sizinkiler de aynı şekilde kalıyor mu? Ben biraz zorladım bu sefer zor ayırdım kamışı birbirinden.
[OKUMA AVENGER AV-40b MAKİNE] cok guzl seyler duydum bu makıne hakkında bende bu makıneyı gordukten sonra yenı bır spin takım yapmaya karar verdm bı bakmanı tavsıye ederm