2 Arada 7 ALA’da. 14.06.2012 tarihinde şantiyede ufak bir kaçamak yaparak dereleri yoklamak istedim. Bu sefer av daha bereketli ve balıklar daha iriydi. Toplamda 7 adet alayı kandırmayı başardım. Avlak değiştirirken arabayı çamura batırdığım için avı sonlandırmak zorunda kaldım. Zaten yeterince de balığı almıştım. Balıklar 2 numara örümcek mepps ve bass pro çekirge ile avlandı. Fotolar her şeyi anlatıyor sanırım. İyi seyirler.
raporunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler,resimler gerçekten harika,çok güzel bir gün geçirmişsiniz,daha güzel avlar dilerim.(Bu avlak Ankara'da mı?)
Tebrikler.... Avlagin yeri muhim degil.... Super bir av turu olmus.... Guzel resimler.... Doga, dere ve baliklar.... Tsk. reeling mrsparkle
çok temiz bir av olmuş şu tatlısı avı da değişik bilgiler gerektiren bir av şekli kendimden örnek vereyim bu avlağın resimlerini gördüğümde orada balık olmasına ihtimal vermem şahsen. ama işin ilmini bilen nerede ne balığı arayacağını da biliyor. rebrik ederim. bu arada her ihtimale karşı seyehatlerimde gerekşr diye çantama bir adet meps attım ne olur ne olmaz. yeri gelmişken ala balık için genel bir avlak yapısı varsa paylaşırsanız sevinirim. biz nasıl levreği azmaklarda mendireklerde ve patlak havalarda arıyorsak o tarzda sordum.
Kendi memleketimden örnek vereyim size kırmız benekli alabalik için . Av zamanı ve yeri genellikle dağlardan küçük şelaler halinde dökülen soğuk ve temiz sular , yağmur yağdı zaman alabalıklar suyun tersine doğru yeni yuvalar aramak için harekete geçer bunun sebebi su seviyesindeki artışla beraber sığ sulardan geçiş kolaylığı . Avlanirken de olabildiğince kamuflaj tarzi giysiler giyerek kendinizi gizleyerek avlanmaya çalışırsanız verim alacağınızı düşünüyorum . Bol şanslar
zaten Ankara'da olsa şaşardım valla bizim şehirde hiç boyle yerler yok,bence Türkiye'deki en kötü şehirlerden birisi(benim düşüncem).herkes ne güzel başkent,ne güzel alış-veriş merkezleri var,her şey var diyor ama doğa yok veya ben bilmiyorum .
Selim, Biraz araştırma ile Ankara'ya yakın buna benzer avlaklar bulabilirsin. Alabalık olmasa bile kasna(bence avı daha zevkli) avlayabilirsin.
valla abi son 1 aydır zaman buldukca google earth den ankaraya bakıyorum ama pek bi ormanlık yer bulamadım,araştırma yaparken kavşakkaya barajı diye bir yere rastladım acaba orda balık tutuluyor mu?Daha once adını hıc duymamaıstım google earth den bakarsanız kurtbogazı ve cubuk 2 barajları arasında kalıyor
Güzel balıklar.Boylarını merak ettim kardeş.Birde bu kullandığın rapalanın nasıl verimi. Kaşıklara göre.