2 Avdan Fotograflar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında onurnl tarafından paylaşıldı.

1. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek

Son iki resim bugunku avdan.ayrica buyuk olan 59cm geldi capak rekorumu kirdim bugun.dikkat ettigim ise baliklarda deri hastaligi olmasi idi.baliklar suya geri iade edilmistir ve les kurdu ile tutulmustur.

herkeze Hollanda dan selamlar

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Deri hastalığı nedirki.?

tebrikler bu arada.

ama deri hastalığını hakikaten bilmiyorum?

3. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    guzel av olmus deri hastaligi dediginiz capaktaki kanlanma ise o butun capaklarda olan bi durum ben almanyada bu baligi yakaliyorum ayni sekil de
    ayrica baliklarin suya iade edildigini yazmissiniz bu cok guzel ama bu sekilde penseyle kaldirilmis bir baligin yasama sansi ne kadar orasi malum
    ayrica olta ile mi yakalandi bu baliklar öyleyse bi sonraki avinizda oltali bir resim cok daha guzel ve hos duracak saygilar

4. themad2

themad2 Serdar

Güzel av abi.

5. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    tesekkurler:) bende hastaliklardan anlamam ama bu kirmiziligida pek normal gormedim.
    tesekkurler olta gormek icin actigim diger konulara bakabilirsin.ayrica yeterince tecrubem var penseyle yada baska biseyle baligi tutarken malumluk bir durum gerekli hassasitei gosteriyorum

tesekkurler :)

6. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    sebebini cok acikladim ,daha once de sordun.burun deligi olayinda altcene tabiki daha dogru.

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    yine avini yapmissin onur abi...bu hastalik burdada var genelde kizilkanat ve capaklarda..bir tur deri mantari ve bazilarinda kancali kurtlar var aslinda bu hastaligi tasiyan baliklarin hastalikli bölgesine bolca tuz atip bir kac dakika sonra suya salarsak bakteriyi öldurebiliriz diger secenek ise baligi öldurup atmak cunku birbirlerine temas ettikce bu bakteri yayilmaka...

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    kanimca alt cene hareketli ve daha yumusak oldugu icin bu tur baliklarda ya cene yirtilir yada balik cok cirpinacagi icin penseden kurtulur...ama ust cene hareket edemedigi gibi ordan tutulunca baligin hareketi kisitlanir ve bu kisim kikirdak ve kimik yapida oldugu icin balik penseden kurtulamiyacaktir...aslinda en iyi elle tutmak dogrumudur:D

9. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avimi yaptim ama bu aralar sudak vurmaz oldu.bu pense olayini cok defa anlattim ama nafile bidahakine butun baliklari eve goturdum diyimde bu tur sorulardan kurtiliyim yada hic gondermiyim

10. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Onur abi sen aldırma sen tut göster bize gözümüz gönlümüz açılsın :)

11. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    rasgele hastalıksız daha nice rekorlara

12. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Saol Anil ,benim gonderme sebebimde bu zaten;) hafta sonuna ne kaldi ki yeni forolar icin:)

13. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tesekkurler selamlar benden de rastgele:)

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    benim gibi yap sende kurtul ya ignedeyken cek resmi yada balik yerdeyken o zaman bu tur sorulardan kurtulursun abi:D ;) jigi ile denesen biraz abi sudak icin belki bir farklilik olur:confused:

15. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yerde ceksem bu seferde boyunu belli etmem icin yanina herhangi birsey koymadigimi soyleyen cikabilir yani anlicagin herzaman bisey bulunur.baliktan evegitmeme yakin yarim saat 45 dakika gibi olu balik sistemini degistirip sahte kullanirim herzaman ama son 3 avdan pek bisey cikmadi.canli balik super is yapiyor ozellikle kaya baligi su barbunu andiran ama yasak oldugu icin yapmiyorum.ignedeyken 2kilo ve ustu tartacak igne yok bende olsada yirtar baligin agzini balik kancadan duser

selamlar senin sudaklari ve turnalari gormem dilegi ile

16. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    dedigin gibi herzaman bir sorun olur....:D anlamadigim nokta neden canli yemi yasak ediyorlar bu biraz sacma geldi ölu de taksan canli da taksan belli baliklari yine yem olacak yine yem...canli balik la sansin biraz daha yuksek yanliz ama genelde burda ve orda bizim gibi insanlar baliklari geri saldigi icin bu tur seylerde sorun yasatmamalari lazim....av layina gelince abi benim turnalari görursun arasira ama sudaklari biraz zor cunku ben bile göremedim daha:D dedim ya benim gölde sudak tukenmis...tutmak altin bulmak kadar zor:( turnada tek tuk cikiyor iste...havalar duzelsede baliga gitsek ama burda bu hafta hava ruzgarli ve kötu gecti ve önumuzdeki 5 gu yagmurlu ve ruzgarli...zaten 2 hafta sonra alanya dayim;) ben ordan deniz turnalarinin resimlerini yollarim abi buram buram memleket kokan:D ah ulen gurbet:(
    bol sanslar ve guzel avlar abi
    'saygilarimla

17. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Mustafa iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.canli yem olayi burda baliga sans taninmiyor ve gaddarlik olarak gorunuyor.ayrica kullanani konturolculer yakalarsa emein degilim ama 5o euro civari veya uzeri ceza kesiliyor ayrica iki oltadan fazlasini kullanirsanda ceza var,buyuk golet turu yerlerde kontrolculer jetski ile dolasip kontrol yapar burda kanallarda ise buyuk tekneler saldiklari buyuk kancalarla ag taramasi yaparlar,ag atmakta yasak.bir misinaya 2 den fazla kanca baglamakta yasak ve bana gore bu yasaklardan dolayi burda iri baliklar cikiyo ve bu yasaklar sayesinde insanlar otomatik olarak sportif amacli avlanmaya donuyor.orda canli balik yasak degilse baya bir balik tutulur tahminimce ama sicak noktalari bilmek ve tabiki oraya ulasmakta onemli.bozuk havalar yirtici baliklarin kamuflajini daha iyi yapacagi icin bence bir sansini dene.
    selamlar

18. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    Onur abi ben helsinkiye 45 km uzaklikta yasiyorum yani cok guneydeyim:( burda guney bölgelerde guzel av yapmak gercekten cok zor sebebi ise sulardaki alglerin cok fazla olmasi ve sularin artik balik yasayamiyacak kadar kötu duruma dusmesi...bana en yakin göl 3 km ve bisikletle ava gidiyorum,göl 20 km2 ve tahmin edersin ki her yeri bisikletle gezmem ve denemem zor..en guzel bölgelerde evler var ve özel mulk,bir diger sorun ise göl kiyisi agaclarla kapli oldugu icin olta atmak imkansiz bir kac acik nokta var avlandigim oda su derinligi max 1 mt 30-40 atislarda...anliyacagin baligin sicak noktasini bulmak cok zor...burda ag belli göölerde yasak ama benim avlandigim gölde malesef degil ve cok yaygin marketlerde 30 mt ag 14 euro ve bildigin uzere avrupa insani icin bu yuksek bir miktar degil..burda max 4 olta ve 2,60 boyunda olmali tutulan baliklarinda boyuna göre kurallar var.canli yem icin bir sorun yok cunku bende baska kullanan yok heralde:D rapalanin vatani burasi en amatörde bile 15 cesit rapala kasik var atcek olayi;) burda kafa dengi bir balikci arkadasim olmadigi icinde trene veya arabaya atlayip yeni yerler deneme mumkunatim olmuyor yanliz av sikiyor beni bazen:cool: deniz balikciligindan gelip burda camur gibi gölde olta atmak zevk vermiyor ve ise yarar balikta yok zaten tut at geri igneye yem takmaktan yoruluyorum inan..öyle trofelik balikta cikmiyacagi icin de canli yemi bile denizdeki gibi atip saatlerce basinda trofe beklemiyorum...Allah nasip ederse ilerde kuzeyde norvec ve isvec sinirinda kendime bir ev alip ve bir teke orda hayallerimi yerine getirir ve somonlarin resmini koyarim buraya:D isin ilginc yani bizlerde her insan iyi bir balikci olamiyor olsada bir ulkeye bir tane veya iki tane dusuyor..bak ben orda olsam ne avlar yapardik senle:D bir alamanydakiler sansli bu acidan kendilerine kendi dilini konusan av partneri bulabiliyorlar..;)

19. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bnede senin gibi bisikletle giditorum surekli aliga ve bazen malzemelerin tumunu goturemiyorum,burda balik icin her han hersey olabilir ummadigin yerde cok iri baliklar denk gelebilir su derinligide kanal oldugu icin o kadar derin degil gol tipi yerler derin ama onlarda bana uzak.tek basina baliga gitmek benim icin sorun degil kafa dinlemekte balik tutmak kadar onemli temiz hava almakta.dedigin gibi iyi avlar yapardik seninle kanal tarzi yerler varsa oralari dene bide bu balik isi nerden ne cikacagi belli olmaz bazen, turnaya atarken cok capak denk geldi mesela,bikeresinde yilan baligi ,kefal sazanda denk geldi yilan baligi ile sazani disari alamamistim.tekne veya bot bulabilirsen drop shot diye teknik var onu dene derim burda son zamanlarda moda ve iyi is yapiyor bot ve tekne ile;)