2. Geleneksel Bursa Balikavi Organizasyonu 26-27 Nisan ERTELENMİŞTİR!!!!

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında ALABORA21 tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Doğucum takımları ilerleyen zamanlarda açıklayacağım.Fosfor gibi malzemeleri ben fazlaca alırım.Yem olayını ise buluşma yerinde malzemecimiz var oradan temin edeceğiz.Bunlar dışında tüm eksikleri sizlerin fikir ve teklifleri ile tamamlayıp.mükemmel bir org.yapacağız.

2. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    bence arayan rahatsız olacaktı da sen süprisi bozdun abla :D nese genede dşncen için saol.

3. ALABORA21

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    tek eksik bizleriz herhalde :D nse ben daha önce fosforlu takımla avşandım ama zevk alamadım:confused: bakalım kısmetse bu sefer :D

4. simendifer

simendifer Sennur

Yem olarak ne kullanılacak Barış? Az önce Suat'la da konuştuk da yem konusunu, ne yapsak diye karar veremedik. Bilgi verebilirsen sevinirim. Oradaki yemciden ne temin edebiliriz, kendimiz çıkarma şansına sahip olur muyuz v.s. v.s. ;)

5. beyhan

beyhan beyhan karaca

barış senle ne zaman görüşe biliriz oltalar için,neler lazım?

6. ALABORA21

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Orada yem çıkarma şansımız var bende onu yazdım. Lima içinde teke temin edebiliriz.Boru kurdu gemlikte satılıo ama ne kadar taze bilemeyecem. Midye çıkarmak zor.Bursa da soydaş pazarında gerekli yem temin edilebilir.Olta işi bnce sona kalsa da olur ama ben bu akşam takımlarımı bağlayacam :D:D

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    İsmi yazılı olmayanlar meşgul etmesin yada ismini yazdırsın bakiim

YER : FISTIKLI
    ORGANİZASYON ZAMANI: 26 - 27 NİSAN
    HAREKET SAATİ: C.TESİ 15:30 BULUŞMA

2. GELENEKSEL BURSA BALIK AVI KATILIM LİSTESİ:

1. Mallaca ( Barış)
    2. Mallaca arkadaşı (Vehbi)
    3. Mallaca arkadaşı (Hasan)
    4. Mallaca arkadaşı (Murat)
    5. Activist ( Ömer)
    6. ALABORA21 ( Doğu Murat Gözsüz )
    7. Boraarhan (Bora)
    8. nuyageva (ufuk)
    9. Bursa_Bulent (bülent)
    10. Le Serkan (Serkan)
    11. Balıksever (Ufuk)
    12. Hikmet Cengiz
    13. can1963 (Recep Can)
    14. can1963 oğlu
    15. Balıksever (Ufuk)
    16. La-Traviata (ercan)
    17. mazosit (Ömer)
    18. beyhan (Beyhan ağabey)
    19. mulker (Murat)
    20. mulker arkadaşı
    21. mulker arkadaşı
    ==Yer : Fıstıklı
    ==Organizasyon zamanı: Nisan 26 Cumartesi.(Hava şartlarına bağlı 1 hafta ileri atılabilir) Cumartesi 15.30 gibi buluşulup,16.30-17.00 civarı org.yerine intikal planlanmaktadır.

==Ulaşım : 20 Kişi tamamlanırsa (ki eğer bu sayıya ulaşamazsak Bursa da org.olayı biter :) ) 18 kişilik Transporter benzeri araç kiralanacak.Kendi özel araçlarınız ile gelebilirsiniz.Araçsız olacak arkadaşlar bunu belirtir ise iyi olur.Şehir dışından gelen arkadaşlarımız buluşma yerine özel araçlarla getirilecektir.Buluşma Eski Garaj daki Kent Meydanında veya oraya yakın merkezi bir nokta da olacaktır.

==Yiyecek-İçecek : Sanki ailecek pikniğe gidiyormuşsunuz gibi yanınıza suyundan etine,masa veya şilteye ,tabak-çanağa ,ekmeğine kadar her kez bireysel olarak tüm ihtiyaçlarını temin edecek.Tabiki biraz daha fazlaca getirebilirsek şehir dışından gelebilecek arkadaşlarımıza BUrsa misafirperverliğini bir kez daha göstermiş oluruz.
    ==Hedef balık :Mırmır,ispari olacaktır tahminimce.Ama ne diyorduk balık bahane muhabbet şahane.Yem olayı kent meydanındaki soydaş pazarında balıkçı bayram abi ile yem temini ve fiyat konusunda konuşulacaktır.Biraz erken gelerek yem alınabilir.
    ==Organizasyon Ücreti :Minibüs ücreti 180 YTL/GÜN + 30 YTL mazot = 210 YTL dir. Şoförlü olacaktır.(Daha ucuza götürebilecek tanıdığı olan varsa benimle irtibata geçebilir) Minibüs ile gelecekler 18-20 yi bulursa 10-11 YTL arası bir meblağ ödeyeceklerdir.Düz hesap 15 YTL vermek isteyenlere itiraz edilmeyecektir. :) Minibüs sayısına ulaşılıp kiralandıktan sonra özel araç imkanı bulan arkadaşlar dikkat edin kira sözleşmesi üzerimize olacağı için minibüs ücreti o dostlarımızdan alınacaktır.Ha geleceğim deyip de gelmeyenler ise vicdanları ile başbaşa bırakılacak ve Allaha havale edilecektir. :)
    ==Aklınıza takılanlar :Organizasyonla ilgili eklemek-sormak istediğiniz, kendi imkanlarınız ile dostlarımızı düşünerek yapabileceğiniz yardımlar vs. gibi konularda benimle irtibata geçmeniz rica olunur.Katılımcı arkadaşlar mailimden bana ulaşarak cep numaralarını ,kaç kişi gelebileceklerini,masa-sandalye getirebilme durumlarını bana bildirirlerse sevinirim.Muhakkak eksik bıraktığımız noktalar olmuştur.

Bursalı dostlar el birliği ile bu işi de başaralım.Şehir dışından gelecekleri karşılamak,avlak yerine veya buluşma noktasına getirmek vs.konularda yardımlara açığız.Bana cepten ulaşarak ne gibi bir yardım yapabileceğinizi belirtirseniz sevinirim.

Haydi hayırlısı olsun Allah mahçup etmesin.

Barış ŞENGÜL.(mallaca)
    Cep: 0537 249 30 80
    mail: mallaca9@hotmail.com
    Bana ulaşamamanız veya meşgul olmam durumunda ;

Ömer Ekemen (Activist)
    0532 730 22 78

8. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Dostlarım yem konusuna açıklık getireyim.Soydaş pazarında Bayram abimiz var.1.Organizasyonumuzda bizi yanlız bırakmamıştı.İsmi Bayram.Kendisi ile konuştum.Org.günü taze Boru kurdu ve sülünezi bol miktarda getirecek.Pazara girdiğinizde sola sonra sağa dönün 10 mt ilerideki sağdaki dükkan.Barış' ın selamı var dediğinizde size yardımcı olur.Tabiki başka dükkandan da alabilirsiniz.Ama benim ismimi verdiğinizde fiyat konusunda indirim yaptırmayı düşünüyorum.Bu indirime gece mırmır avında lazım olan kafa lambası,fosfor,zil vs ihtiyaçlarda dahildir.Avlak yerinde limandan teke de yakalamanız mümkün.Atıyorum 15.30 buluşma saati ise 14.00 da gelirseniz her türlü malzeme eksikliğiniz soydaş pazarından giderebilir ki buluşma yerine 100mt.mesafededir.İş yerimdeki güvenlik amiri ile görüşüp buluşma noktası olarak otoparkımızı kullanmak için müsade isteyeceğim.Minibüs ayarlama ihtiyacı olursa hem belirli bir noktada park etmiş olur.bakarsınız araba birleştirip diğer arabayı park etme ihtiyacı da doğar.10 gün kala yapacağımız toplantıda bu ayrıntıları netleştiririz.Daha önce org.düzenlediğimiz için takdir edersiniz ki en büyük sıkıntı-eğer bu şekilde bir karar alınırsa- önceden yapılan alış verişlerin kişi sayısına bölünmesi ile ilgili.30 kişi kesin geliyorum diyorsa takdir edersiniz ki tüm malzemeler bu sayıya göre alınıyor.Eğer geliyorum deyip de gelmeyen arkadaşlar olduğu zaman ortalama 15-20 YTL ye mal oalcak org.daha fazla miktara patlaması kaçınılmaz oluyor.Lütfen bu konuda hassasiyet gösterelim.

Son düzenleme: 4 Nisan 2008
  9. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Mırmır balığına gelince.Kumluk alanda yaşar.Yemi gördüğünde ağzına alıp kontrol eder.Alır bırakır.Güvenli olduğuna kanaat getirirse 45 derecelik bir açı ile saldırır.O zaman ne yapıyoruz? Köstekleri uzun tutuyoruz ki yemi ağzına aldığında bedeni hissetmesin.Ayrıca kurşunda yaklaşık 80 cm uzakta olmalıdır bedenden.İlk oltanın titremesinde hemen kösteklemiyoruz.Çünkü hayvancık kontrol ediyordur.Zaten ilk hareketten sonra öyle bir vuruş geliyor ki hemen heyecan tavana vuruyor.İşte o zaman köstekleyiniz.Boşluk vermeden normal bir hızla kıyıya alın.O da ne birden misina boşalır ve dersiniz ki tüh kaçırdık.Hayır kaçırmadınız.Hayvancık kıyıya doğru yüzer.Tam kıyıya yaklaştığında öyle bir kafalar atmaya başlar ki amatör balıkçılığın zevk kaynağıdır.fıstıklıda iş yapan yem boru kurdu dur.Sülünezi denemedim.Çünkü Bursa da sülünezi ben daha yeni gördüm.

Benim kullandığım iki takımı örnek veriyorum;

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Nisan 2008
  10. ALABORA21

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Barış abi,
    takıma 1 de şunu eklemek isterim 2. şekilde çatal köstek kullanmışsın.Farklı olarak 1 yöntem daha var.Kurşunun altıan 1 üstüne 2 köstek olmak üzere 3 iğneli klasik takım hazırlanabilir. Hırsız olana canlı yem takılırsa (teke) takımın takılma riski ortadan kalkmış olur ... Sülenezle de takım gayet verimli oluyor. Zil kısmı bnce işin kolaylık kısımı. Bursanın içinden yem alacak abilerimden 1 ricam olacak :D:D gemlikte taze boru kurdu bulamıyoruz. Eğer alabilecek warsa Yanında 1 güme fazla alabilirlerimi ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Nisan 2008
  11. Dio_nysos

Dio_nysos İhsan

Favori Kamış:
    Okuma TR65
    En İyi Avı:
    Henüz bulamadım
    Aşkın Bey,

Beni de ekler misin listeye...
    Dio_nysos (İhsan SUCAR)

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sem merak etme Doğu yem fazla fazla alırız.

13. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aşkın Dostum.Bi zahmet arkadaşımızı da listeye eklersen sevinirim.

14. Dio_nysos

Dio_nysos İhsan

Favori Kamış:
    Okuma TR65
    En İyi Avı:
    Henüz bulamadım
    Aşkın Bey,

Liste güncellemesini bekliyorum:)

15. simendifer

simendifer Sennur

1. Mallaca ( Barış)
    5. Activist ( Ömer)
    7. Boraarhan (Bora)
    8. nuyageva (ufuk)
    9. Bursa_Bulent (bülent)
    10. Le Serkan (Serkan)
    11. Balıksever (Ufuk)
    12. Hikmet Cengiz
    13. can1963 (Recep Can)
    14. can1963 oğlu
    15. Balıksever (Ufuk)
    16. La-Traviata (ercan)
    17. mazosit (Ömer)
    19. mulker (Murat)
    20. mulker arkadaşı
    21. mulker arkadaşı
    22. Dio nysos (İhsan)
    ==Organizasyon zamanı: Nisan 26 Cumartesi.(Hava şartlarına bağlı 1 hafta ileri atılabilir) Cumartesi 15.30 gibi buluşulup,16.30-17.00 civarı org.yerine intikal planlanmaktadır.

==Ulaşım : 20 Kişi tamamlanırsa (ki eğer bu sayıya ulaşamazsak Bursa da org.olayı biter :) ) 18 kişilik Transporter benzeri araç kiralanacak.Kendi özel araçlarınız ile gelebilirsiniz.Araçsız olacak arkadaşlar bunu belirtir ise iyi olur.Şehir dışından gelen arkadaşlarımız buluşma yerine özel araçlarla getirilecektir.Buluşma Eski Garaj daki Kent Meydanında veya oraya yakın merkezi bir nokta da olacaktır.

==Yiyecek-İçecek : Sanki ailecek pikniğe gidiyormuşsunuz gibi yanınıza suyundan etine,masa veya şilteye ,tabak-çanağa ,ekmeğine kadar her kez bireysel olarak tüm ihtiyaçlarını temin edecek.Tabiki biraz daha fazlaca getirebilirsek şehir dışından gelebilecek arkadaşlarımıza BUrsa misafirperverliğini bir kez daha göstermiş oluruz.
    ==Hedef balık :Mırmır,ispari olacaktır tahminimce.Ama ne diyorduk balık bahane muhabbet şahane.Yem olayı kent meydanındaki soydaş pazarında balıkçı bayram abi ile yem temini ve fiyat konusunda konuşulacaktır.Biraz erken gelerek yem alınabilir.
    ==Organizasyon Ücreti :Minibüs ücreti 180 YTL/GÜN + 30 YTL mazot = 210 YTL dir. Şoförlü olacaktır.(Daha ucuza götürebilecek tanıdığı olan varsa benimle irtibata geçebilir) Minibüs ile gelecekler 18-20 yi bulursa 10-11 YTL arası bir meblağ ödeyeceklerdir.Düz hesap 15 YTL vermek isteyenlere itiraz edilmeyecektir. :) Minibüs sayısına ulaşılıp kiralandıktan sonra özel araç imkanı bulan arkadaşlar dikkat edin kira sözleşmesi üzerimize olacağı için minibüs ücreti o dostlarımızdan alınacaktır.Ha geleceğim deyip de gelmeyenler ise vicdanları ile başbaşa bırakılacak ve Allaha havale edilecektir. :)
    ==Aklınıza takılanlar :Organizasyonla ilgili eklemek-sormak istediğiniz, kendi imkanlarınız ile dostlarımızı düşünerek yapabileceğiniz yardımlar vs. gibi konularda benimle irtibata geçmeniz rica olunur.Katılımcı arkadaşlar mailimden bana ulaşarak cep numaralarını ,kaç kişi gelebileceklerini,masa-sandalye getirebilme durumlarını bana bildirirlerse sevinirim.Muhakkak eksik bıraktığımız noktalar olmuştur.

Bursalı dostlar el birliği ile bu işi de başaralım.Şehir dışından gelecekleri karşılamak,avlak yerine veya buluşma noktasına getirmek vs.konularda yardımlara açığız.Bana cepten ulaşarak ne gibi bir yardım yapabileceğinizi belirtirseniz sevinirim.

Barış ŞENGÜL.(mallaca)

Ömer Ekemen (Activist)
    0532 730 22 78

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    barış inşallah org da görüşürüz bende gelmek istiyorum ama şu an için listeye ekleme daha sonra kesin haber veririm :)

17. beyhan

beyhan beyhan karaca

hadi arkadaşlar sadece yirmi iki kişimi gitçez bukadarmıyız bursa

18. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    [​IMG][/I][/I][/CENTER]

1. Mallaca ( Barış)
    5. Activist ( Ömer)
    7. Boraarhan (Bora)
    8. nuyageva (ufuk)
    9. Bursa_Bulent (bülent)
    10. Le Serkan (Serkan)
    11. Balıksever (Ufuk)
    12. Hikmet Cengiz
    13. can1963 (Recep Can)
    14. can1963 oğlu
    15. Balıksever (Ufuk)
    16. La-Traviata (ercan)
    17. mazosit (Ömer)
    19. mulker (Murat)
    20. mulker arkadaşı
    21. mulker arkadaşı
    22. Dio nysos (İhsan)

Barış ŞENGÜL.(mallaca)

Ömer Ekemen (Activist)
    0532 730 22 78

19. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Mustafa abicim her zaman başımızın üstündeyerin var.İLk org.da çok kısa gördük seni.Bizden ayrılıp hemen işinin başına döndün.O kısa zaman için bile gelmemezlik etmedin.Sülünezlerde cabası.Bu seferkinde gelirsen inşallah gitme şansın yok:)

20. ALABORA21

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    SELAMLAR....
    Dün fıstıklıda bulunan abilerimden ufak çapta bilgi edinebildim.kıyıdaki, balık durumu vasatın altında:( yani beklenen av gerçekleşmeyebilir fakat narlı da iskeleden yada tekneden verim %100 ün üzerinde eğer gerçekten avlanmak isteyenler varsa ki vardırda bence fazla ümitlenmesinler işimiz allaha kalıyr :eek: :D:D
    2. konu Org. bayanların da katılacağı. Fıstıklı biraz fazla köy havasınd aold. için ihyiaçların tamamını gidermek mümkün deil. Fİkrim org.un narlıya çevirilmesi yönündedir.Hem av hemde ihtiyaçların karşılanması yönünden narlı daha uygun olur bence.

Son düzenleme: 7 Nisan 2008