evde beklerken telefon çalmaya başladı arayan kayınbabam köye bahçelere bakmaya gidiyorum geleceksen yer var dedi.hemen onların köye 30 km yakında bir köyde öğrencimi aradım.adı alihan. öğrencinin dibidir kendisi Alihan gelirsem balığa gidebilir miyiz dedim. emrin olur hocam sen yeter ki gel demesiyle,küçük oltamı çantama koyup hazırlığımı yapıp yola çıktık, saat 21,30 gibi alihanın köyüne vardık. biraz dinledikten sonra alihan hocam balığa gide mi dedi,olur hazırlanalım çıkalım dedim. gece 22.30 civarı dereye indik.gece karanlık nereye atalım oltayı yer arıyoruz. alihan genelde orda serpme ile balık tutduğu için olta ataçak yer bilmiyor. derenin içinden yürüyerek geçtik kaya oyuntusu bir yer buldum üst tarafında güzel bir şarlak var, bize dogru olan yer de havuz yapmış. dedim balık buraya girer gel oturalım.suyun derinliği 2 karış var yok. yem olarak tavuk ciğeri getirmiştik. oltayı suya bıraktık bekliyoruz vuruş yok. sistem olarak tek iğneli dip oltası yaptım.15 dk geçti hiç vuruş yok. alihan; hocam burda balık yok ge gidem gali demesiyle 10 sn geçti olta küt diye bişi suya çekti. oltayı tutdum tasmalamayı yapmamla birlikte suyun üstünde bir çatırdı koptu. kimizde tırstık bu ne la. sonra balığı kıyıya aldık 34 cm bir kefal. dedim alihana burda balık yokmuymuş:thumb: ardından 2 balık daha tutarak avı sonlandırdık. sabah oldu alihanla evin önünde güzel bir meşe odununda demlenen çay ve kahvaltımızı yaptık [/url kahvaltıda tuzumuz olsun dedim alihanın kahvaltıda kahvaltıdan sonra gunduz gözü ile avlanalım dedik avlagımızdan karaler avlakta köylüler sulama yapmak için bir bent oluşturmuşlar 2 metre derinliğinde bir havuz oluşturulmuş orada at çek yapmaya başladım akıntının çok olmasıyla kaşığa 2 adet balık geldi. alihan yanımda canı sıkılmaya başladı hocam banada olta yapı ver dedi. iğne ve misina var şeytan oltası yapdık bi köeşe geçti sogulcan bağlayıp suya attı. 10 dk geçmedi 25 cm lik bir sarı balık tutdu. hocam valla ben sevdim bu oltacılığı demeye başladı.öğle vakti güneş yakmaya başlayınca eve döndük gece gelelim dedik. odun ateşinde bakır tencerede bir tavuk sote yaptık gece oldu yola koyulduk gene. dun gece gittiğimiz yerden 1 adet balık tutduk. alihanın amcası geldi yanımıza aşagıda derin yerler var oraya götürem sizi dedi. oraya gittik alihan şeytan oltası ile birlikte ben aşagıya atam hocam dedi. eyi git dedim. aradan 10 dk geçti hocam bakbi ne tutdum diye geri geldi. 34 cm lik bir kefal. aradan 10 dk geçti benim oltada hareketlendi çektik bir kefalde bizden. güzel 2 gün geçirdik. alihan hocam ben olta balıkçılığını çok sevdim, artık serpme ilen avlanmıcam demesi beni daha mutlu etti. cuma günü ilçeye gidip alihana bir olta takımı alıp hediye ettik ve en güzel anı tamamlamış olduk:thumb
Kelebek etkisi! Alihan arkadaşı Muratcan'a olta ile balık tutmayı gösterir. Muratcan kardeşi İsmail'e, İsmail sınıf arkadaşlarına bla bla bla. İşte öğretmenin gücü ya da Öğretmenin gücü! Tebrikler hocam. Güzel bir av ve çok güzel bir hikaye.
hocam tebrikler, avdan daha önemli ve daha güzel satırlar var. av ise ödül olmuş. alihanı ve onu bu noktaya getiren siz ve ekipteki diğer arkadaşları tebrik ederim. avlarınız daim olsun. esen kalın.
işte balıkçılığın en güzel yanlarından birisi...Birine doğru olanı öğretmenin verdiği mutluluk ve bunun gelecek nesillere taşınması.. Böyle başarılı avlarınızın devamını diliyorum.
teşekkür ederim. eğitimi 24 saat yapmaya çalışıyoruz köydeki serpmecilere öğretebilirse alihan olta balıkçılığını hem deredeki küçük balıkların büyüsümesine katkı sağlar hemde dereler kurtulur.