Arkadaşlar merhaba yeni bir spin makina almak istiyorum fakat aşağıdaki 2 model arasında kaldım tercih yapamadım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar eksileri ve artıları hakkında yardımcı olursa sevinirim sustain http://www.balikavmarketi.com/shimano-sustain-4000-fg-481-tur-8xsa-rb1-bb-pmu2344 AR-C AERO http://www.balikavmarketi.com/shimano-ar-c-aero-ci4-4000-xg-spin-makine-6s-ar-b1-bb-621-tur-pmu2836
Kemal, yüksek devirli istiyorsan AR-C Aero. Yok istemiyorsan diğeri Zaten çok fazla bir fark yok gibi görünüyor. Ben olsam Sustain alırdım sanırım,galiba,yanılmıyorsam
Sanırım ben olsam aero'yu alirdim. Ama düşük devirli olan aeroyu alirdim. Nedeni, hafifliği ve düşük devirli (4.8:1) olmasına rağmen tek turda 86cm misina toplamasi ve düşük devrin vereceği extra güç. Büyük balikta sustainden 1 adim önde bence.
Ben olsam AR-C yi alırım hiç düşünemden. tembel adamım nede olsa (111 cm sarıyor )yavaş yavaş , sakin sakin sararım levrek için keyfini çıkartırım. Lüferde normal sarar fazla yorulmam
Bence sustain 1adim once olur.devirleri 4.8 olup misina toplayan hangisi azsa onun torku daha yuksek olmali.mantiken ya gucten kazanacak yada yoldan.yoldan kaziniyorsa gucten kaybeder.ayni sekilde yoldan kaybediyorsa gucten kazanacaktir.penn mak.larda bunu cok gordum devri 6.2 makinanin misina sarimi 75-85cm yanlis hatirlamiyorsam penn spinfisherlarda boyle.
Sustain Amerika'nın Twinpower'ı sayılır; bir rulman eksiktir Twinpower'dan ve diğer makinadan epey bir gömlek üstündür sıralamada... Ancak makina seçiminde bu değil de kullanılacak alan ve kullanıcının tercihleri daha önemli bence...
Haluk bay verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim sağ ol kardeşim sustain az öne geçti sanırsam galiba öyle bişey :laughing: Gürken kardeşim bak şimdi aklım kaydı inceleyince düşük devir daha mantıklı sağol bilgi için Furkan bey baktım arad pek bir fark göremedim sizce exsence nin + sı nedir yardımcı olursanız sevinirim :laughing: teşekkürler bilgi için kardeş bende ilk giriş makina olarak exage 3000 sfd aldım 4000 lik olanına bakmıştım ağır geldi ama bu makinaların 4000 lik boyları 3000 lik makina ağırlığında max 280 gr 300gr mı geçmek istemiyorum spinin konforunu düşürüyor Cem kardeşim bilgi için teşekkürederim teşekkür ederim bilgi için
sustain fg: makara altında rulman desteği ve 1 adet elcikte fazladan rulman var. bizim ülkeye giren makinelerde 1 adet yedek makara veriliyor. arc-aero: misinanın makara altına kaçmasını engelleyen aparat var. bkz: ultegra, albrid vs. 4.8 devirli model sustain ile karşılaştırılırsa bir turda 9cm daha fazla sarım yapıyor. sustain modelinden 25 gram daha hafif.
arkadaşlar verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim bu gün arc aero cı4+ 6.2.1 devir olanından sparişi verdim nasipse cuma elimde tekrar teşekkür ederim
seneye bende ondan alacam kanka ya hep ya hiç ben bu 1 turda 110 cm sardığında wtd aksiyonda ben bu sahtede özellikle rover98 de drift ile oryantal arası yaptırırım o kesin bu arada Kemalim beni bu konuda anlık ve sürekli bilgendirdiğin için ve fikrime değer verip özellikle benimle bu konuyu paylaştığın için ve makine eline ulaştığında ilk haber alanlardan biri olduğum için kendimi hem şanslı hem ayrıcalıklı hissediyorum. dostum makinenin de seninde şansın bol olsun.kazasız belasız inşallah.... anlık gelişmelerden makine performansından beni özellikle haberdar edersen fena sevindirik olurum bilesin malum bende alacam aynından