Merhaba arkadaşlar; Başlıkta ki gibi fazla balık tutamadık ama öyle güzel bi meradaydık ki. Çok keyif aldım ve çok eğlenceli bir gün geçirdik. Sabah 4:30 da kalktım ve kalkar kalkmaz hemen bir çay demledim. Termosa doldurup yolda içeceğiz her zaman ki gibi. Çay hazırlandıktan sonra önce bacanağı (Selim Çoban) sonrada Mehmet abiyi aldık ve yola koyulduk. Bu arada ezan okununca namazlarımızı kılıp devam ettik yola. Avlağa varınca ne olmuş buraya dedik ama yapacak bişey yok. Su epey azdı. Şıpırtılar şapırtular vardı ama balık tutamadık. Sonrada botla gezelim biraz dedik ama nafile. Su öyle temiz ki anlatamam. 6-7 mt derinlikte ilk defa suyun dibini gördüm. Bu hazzı anlatamam. Zaten balık tutamıyoruz diye bayağı bir gezdik suda bot ile. Sonra bir ağaç gölgesinde kefalleri seyre koyulduk. 30-40 cm boylarında 7-8 kefal grup olarak geziyorlardı bu tertemiz suyun içinde. Sonrasında turna yok galiba diyerek meramızı değiştirdik. İkinci geldiğimiz yerde de durum aynıydı. Su az olduğundan heryer ot kaplıydı. Zar zor bir yer bulduk olta atabileceğimiz. Saat 3-4 gibi ilk balığımızı almıştık. Yaklaşık 50 cm civarı bir yakışıklı turna. Sonra iyice çalışmamıza rağmen gelmedi başka balık. Taa ki hava kararırken bacanağın oltasına vuran yakışıklı gelene kadar. Bu balık ta yaklaşık 45 cm civarı idi. Bunlara şükür diyerek avımızı sonlandırdık. Tüm arkadaşlarımıza rastgelsin. Buyrun fotolara Bahsettiğim yerler 6-7 metrede suyun dibi cam gibi gözüküyor. Çapayı görüyorsunuz ama fotoğraf makinam kaliteli olmadığı için benim gördüğüm güzellikler görünmüyor bu fotoda Yahu nerede bu turnalar derken Şaka bir yana yorulmuşum ve çayın olmasını bekliyorum .............................................................SON.....................................................
Tebrikler Ahmet.. su gerçekten tertemiz balık tutmak yerine suyun içini seyretmek bile keyif verir insana turnalarda güzelmiş.. Rastgele..
Tebrikler, İlk aşaması biraz boş olmuş ama boş dönmemişsiniz. Kasnaları sadece izlemişsiniz, kasnalarada deneme yapabilirdiniz.
Hadi havanı attın yine Ahmet. Vallahi helal olsun. Şaka bir yana ortam çok güzelmiş kardeş. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Rastgele.
Kasnalara attık tabi olta ama gezintiye çıkmışlardı sanki. Yemlerin hiçbirine dönüp bakmadılar bile..
Bu ay içerisinde iki kere orada bulundum, yemek, içmek, dinlenmek için mükemmel bir yer. Su bahsettiğin gibi içme isteği uyandırıyor ama otlar baş belası. Sayısız malzeme denediysek te her türlü takılıyor. İşin acı tarafı turna o otların altında kaynıyor. 2 tane balık o otlar içinde yapılan av için güzel bir rakam, tebrik ederim. Bende bir taneyle dönmüştüm. Devamını dilerim...