2 zamanlı motor yağı hakkında.Acil!

Konu, 'Motorlar' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    ben at yarışından anlarıdım bir zamanlar,,ancak 15 beygir iki zamanlı teknemi 15 beygir 4 zamanlı tekne ile yarıştırdım..ben hep öndeydim..:) hele tek kişi bindimi uçuyo mübarek..;)
    saygılar

2. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    evet aynen öyle, hafif tekne arkasında 2 zamanlı daha hızlıdır özellikle tek kişi ile uçar bu konuda zaten herkes mütabık. tekne ağırlaştımı 4 zamanlı öne çıkar buda bilimsel bir gerçeklik..... sonuçta gelinen nokta aynı..... 4 zamanlı motora sahip biri olarak mid-range 60 -70 bg lere kadar bendeniz 2 zamanlı motorları öneriyorum.....zira çok belirgin bir yakıt tüketimi farkı yok karşılığında ise hafiflik, performans vede ilk alımda fiyat avantajı var.....

3. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Sayın adventurer,
    2 ve 4 zamanlı motorlar arasında ciddi bir yakıt harcamı farkı vardır ancak kullanım şekli buna etken de olabilir elbette. kendim 2 ve 4 zamanlı motorları uzunca zaman uzunca mesafelerde denedim. ve tek kalemde 4 zamanlı diyebilirim, tabikide muz veya simit çekilmeyecekse :)

4. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    kullanım alışkanlıklarından ziyade kullanılan motorların yaşı vede bakım durumuda etken olmuş olabilir. ben 15 bg de aradaki farkı bile anlayamadım diyebilirim. esasen kullanım yeri ve amacına göre bg seçimide motor seçimide kaç zamanlı olacağıda değişiyor.....konu mid - rangelerde kiltleniyor bana sorarsanız..... ben nacizane mid - rangelere kadar 2, sonrasında ise 4 zamanlı diyip aradan sıyrıldım :) mid - range sınıfında ise 2 zamanlı tldi motorları en avantajlı buluyorum zira 4 zamanlı motorla 2 zamanlı motorun tüm avantajlarını bünyelerinde taşımaktalar.....
    sözün özü, en iyi motor ihtiyacımıza, kullanım şartlarımıza vede kullanım sürelerimize en uygun vede ekonomik şekilde ayak uydurabilen motordur, ister 4 zamanlı olsun ister 2 zamanlı :)

5. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    doğru söze ne hacet... :)