20.01.2009 palamut ve çinekop avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında winchester tarafından paylaşıldı.

1. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Güzel av olmuş afiyet olsun abi Salı günü bende ordaydım ama gezmeye geldim yıldıray abilerin yanına geldim seni cevat abinin yanında görünce tanıdım dedim heralde bu mert abi senden sonra bende indim radarın oraya baktım bizim ibo abi orda ben ordayken 2 tane çektin heralde boylarıda gayet güzeldi inşallah ya yarın yada pazartesi gelicem 1 2 olta sallıcam kısmetimde ne varsa artık rastgele ..

2. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Üsküdar Radar Önü

Merhaba Mert raporlarını sürekli takip ediyorum.Gördüğüm kadarıyla sahteyle balık alma konusunda uzman olmuşsun.Sırf sana mesaj yollayabilmek için siteye biraz önce üye oldum.Ben de bu sahteyle balık işine meraklıyım.Genelde balık yaptığı zaman Emirgan çınaraltından avlanıyordum ama orada balık 1,1,5 aydır kesti.Radar önündeyse gördüğüm kadarıyla devam ediyor.Benim sana sorum burası nasıl sakin bir yer mi hafta sonları.Kısmetse ben de gelip bu hafta sonu denemek isterim.Belki son bir kez çinekop tutarız da bu bize moral olur.Tabi rastlaşırsak da tanışmak isterim.Sağlıcakla kal.Rastgele.

3. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    abi tesekkur ederım yorumlar ıcın ılk basta herkese tabıkı abı hafta sonu acıkcası ben ınmıyoum baska yerlere gıdıyorum cok kalabalık oluyo cok takım verıyoruz onun ıcın hafta ıcı tercıgımdır herzaman radar onunde ama kuzguncuk tarafıda guzel palamut yapıyor

4. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    kaan tanıdım sımdı senı evet en sonunda shimono cu olduk sayenızde balık nasıl olcak :)

5. nihat rose

nihat rose nihat

Favori Kamış:
    kıyı avcılığı
    En İyi Avı:
    şu anlık hayal
    mert öncelikle tebrikler,ben bu güzel raporlarına dayanamadım ve gecen hafta sonu radar önüne geldim seni orlarda göremedim zaten belirtmişsin hafta sonları takılmıyormuşsun bana gelince senin mekana alışamadım tam altı tane rapala taktım ve sonuç sıfır birinci rapala ikinci rapala ve kalabalığında etkisiyle okadar sitres yaptımki:mad: makinayı bile açmayı unutuyordum:( . kimsede bir tiyo bile vermedi sordugum sorulara zorla uyduruktan cevaplar alıyordum,bana bir kaç taktik verebilirmisin yada tanışıp birlikte avlana bilirmiyiz biraz yüzsüzlük gibi oldu ama ...:(

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Üstüme vazife değil abi ama ben sana bi iki bilgi veriyim oranın müdavinleri bile dipte takabiliyor atarken koparmaya bişey diyemem takımı takip etmek önemli rapala suya düştüğü gibi tutman lazım ve dibe inene kadar yürü dibe indikten sonra hızlıca sar ama öyle makineyı yakıcak gibi değil :) ozaman şansın biraz daha artar abi rapalanın iğnesinide okumanın rapala için iğneleri var cengiz balıkçılığa bakarsanız uygun bişey alırsınız numara olarak bilmiyorum ve son olarak atabildiğiniz kadar ileri atın ve kamışınız en az 4 metre olsunki şansınız daha artsın saygılar rastgele...

7. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    nihat arkadasım alpaslan bıraz bılgı vermıs bende ekleyım oranın suyu altı cok donen bır sudur acık atamadıgın zaman hemen cekıcen hıc beklemıcen cunku yakın yerlerde senelerdır atıldıgından cok ırısken vardır onun ıcın kurtarma sansın olmaz bırde attıgın yerden hıc bır zaman cekemezsın orda bızım yaptımız agacların ordan atıp suya dustukden sonra hemen elınle yavas yavas salarak radara dogru yurumektır orda suyu buldugun zaman palamut ıcın ıse ılk 7-8 tur hızlı sardıgında atladı atladı atlamazsa yavas tempo ıle sararak cınekopa tarama yapmaya devam edersın he baktın 20 metre cıvarı bısey kaldıgında eger balıkda yoksa hemen cekıceksın dıbe takmamak ıcın sıra ıle atılır en az 150 gr atılmaktatır kamıs arkadasımızın dedıgı gıbı 4.20den asagı kamısla fazla randuman alamazsın kısa duser kısmet olurda bı hafta beklerım ama ben hafta sonları fazla ınmem kalabalık oldugundan ama ızlemeye gelırım hafta sonları eger karsılasırsak muhakkak tanısalım zaten rapala atmak ısteyenler cıın bı gun ayarlıcaz hep beraber kuzguncuk da rapala atmaya gıdıcez ıssallah ozaman orda ıyıce kaparsın rapala olayını gercekten kendımı ovmek ıcın soylemıyorum yanlıs anlasılmasın benden bın kat ıyı rapala ceken vardır ustalarımız ama bızde o ustalar sayesınde ogrendık ben 8 senedır rapala ve kasık atıyorum cok sevıyorum cunku ne yalan soyleyım zamanında cok rapala verdım dıplere he sımdı vermıyomuyuz ıllakı verıyoruz ama eskısı gıbı bılıncsız degıl kesın hatamızı anlıyoruzdur onun ıcın rapalayı suda yuzdurup balıgı kıskandırmak ılk hamlede nasıl onabosluk vermeden almak gercekten sanat gıbı bırsey ustadlarım bunları onaylıcaklarır dıye umuyorum bu konularda tanıdıgım mesela sıtemızde de olan vedat abimizde biklir kendisi bu işlerde uzmandır onlardan ogrendık rapala nasıl cekılır nasıl baglanır ıssallah yardımcı olabılmısımdır nıhat arkadasım rastgelsın....

8. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Alpaslan naber kardeşim beni tanıdın mı?Geçen günlerde Galata'da Burhan'la beraberdik akşam üzeri yanımıza uğrayıp bana takım yapmıştın.Aynı zamanda Emirgandan tanışıyoruz.Senin ve Mertin yazdıklarına bakılırsa benim yeni kamış almam lazım.Benimki 3,90.Bu kamışla orada fazla bir şansımız olmaz gibi gözüküyor.Bir de haftasonları çok kalabalıkmış stres atıcaz diye bunalım olur geliriz vallahi.

9. nihat rose

nihat rose nihat

Favori Kamış:
    kıyı avcılığı
    En İyi Avı:
    şu anlık hayal
    mert ve alparslan

arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı ikinizede teşekkür ederim herşey özellikle kamışta ve bilekte bitiyor benim kamışım alba star 2277 modeli 4 mt atarı 100 150 yenide almıştım keşke atarı daha yüksek bir kamış alsaydım ama çokta şansım düşük değil herhalde :D :confused: birkez daha şansımı zorlayacağım. tekrar teşekkürler şansınız bol olsun arkadaşlar.:)

10. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    mert verdigin bilgiler icin teşekkürler kısmetse yarın sabah(cumartesi) üsküdara gelip rapala atmak istiyorum ama biraz acemiyim sende taktir edersinki biz çarşı ekibi genellikle tokmak burnu vede kalenderde avlanırız vede genellikle mantarlı dip takımıyla avlanırız inşallah senlede tanışır sohbet etme imkanımız olur kullandıgım kamışa gelirse benim linefea.3,90 kamış kullanıyorum inşallah üsküdar için yeterli olur olmassada bir kac atış yapar ondan sonrada ordaki ustalarımızı izlerim tanışırsak cok sevinirim ..şimdilik kalsalıcakla:)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    kardeşim senin rapala avlarınıda biliyorum ben :)geçen hafta bende oralara gittim gözlem için evet bayağı uzağa atıyor arkadaşlar sende onlardan aşahı kalmazzın :)

12. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    nedemek abi herzaman bı aksılık cıkmazsa orda olucam abı gorusmek uzere :)

13. muzo-37

muzo-37 muzaffer ozalp

balıkları nerde yakaladın.süpermiş.

14. muzo-37

muzo-37 muzaffer ozalp

selamlar.ben genelde haftasonları galata köprüsüne takılıyorum.ordaki çevre bambaşka bişey.orayagidenler bilirler.Fakat müthiş kalabalık oluyor.aslında yer bulabilirseniz güzelde balık çıkıyor.acaba istanbulda bir balıkavı etkinliği düzenliyecekmisiniz?