Kefal bilinenin aksine geceleri daha bol ve daha agresiftir. Sık sık akşamları kefal için sahile inerim, cuma (18/08/06) ve pazar (20/08/2006) akşamları yine kefal avındaydım. resimlerde cuma akşamı yakaladığım kefaller görülüyor dün geceki kefalleri resimlemek aklıma bile gelmedi desem yeridir. inanın gördükleriniz kadar vardı ama bu sefer sardalyalar çok fazlaydı. gariptir ama dün akşam öyle bir sardalya akını vardı ki bu güne kadar böylesini görmemiştim, tabii sardalyaların peşine takılan o iri levreklerden de bahsetmeden geçemicem, bir kaç canlı sardalya ile levrek denemem başarısız oldu. levreklere de hak vermek gerekir o kadar bolluğun içinden bizim oltaya takılacak değiller ya kefal için karanlığın çökmesini beklerim ve karanlık iyice çökünce mantarsız ve kurşunsuz oltama ekmekleri takar suyun üzerine yavaşça bırakırım. Hafif akıntı sayesinde olta yavaşça ilerlerken bir yandan da yavaş yavaş suyun derinliklerine iner işte o anda iri bir kefalin ekmeği yediğini belli belirsiz hissedersiniz, oltayı hızla asılınca kefal can havliyle sudan dışarıya atar kendini o iri kefali yavaş yavaş çekmek kadar zevkli daha ne olabilirki? 1-2-3 derken eve dönme vakti gelir, çoğu zaman gün bereketli geçer, ertesi gün akşam saatlerinde mahallede balık kokuları yükselir çünkü her dönüşün müşterileri hazırdır...
doğrudur, çakmağı özellikle koydum boylar belli olsun diye. kardeşiniz 22 cm den kısa kefalleri büyümek ve daha sonra tekrar yakalamak üzere denize salıyor ve balık yumurtaya girince benim için kefal sezonu kapanıyor
Sahil neresi abi? Fethiye'nin içi mi, Çalış mı? neresi. Gece gelip bir bakayım dedim de Korhan,Keşke herkes senin gibi düşünse.
fethiye merkezde DSİ'nin tam karşısı hello büfe'ye 100 m mesafede salı akşamı orada olacağım buyrun beklerim.
Teşekkür ve çağrı... Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu akşam saat 20:00 den sonra yine Kefal avına çıkacağım yakınlarda olupta eşlik etmek isteyen tüm balık severleri bekliyorum Fethiye DSİ karşısında olacağım