20.12.09 B.Çekmece (Göl Havası :) )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında FlyinEagle tarafından paylaşıldı.

1. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Herkese merhaba,

2-3 haftadır planladığımız üzere Ferhat , kayınpederi ve bendeniz bugün ava gittik. Normalde Sazlıbosna'ya gidecektik fakat yolların yağmurdan dolayı kötü olduğu haberini aldık ve B.Çekmece gölüne gitmeye karar verdik. Bu kararımızda en büyük etken Ferhat'ın (iş yerinden ofis arkadaşım) kayınpederinin bir gün önce B.Çekmece'de tuttuğu 60-65cm'lik Turna idi...

İnternetten aldığım kamışta sorun çıktığı için arkadaşım bana bir kamış ve makine ayarladı sağolsun.

Sabah 08:00 gibi kalkıp , hazırlıklarımı yaptıktan sonra Ferhat ile haberleşip yola koyulduk , Çatalca gişelerinin çıkışında buluşup göle gittik. TEM'e bakan (Edirne istikametine giderken solumuzdaki ilk bölge) bölgeye kadar gittik. Hava felaket rüzgarlı ve göl neredeyse çamur rengindeydi. Balık tuttuğumuz bölgenin arka tarafındaki kıyıya vuran dalgalar rüzgarın yardımıyla bizi de ıslatıyordu.

Malzemelerin detaylarını çok iyi bilmediğim için şimdilik bu bölümü es geçiyorum , zira bişeyde tutamadık zaten :)

Yem olarak konserve mısır ve solucan kullandık...

Evet ilk avımda belki balık yakalayamadım ama güzel bir göl havası ile birlikte başlangıç için gerekli olan birkaç şeyi öğrenmiş olduk. Hava aşırı rüzgarlı olduğu için çok fazla kalamadık...Etrafta da bizden başka 4-5 kişi daha vardı. 1 arkadaş 15-20'cm'lik bir kızılkanat yakaladı , tek balık buydu kovalardaki...

Avımıza ait resimleri aşağıda bulabilirsiniz...

Yalnız ben zehiri aldım , olta işini halleder halletmez antrenmanlara devam edeceğim :)

2. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatihcan hoş geldin gubani.

Harika kareler yakalamışsınız. Ne demiştim; dön-dolaş gel başa. Bu av tecrübesi senin için istenen sonucu vermemiş olsa da artık kolay-kolay iflah olmazsın sanırım. Sonraki avların için başarılar dilerim. Gönlündeki avlara rastgelsin.

Selamlar.:)

Bir de hatırlatma yapmakta fayda var: Turna için 15 Aralık itibariyle sezon kapandı. Ta ki 1 Nisan’a kadar avlanmıyoruz.
    .

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrik ederim en azından güzel bir başlangıç olmuş.Havalar artık iyice soğudu göl kıyısında durulmaz :) Turna'nın şu anda yasaklı olmasını ben de hatırlatmadan edemiycem.

5. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Fatih bey, herşeye rağmen siz şansınızı denemişsiniz,
    belki istediğiniz trofe gerçekleşmemiş ama yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile arkadaşınızla güzel bir gün geçirmişsiniz, önemli olanda bu değilmi zaten.
    Birde benim bildiğim kadarı ile Turna avını bulanık suda gerçekleştirmek imkansız derecede zordur, en azından ben öyle biliyorum, bu konunun ustaları muhakkak sizi ve bizleri bilgilendireceklerdir.
    Umarım bundan sonraki avlarınızda herşey gönlünüzce olur.

Son düzenleme: 20 Aralık 2009
  6. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Öncelikle belirtmek isterim ki turna için gitmemiştim , haddimi bilerek 1-2 kızılkanat tutmak hayaliyle gitmiştik.

Kafamda hep kızılkanat olduğu için kaşık vs götürmemiştik zaten. Açıkçası Turna'nın yasak dönemine de bakmamıştım tebliğ'den. Yasak konusunda arkadaşları uyaracağım...Hatırlatma için çok teşekkür ederim.

Nuri abi ben de farkettim iflah olmayacağımı , şimdiden hazırlıklara başladım. Hanım daha ilk günden laf etmesin diye ne dediyse yaptım bugün :D

Serbülent abi , o kadar güzel bir gündi ki pazar günü 02:00'da yattığım bir günde kimse beni 08:00'da kaldıramazdı. Ama bu sabah ava gitmek için ayaktaydım :)

Temiz hava, muhabbet , biraz tecrübe , iki-üç güzel fotoğraf...Daha ne ister ki gönül...?

Not : Resimlerde ki arkadaş Ferhat , ben değilim :)

Son düzenleme: 20 Aralık 2009
  7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Zaten kullandığınız yemlerden de anlışılıyor turna için gitmediğiniz bu konuyu kafanıza takmayın zaten bizim ki sadece hatırlatmaydı ;) Gerçekten güzel fotoğraflar çekmişsiniz insan bakınca rüzgarı,soğuğu hissediyor:)

8. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bu işn pan zehiride yok be fatih kardeş;) ama inan harika bir zehir insana huzur veriyor zinde tutuyor;)

9. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Böyle bir zehir arıyordum ben de abi :)

Bandırma sahilde kaya balığı tutarak başlamıştık bu işe çocukluğumuzda aslında , 2. memleketime de selamlar olsun...

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teze heves.:D Bu hevesle, daha çok günler hanımefendi yengemizin emrinde dolaşıp-durursun. Hayırlı olsun.:)

Açıklama yapmadan önce, kamışı havaya doğru tutan Ferhat’ı, Sen sanmıştım. "Zavallı Fatih" diye iç geçirdim. Neyse ki O sen değilmişsin, rahatladım. Madem tecrübe demişsin bir küçük katkı da benden olsun. Ferhat gibi kamışı öyle yukarı tutma abicim.:p Hele Turnada –tabi ki sezonunda- hiç tutma. Niye dersen; sebep-sonuç ilişkisini forum sayfalarından bulabilirsin.:)

Hapu Ferhat, laz uşaği midur daa? :rolleyes:

11. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Bulurum abi , bulurum. Daha bulacak çok şey var.

Aslında masraf biraz fazla olmasa direk organizasyonlara katılıp "üstad"lardan öğrenmek var işi :))))

ilgililere duyrulur:)

mazeretim var acemiyim ben :D

12. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tam sizin olta attığınız yerden kızılkanatları nasıl yakaladığımı sana, katılacağın daha doğrusu birlikte olacağımız ilk organizasyonda anlatırım Fatih kardeşim.:) ;)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Boğazda aynalı ve yayın nasıl yakalanır, onları da anlatıverseniz pek makbule geçer ve pek sevaptır abicim.:)

14. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Abi bu lafın üstüne ne desem boş :)

Sabır'la bekliyorum o günü... ( Nuri abi öğreniyorum değil mi bişeler :D )

15. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Aslında balıga gittiginiz yer çok güzel balık yapan biryer. Ama zamanlamanız yanlış
    o bulundugunuz yolun altından iki gölü baglayan boru vardır onun ana göle açılan agzı herzaman iyi balık verir. Özellikle yayın döneminde çok güzel yayınlar ve sazanlar almışımdır.Ama bilinçsiz avcılar maalesef ordada ortaya çıkıyo Tuttugumuz 3 kiloluk civarında YAYINI göle salma işlemi sırasında bitanesi çıkıp o balık salınırmı sizde hiç kafa yokmu dedikten sonra onuda göle salmamız hala konuşulur o bölgede

16. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Evet abi , Çerkezköy ziyaretlerim sırasında her hafta sonu ağzına kadar dolu olduğunu gözlemlerdim. Sizin de belirttiğiniz gibi zamanlama balık tutmak için iyi değildi fakat zaten ilk amacım 2-3 atış yapıp ilk zehiri almaktı :) onu da ziyadesiyle aldık çok şükür...

Sanırım son resimdeki küçük girdap (ilk mesajdaki son resim sanırım) iki gölü bağlayan noktadaydı...Biz de tam o bölgedeydik.

Son olarak : hem yayın hem "bitanesi" için elinize sağlık :)))