20.12.2008 Cumartesi günü yemli av fotoğrafları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında giritlibalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yücelusta, iskatarya (sarıgöz, skatros)nın bilim adı Cantharus cantharus... resimdeki balık ise literatürümüzde "çizgili ispari" diye geçmekte olan "diplodus cervinus" isimli balık. yerel olarak kınalı sargoz deniyor, süveyş kanalı açıldıktan sonra kızıldenizden sularımızın güney kesimlerine göç eden balıklardan birisi olup kendisi de ispari, iskatar, karagöz, sinarit vs gibi sparidae familyasının bir ferdidir.

saygılar...

2. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Bende o güzelleri yakalasam da mustafa abi gibi düşüncelere dalsam. Acaba nasıl pişirsem diye düşünüyor galiba. Saygılar ve tebrikler

3. bluehunter

bluehunter Ramazan

en baştaki domuz değilde dülger balığı olsa gerek ?:rolleyes: ?

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yok hayır domuz balığı :) domuz balığı yöresel ismi zaten. literatürümüzde "çütre" veya "çotira" balığı diye geçmekte. balistes capriscus... ingilizcesi de "trigger fish" olup "tetik balığı" demek. sırt dikeni falan sanırım sert ve tetik mekanizmasını andırdığı için konulmuş bir isim.

dülger balığının bilimsel adı "zeus faber"dir (sanırım demirci veya nalbant zeus gibi bir anlamı olmalı, bu da kafasının içindeki garip kemiklerin dülger aletlerine benzemesinden gelmekte.). forumumuzdan veya google görsellerden bu isimlerle aratırsanız güzel resimlerle karşılaşırsınız. saygılar... :)

Son düzenleme: 30 Aralık 2008
  5. maviay1980

maviay1980 Ahmet Rauf Yılmaz

Dülger Balığına Urlada pek raslanmaz resmini koyduğum balık sanırım domuz balığı fotoda biraz rengi soluk geldi bana benim yakaladığım biraz daha koyusuydu ve daha iriydi.Bu dediğim balığın derisi zırh gibi derisini yüzmeden pişiremezsiniz işin ehli ustalar varsa beni doğruluyacaktır.İçi biraz kokuyor çünküm balık çiğerli yalnız şunu söyleyebilirim ki eti gerçekten güzel aynı gün 4 tane çektiler 1ini ben yedim 3'ünü köyde çöplüğe atmışlar sürü halinde geziyolar ama sanırım sinarit gibi nesli tükenmekte hatta sanırım bu balık süveyş kanalının açılmasıyla denizlerimize girmiş bile olabilir çünküm biraz okyanus balıklarına benziyor abiler iyi mırmır almışlar 30 parça bizde 200 parça izmarit yakalasakta 4-5 aile doya doya yesek diye bakıyoz neyse saygılar iyi yıllar rasgelsin...

Son düzenleme: 31 Aralık 2008
  6. Olsun yav genede güzel av ....