20-21 Haziran Bahçecik Barajı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Uzun zamandır Bahçecik Barajındaki ticari ağcılardan dolayı bu avlağımzdan yüzümüz gülmüyordu, ama son on gün içinde çeşitli yerlerden barajda turna bolluğu adına aldığımız duyumlar neticesinde gitmeye karar verdik. Atilla (Ati), Afşin ve Muammer hocamızdan oluşan birinci ekip bizden daha önce yola çıkmış ve baraj kenarında konaklayacağımız noktaya ulaşmıştı.

Ben de hazırlıklarımı tamamlayarak Mustafa abiyle (Armada42) buluşup birlikte 20 Haziran Cumartesi günü ikindi vakti gibi yola çıktık.Akşam avına yetişmiştik ancak geceleme için gerekli olan çadır kurulması, kamp yerinin tanzimi ve en önemlisi açık havada ateş üzerinde ağır ağır pişerek akşam yemeğimizi oluşturacak gövecin pişirilmesi işi bizi bekliyordu.

İşleri dönüşümlü olarak yaptığımız esnada at-çek yaparakta balıkları kovaladıysakta netice alamadık. Akşam yemeğinin ardından loş ışıkta ufak bir radyonun az cızırtılı ama seçme şarkıları eşliğinde içilen çay ve sohbetimiz tarifsiz güzeldi. Hiç birimizde balık namına bir hareket kalmamıştı. Saatin biraz daha ilerleyip serinliğin başladığı vakitlerde şamandıralı oltalarımızda yanan fosforlar elbette tepemizde bütün ihtişamıyla yanan berrak Samanyolunun ve yıldızların yanında sönük kalıyordu. Bu şekilde de bir hareket olmayınca balıkları sabaha bırakarak dinlenmiş bir biçimde kalkıp sabah avını yapmak için çadırlarımıza çekildik.

Ezan sesi, sessizliği tatlı tatlı okşarken uyuduğumuz tavşan uykularından kalkıp hemen sıcacık çayımız demledik, alacakaranlıkta hızla birer ikişer lokma kahvaltılık tüketerek çalışmaya başladık. Botla sırtı çekmemize, koylarda ve kıyda at-çek yapmamıza rağmen balıklar bir türlü kendini göstermiyordu.

Karadan avlandığım biranda geçen hafta içinde almış olduğum Yozuri Slavko Bug sahtemi çıkardım ve suya indirdim. Daha ikinci hareketi verdiğimde alabalığın sert vuruşu ile kendime geldim ve kıyıladım. Az daha koyun iç kısmına geçip ağaçlıkların arasında tekrar denedim ve ardı ardına 2 alabalık daha çektim, alabalıklar ve ben yemi çok sevmiştik. Hemen botun üzerine geçip aynı alanı taramaya başladım. İnanılmazdı çünkü atıyordum yemi sarmaya bile kalmadan alabalık kapıyordu, kah kaçırıyordum kah yakalayıp livara indiriyordum. Belki 10 civarı alanın yanında kaçırdığım 3 daha iri alayı ise nasıl alamdığımı düşünürken yemin zayıf noktasının iğneler olduğunu farkettim. İğneler kısmen açılmış ve damak kısmı nispeten daha küçük bırakıldığı için balıkların kaçmasına sebep olmuştu ama herbiri ayrı heyecan yaşatmıştı bize.

Öğlen sıcağında kampımızda dinlenmeye çekildik. Tam bu sırada su içmeye gelen sürü de yaklaşık 4 saat boyunca inanırmısınz dibimzde oturdular. Kah suya girip serinlediler kah kamp alanımızı taciz ettiler. Hatta birisi turna yakalarsak diye arkadaşların yanına aldığı mısır unu torbasını eninde sonunda zaptederek afiyetle tüketti. Çadırın kenarından geçen inkelerden birinin kuyruğunu salladığı esnada çadırın yanında bulunan akşamdan kalma şamandıralı oltanın ucundaki iğneyi kuyruğuna takması ve oltayı arkasından sürüklerken Mustafa abinin yetişip oltaya asılırken misinanın kopması ile olay sonlansa da gerçek bir "tosunu"da kaçırmış olduk :D

Akşam avınında kesik geçmesi neticesinde kampımızı toparlayıp son çay sefamızın ardından toplamda 10 alabalık (7si yozuri ile tutulmuştur:)) ile günü bitirerek evlerimizin yolunu tuttuk.

Baraj manzaralı yatakhanemiz..

Kamp çalışmalarında koyu muhabettler başlangıç aşamasında

Ocakbaşı Mustafa Bey...:D

Kamp istilacıları...

Son düzenleme: 23 Haziran 2009
  2. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

:DAranızda olmayı çok isterdim kısmet değilmiş o güveci bensiz nasıl yediniz ya ufff vallaha ağzım sulandı Mustafa abi bu işi biliyor kimbilir ne güzel olmuştur tadı da...
    Valla bir seferinde mantar sote yapmıştı tadı hala damağımda...O nasıl bir lezzetti anlatamam...
    Hamsi buğlama yapsanızda olurdu ama, yani bu balıklarla başka yemek yapılmaz zaten :D :D :D

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Rıfat tebrik ederim sevgili kardeşim. Sevimli böcek iş yaptı demek. Senin adına sevindim.:) ;)

Selamlar.:)

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sevimli böceğin aynısından tüm Kayseriyi taradım bulamadım BİRİLERİ tüketmiş...
    Rıfat abi güzel anlatımın ve resimler raporun nasıl olması gerektiğini hepmize öğretiyor adeta...Tebrikler...

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Abi ne demek, bunca zamandır çok sahte gördüm denedim ama 10 puan verecek olsam budur yani. Elinde olupta kullanmayan varsa talibim:D İnanılmaz şekilde balığı cezbetti. Öyleki birinde suya attım hemen aldı, diğerinde daha birinci turu dönderirken aldı. Ya günümdeydim ya da gerçekten iş yapıyor. En kısa zamanda yeniden denemem lazımki farkı bileyim :)

6. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Tebrikler

Gerçekten güzel ve başarılı bir av olmuş.

7. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    güzel av rıfat abi ellerine sağlık

8. sarizliomerkaya

sarizliomerkaya Ömer Kaya

Favori Kamış:
    DAM 6 BİLYALI 2,10MT
    En İyi Avı:
    TURNA
    Sevgili Rıfat Ustam;

Bir seferde bu tarzda avlanmaya beraber sizinle sadece ben o güveci yemek için gelebilirim :) Alabalıkla dönülmüş av süper avdır. Tebrikler

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sahteye fazladan ağırlık ilavesi oldu mu? Misina kalınlığı ne idi ve avlak derinliği tahminen neydi. Bu ciciyi ne kadarlık mesafeye gönderdin?

Şimdilik bu bilgileri de birinci elden alalım ve tabi sen yine denemelerine devam.:D :rolleyes:

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Her zaman beklerim kardeşim..

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Nuri abi sahteye hiç bir ağırlık ilave etmeden 0,24lük misina ile kullandım. Öyle aman aman bir uzaklığa atmadan normal bir atışla (ki kamışımın atarı 20-50gr) atarak aksiyon verdirdim. Kamış ucuyla yaptığım çek bırak çek bırak şeklinde beklemeli hareketler çok etkili oldu..Avlak derinliğide 3 mt civarında olsa gerek,koy ve koy önlerinde iyi balık yaptı.

Son düzenleme: 23 Haziran 2009
  12. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    harika bir zaman geçirmişsiniz imrendim vallahi..ha bide şu göveç harika görünüyo kokusu burnuma geldi desem yeridir.

13. Emili

Emili Anıl

Güzel av, Tebrikler ;) ..ayrıca elinize sağlık, yemek çok güzel görünüyor :)

14. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

rıfat abicim maşşallah yapılabilecek herşeyi yapmışsınız yemin rengi zaten süperdi seçimin mükemmel testi de güzel olmuş güveçler çaylar oldu mu abi biz burada çalışırken:confused: afiyet olsun
    asıl trofe tosunu da kaçırmışsınız oldu mu rıfat abicim :D :D :D
    şöyle bi güzel tosun çevirme ne güzel olurdu acemilik herhalde:D :D :D

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederiz, saolsun..

Hüseyin abim sorma o tosun gitti gider ama ben de unutmam:D:D:D Geçen haftalarda da biz çalışıyorduk, siz turna ile valsteydiniz değil mi?:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Kasım 2010
  16. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Süper ama süper bir av.. Hikayeyi ve kacan tosunu da bol bol gülerek okudum :) Mekan süper, güvec süper, dostluk süper, av süper :)
    Sahten (Yozuri Slavko Bug) cok ilginc geldi bu arada. Paylastigin icin cok tesekkürler. Ilk defa simdi gördüm. Ben de almayi düsünüyorum :) Bakalim buralarda is yapacak mi?

Cok selamlar, sevgiler dostum..

17. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

rıfat abicim hemşerim :) yarın yine balıktayım inşallah iyi bişey alırsam kulaklarını çınlatırım inşallah

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Rıfat verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gayet makbule geçti. Yapmış olduğunuz avınızı tekrar tebrik ederim. Daha, çok daha güzel alabalıklı avlar dilerim.;) :)

Ekibini de kutlayarak, müsaadenizle şu güvece bir parça ekmek te ben banayım. Zira daha duramayacağım.:p :rolleyes: :)

19. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    selamlar abi barajın tam olarak ne tarafında tuttugunu acıklarsan sevinirim tşkler

20. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Evet abi tam olarak ne atarfında tuttuğunu açıklarsan hatta google eart ten krokisini çıkarırsan seviniriz tüm kayseri o bölgeye toplansın kardeş kardeş avlanılsın...:D :D