Herkese merhabalar bu sene çok hızlı gidiyorum bakalım sonunda trofe olacak mı bilmiyorum araya araya bir hala geldim ama olsun . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Savage Gear Buschwacker 210 XLNT2 Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Örgü PowerPro Stil : Spining Sahte : Savage Gear Slikon Sahteler Hava Durumu : Güneşli Saat : 18.00 - 21.00 Tarih : 20 Haziran 2016 Hedef Balıklar : Trofe Turna -Akşam yeni sahteleri tekrar denemek için işten sonra standart avlağıma gittim kimse yoktu her zaman ki yerime doğru giderken altta yeşil bir ip gördüm dipten birileri ağ atmıştı avlandığım yere . Çıkardım bıçağı bağladıkları yerden başlayıp ağı söktüm içinde 2 tane burada leş denen balıktan vardı onlarıda azad ettim . -Daha sonra başlatım at çeke Savage Gear Line Trout ile yaptığım atışlarda pause yaptığım anlarda turnalar tıklatmaya başladı ama iğne sadece altta 3 lü olduğu için alamıyorlardı . -Yeni aldığım 12 cm lik buyuk Cannibal Shad ile denemelere başlayım dedim . Çıkardım üstüne birde kendi yaptığım hırsız 3 lü iğneyi taktım daha ilk atışta kuvvetli bir şey vurdu ve sonra gitti dedim herhalde oturmadi sudan sahte çıkınca ne göreyim benim hırsız gitmiş . Demek ki sağlam olmamış çelik tel yada sıkarken tam oturmamış açmış . -Sonra orjinal 3 lü hırsızı taktım at çeke devam aynı sahte ile ve Bam diye bir vuruş 1.5 saat sonra ilk balık geldi dedim botun yanına kadar getirip kamışın kısa olmasının rahatlığı ile enseden tutup aldım bota . -Daha sonra vuruş olmayınca ve de otlara takılmaya başlayınca bende Trout sahtesine geçmeye karar verdim . Trout özelliği yüzeye yakın yüzüyor pause yapınca yavaşca yüzerek dibe doğru gidiyor . Bu şekilde denemeye başladım ve tam botun dibine kadar çekip pause yaptım ve çekecekken güm diye bir turna yapıştı . Onuda rahatça çıkardım sudan ve devam . -Tamam artık balık vurmaya başladı güneş çöküyor nerede bu trofe turna derken ufaklığın birisi yarısı kadar sahteme atladı . İğneden çıkarıp geri saldım alttaki arkadaşı . https://www.youtube.com/watch?v=7EoPf31vve4&feature=youtu.be -Güneş artık çökmeye başlamıştı iyice kızıllığı her tarafın rengini degiştiriyordu arkamdan bir şapırdı geldi botu çevirip bir bakayım dedim kamışların önünde 5 cm lik ufak balıkları sudan dışarı zıplatan birşeyler vardi dur bakayım size ne oluyor dedim ve o tarafa doğru başladım atmaya daha 2. atışta çok sert şekilde bir vuruş oldu ve kalama cırrrr dedim ne oluyor trofe mi bu önce botun yanına kadar getirdim zaten uzakda değildi ama bir türlü çıkmıyor botun altına çekiyor . En sonunda yoruldu ve getirdim trofe değildi ama bayağı iri 60 cme yakın bir delikanlıydı enseden kavrayıp onuda sudan kestim . - Biraz yer değişeyim bakayım dedim şu trout la derinlerde deneyim belki trofe oradadır diye suyun aşşağısına doğru gittim bir ufak adalık gibi kamışların oraya kendimi bağlayım dedim ne göreyim yine yeşil bir ip vay arkadaş dedim zaten o ipi görünce av bitti dedim sahteleri topladım . Bıçağı çıkarıp kestima ağı ve toplayıp karaya çıkardım 2 tane levrek 2 tane de leş vardı onlardı azad edip ağı paramparça ettim ıslak olduğu için yakamadım oraya bıraktım ibreti alem için . Sonuçta 3 turna ile kapadım günü ama ağcılar biraz moralimi bozdu. Herkese hayırlı ve güzel avlar dilerim .
Artık kasnadan biraz turnaya geçme vakti gelmiştir belkide ? Eyvallah daha güzelleri sizin oltanızda olsun .
Ah keşke buralarda da turna olsa, Eskişehir'de ne yazık ki turna bulunan sadece bir gölet var, onda da nesli tükenme aşamasına geldi. İmrenerek sizleri takip ediyoruz :thumb:
Tebrikler, Bu arada orada ağla avlanmak yasak mı? Birde kendinize, özellikle aracınıza dikkat edin, tırıvırıcılar benim arabamı çizmişti. Ağcılar ne yapabilir siz düşünün :S
Eyvallah sağolasın Sağol abi . Ağın satışı bile yasak ama pazarda bir şekilde satıyorlar kimse kontrol etmiyor kaç tane ağ çıkarıp yaktım kestim bitmiyor ama . Doğru diyorsunuz kimse yokken bende çıkardım zaten yabancıyız burada her şey olabilir .
Sağol Nuri Abi bugün ilk defa Astana dışına bir yere ava gidiyorum arkadaşla yaklaşık 200 km Aksam cıkıp yarın aksama donecegiz . Metrelik turnaların olduğunu yönünde iddialar çok sağlam o yüzden gidip bakacağım