Merhabalar herkese dünden bugün için kesin karar vermiştim balığa gitmeye sabah kalktığım gibi eşyaları toparlayıp evden çıktım bu sefer büyük trofemi yakaladığım yeri ziyaret etmek istedim birde suyun duruma bakayım dedim tabi uzun zamandır gitmemiştim oraya . Avlağa vardım varacağım bir sağnak başladı neyse zor bela batmadan çamurlu bölgeden çıkıp suyun kenarına geldim . Su hala beklediğimden çok yüksekti takımları çıkarıp başladım at çeke ama yağmur ve rüzgar işi bozuyordu biraz zaten kısıtlı bir açıklıktan atıyordum nilüferle takmayım diye diğer yerlerde de başka avcılar olduğundan tek şansım olduğum noktaydı . Bayağı bir at çek yapmama rağmen 10'a kadar ne vuruş ne de takip gördüm bıkkınlık başlamıştı sıkılırsam küçük balık yakalyıp bırakırım diye aldığım göl kamışını çıkardım öyle 3 - 5 tane ufak levrek yakalayıp bıraktım . Dinlendikten sonra kamışı nilüferlerin arasına salmış at çek yapıyordum ki birden gözüme şamandıranın olmadığı takıldı kenara gelip tekrar bakayım dedim takıldı herhalde diye biraz kaldırdım ağırlaşdı ve altta resimde göreceğiniz levrekle karşılaştım iğneyi boğazına kadar yutmuş ufak olduğu halde takılıp kalmış . Neyse çıkarıp köşeye attım kamışı sonra at çeke devam 1 saat geçti yine bir vuruş yok sonra icat denemeye karar verdim slikona taktığım 3 lü iğneyi Mepps aglia kaşığa bağladım bir kaç atış sonrasında ufak bir turna yapıştı kenara alıp geldiği gibi gönderdim geri . Bir süre sonra yine ses yok bu sefer kırmızı kafalı beyaz kaşığı taktım uzak bir atış 2 tur sardım sarmadım ki bir vuruş geldi ama cılızdı sonra herhalde kaçtı dedim kıyıya gelince farkına vardım hala kaşıktaydı turna bir önceki ile hemen hemen aynı boyutta çıkardım kenara ama ağzı açılmıştı neden olduğu hakkında bir fikrim yok bu halde bırakırsam yaşar mı yaşamaz mı anlayamadım mecbur aldım . Sonra geçen avda savaga gear in slikonu ile aldığım turna aklıma geldi levrek imitasyonunu taktım başladım atmaya ve dipten zıplatmaya cig cig cig diye diye tam kenarada bir asabi abi çok sert vurdu tasma atmaya bile zaman kalmadı kaçmak için çabalıyor bir iki sardım sert bir kafa çıktı gitti . Slikon devam diyordu anlaşılan 5 dk geçti geçmedi aynı şekilde kıyıya yakın zıplatırken BAMMM yine kanımca aynı turna idi nilüferlerin dibine pusuya yatmış olacak ki tam o aradan geçerken bindi slikona yine ve kıyıladım hemen ilk limit üstü balığı aldım . Tabi aralarda üstümeden geçen kısa sağnakları anlatmadım bir yandan nasıl döneceğimi düşünürken artık yorgunluğun verdiği isteksizlikle avı sonlandırıp evin yolunu tuttum . Herşeye rağmen temiz hava ufak tefek vuruşlar bir nebze olsun keyifli anlar yaşattı bana . Herkese iyi avlar dilerim . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Makina : DAM Quick AT Premium Misina : 0.20 Sufix ip Misine Stil : Spining Sahte : Döner kaşık , Kaşık , Slikon Hava Durumu : Parçalı Bulutlu Ara ara sağnak 20 Derece Saat : 06.30 - 13.30 Tarih : 20 Temmuz 2014 Hedef Balıklar : Turna , Levrek Eve Dönen Ufak Turna : https://www.youtube.com/watch?v=PpyRwYRN68E Resimler : Balıkları sevin onlarda sizi sevsin mrsparkle
Eyv sağolasın evet aksiyon çok oldumu keyifli oluyor reeling olmayınca sıkıyor biraz ama " Umut fakirin ekmeğidir " diyerek sallıyoruz sürekli ))) .