2006 yılı mayıs ayında tuttuğum turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında NADİR tarafından paylaşıldı.

1. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık

Son düzenleme: 23 Mart 2008
  2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşım ellerine sağlık

3. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Ah ah son bir hafta:D :D

4. rehbernet

rehbernet Gökhan Bayrak

Tebrikler...

5. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    YER : KAYSERİ-PINARBAŞI-BAHÇELİK BARAJI
    TARİH : 14.05.2006
    YAKALAMA ŞEKLİ : AT-ÇEK
    KULLANILAN MALZEME: RAPALA (PELİCAN-90 MM)

O TARİHLERE KADAR HİÇ TATLI SUDA AVLANMAYAN BEN, BAHÇELİK BARAJINDA TURNA VE ALABALIK OLDUĞUNU DUYUNCA, KENARDAN AT-ÇEK MALZEMELERİNİ KULLANDIĞIM İÇİN BARAJA BALIĞA GİTMEK İSTEDİM VE BARAJI İYİ BİLEN BEŞİR HOCAMA HABER VERDIM. 14.05.2006 TARİHİNDE SABAH ERKEN YERİMİZİ ALDIK.BİZDEN BASKA BİR KAC BALIKÇI ARKADAŞ DAHA VARDI. BİZ BAŞLADIK AT-ÇEK YAPMAYA. TABİ BEN TROFEYİ YAKALAYANA KADAR EKİP ARKADAŞLARIMLA BERABER 8-9 PARÇA BALIK ALDIK. ARTIK GÜNEŞİNDE BATMAYA BAŞLAMASIYLA DÖNMEYE KARAR VERDİK. TAM O ESNADA BEN OLTAMI TOPLARKEN, BALIK TUTMAYI BİLMEYEN DAYIMIN OĞLU KENAN BİR KERE DAHA ATMAMI VE KENDİSİNİN ÇEKMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ. BENDE SUYA RAPALAYI SAVURDUM VE OLTAYI KENDİSİNE VERDİM VE YAVAŞ YAVAŞ ÇEKMESİNİ SÖYLEDİM. TABİ KENDISI O ANDA ANLAMADI AMA. BEN OLTANIN UCUNUN BİR ANDA EĞİLMESİNDEN İRİ BİR BALIK YAKALADIĞINI HİSSETTİM VE ELİNDEN OLTAYI ALDIM. HEMEN TASMAYI VURDUM. BEN TASMAYI VURUNCA BALIĞIN SU ÜSTÜNDE BIR ZIPLADIĞINI GÖRDÜM. TABI O ESNADA BİZİMKİLER BASIMA TOPLANDI VE BALIĞI 10 DAKİKA YORDUKTAN SONRA KENARA ALDIM. İKİNCİ SEFERE EŞİNİN DE ORALARDA OLACAĞINI DÜŞÜNEREK HEMEN TEKRAR RAPALAMI SUYA ATTIM. RAPALAYI TAM SUDAN ÇIKARIP TEKRAR ATACAKKEN SU İÇERİSİNDE RAPALANIN HEMEN ARKASINDA BIR CANAVAR DAHA GÖRDÜM. AMA BENİM RAPALAM SUYUN İCİNDE SADECE DURUYORDU.HAFİF OYNATINCA ODA RAPALAYI ALDI. AMA BEN HEYECANLA SUYUN HEMEN KENARINDA OLDUĞU İÇİN DIŞARI ALMAK İSTEDİM. BALIĞIN KAFASINI SUDAN ÇIKARDIĞIM ESNADA BALIK BİR KAFA DARBESİYLE BENIM RAPALANIN İĞNESİNİ AÇTI VE MALESEF KAÇTI. BIZEDE ONDAN GERIYE SADECE BU TROFE KALDI.

BUDA TROFE

İŞTE GÜNÜN KAHRAMANI

6. mc_avci

mc_avci MuraT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    paylasım için tşkurler tebrikler cok gsl bir av olmuş nice inş bole gsl anılara .!:..

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş kırmızıyla yazılmış kelimelerin türkçe mealini alabilirmiyiz

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel bir anı olmuş teşekkürler.

9. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Tebrikler...

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nadir kardeş daha büyük turnaların en yakın zamanda seni ziyaret etmeleri dileklerimle şansın daim olsun:)

11. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    turna dedimmi akan sular durur artık sayılı günler kaldı raporları yayınlamak için sabırsızlanıyorum vallahi

12. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    nadir yeni birşeyler yokmu.

13. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    SERDAR BEY İŞALLAH SEZON AÇILSIN YENİ ŞEYLER OLACAK.:rolleyes:

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nadir Bey Balık şahane. Tebrikler. Kayseri'deki avcıların bir çoğu gibi Bahçecik Barajıda benim ve arkadaşlarım için vazgeçilmez bir avlak. Resme uzun uzun baktım ama barajın tam olarak hangi noktasında olduğunuzu kestiremedim. Mevkiyi paylaşmanızda bir sakıncası yoksa sevinirim. Benim tahiminim Pınarbaşı ilçesinin içinden girilipte Dedeman kuyusunun o taraftan geçip barajın karşı kısmında kalan eski köyün oralardaymışsınız gibi geldi ama yanılıyor olabilirim tabi. Bu arada eğer modlarca sakıncası yoksa Kayserideki avcı dostlarımızın desteği ile kurulan avyeri.com sitemizde de sezon açılışı ile birlikte düzenleyeceğimiz 2. tanışma ve av organizayonumuza sizleri de bekliyoruz.

15. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    Rıfat bey ilginize teşekkür ediyorum.Balığı tuttuğum yer tahmin ettiğiniz yer değil. Balığı Pınarbaşı ilçesine giderken,ilçeye girmeden bir at çiftliği var bilirsiniz. Ana yol üzerinde. At çiftliğinin hemen yanından yol girer sola baraja doğru.O yol direk barajın kenarına kadar iner. Ben balığı oradan aldım.Yanlız 2007 yılında o bölge benim için pek verimli olmadı.Sizin aynı barajda gittiğiniz başka verimli yerler varsa sizde paylaşırsanız sevinirim. :rolleyes:

16. Xomerx

Xomerx ömer

güzel balık :)

17. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Açıkçası 2007 hiçbirimiz için Bahçecikte verimli geçmedi. Girip çıkmadığmız koy kalmadı ama sonuç hüsran. Geçen sezon yakaladığım turnaların sayısı on adetten fazla değildi. Şimdi de barajda ağ kullanımının had safhaya ulşatığını, hatta barajın kiraya verildiğini ve dahası kiralayan kişilerin amatör balıkçılara bile kıllık yaptığını duydum. Önümüzde kalan zamanı geçirip sezon açıldıktan sonra bizde duruma bakacağız.

18. MUKİNEN

MUKİNEN MUSTAFA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1,0 kg levrek,1,5 kg sazan
    selam beyler.aranıza yeni katıldım.şimdiye kadar hep sazan avına gittim.sarımsaklı ve fehimli ye.iki kez de ağaçaşar barajına gittim ama oradan eli boş döndüm.bu sene yayın ve turna balığı için hazırlık yaptım.yeni makineler kamışler ve sahte yemler.sazan basitti hamuru ekmeği gönder gitsin.yayın ve turna nasıl olacak bilemiyorum işin açığı şimdiden heyecanlandım.inşaallah tutabilirim slm lar

19. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    :eek: Yazdığınız şeyler inanın çok ilginç geldi bana. Nedemek devletin Su İşlerine ait olan bir barajın başkalarına kiralanması. Böyle bir şey olamaz.Kimse gelipte sezonunda balık tutan kişilere kıllık yapamaz. Hele hele kiralama olayı dediğiniz olay mümkün değil. inanın şimdi oturamıyorum yerimde. Ben mayıs ayında orada olacam. Gelsinlerde bana yapsınlar kıllığı bakalım. İşallah görürüm bir tane ağ atan adamı. Demekki baraj denetlenmiyor. Denetlenmediği içinde neyazıkki baraj mafyaları türemiş.vayyyy anaaaaaa. :mad:

20. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Biz geçen seneden beri Kayseri'deki arkadaşlar olarak bunun mücadelesini veriyoruz ve açıkçası ağlıyoruz avlağımızın haline. Defalarca şikayet ettik. Mailler gönderdik. Sonuç nafile. Yukarıda sana adresini yazdığım sitemiz avyeri.com a gir detaylarını görürsün. Mayısta görüşmek üzere..