2007 haziran ayı avımızın ilk bölümü. Bu bölümde sirkülere uymayan mercanların denize geri bırakılışını izleyebilirsiniz.Tutmak kadar salmanında güzel bir duygu olduğu ancak yaşanarak hissediliyor. İlk link hazır. Beğenmeniz dileği ile. http://www.youtube.com/watch?v=IxO8_DeBXyg
Maaşallah diyim, çok güzel ve herkese örnek olacak bir av olmuş.Benim de hedefim Gökçeada da balığa gitmek bu yaz inşallah biz de böyle derya kuzuları yakalarız....Bu enfes paylaşımınız için teşekkürler
14-21 Temmuz arasında ben de Gökçeada dayım ama teknem olmadığı için büyük bir ihtimalle kıyıdan yakalamaya çalışacağım. Bakalım ne çıkacak?
İyi av olmuş özellikle giriş bölümü beni taa oralara götürdü gidip geldiğim günleri hatırlattı sanki oraya siz değil ben gittim paylaşımın için teşekkür ederim.
Bülent abi, çok güzel iş çıkarmışsın tebrikler. Taa yolculuğun başındna itibaren mufağa iden süreci bizlerle paylaşman çok güzel.
Öncelikle Tebrikler Bülent Bey ; Çok yakın zamanda Gökçeada Uğurlu köyüne ( En Sol taraf,Adanın öteki tarafı ) 2 günlüğüne gitmeyi planlıyorum. Ancak sahilden değilde mümkün ise açılarak avlanmak istiyorum. Gökçeada da kiralık tekne vs. bulunabiliyor mu. tesekkurler.
2 gün azzzzzz adada her sey bulursun tekne yem balik .. ama 2 gun azzzzz.. 2 gün liman 2 gun deniz 2 gün adanin arkasi .. benden söylemesi
Erhan Bey ; Kısmetse bir gelebilsem, ayağım alışacak , daha çok kalacağım ama... Malum iş hayatı... birde kesin tekne bulabileceğim bir yer varsa direk oraya gitmek istiyorum. Zaman kaybı olmasa , pansiyona eşyaları bırakıp, hemen tekneye atlayıp balığa çıksam...
Bence gökçeadaya gitmek için zamanını iyi ayarla.Tekne ile avlanmak çok avantajlı ancak kıyıdanda iyi balık tutabilirsin. Adada tekne tutup avlanma işi oldukça zor.Bu tarzda tekne veren çok az kişi var.Biz her yıl uğurlu köyünde kalıyoruz.Şimdi sana desemki tekne bulursun yalan olur.Tekne ile balık tutmanda garanti değil.bazı gün oluyo tekne bile iş yapmıyor. Arkadaşın dediği gibi 2-3 gün kısa bir zaman En az bir hafta kalacaksın ki şansın artsın.Bu zamanlar yani temmuz ağustos zayıf oluyor. Ya mayıs yada eylül ve sonrası.O zaman kıyıdanda balık tutma şansın fazla.B u zamanda sabah erken gün ağarırken olta atacaksın. sahte balık yada şıpşıp çekeceksin.Kıyıya yakın gezeceksin.levrek,sinarit,melenuryakalama şansın var.saat sabah 10 iş bitiyor sonra gün batımına kadarda pek bişey bekleme.uğurluda askeriyenin altındaki kumsalın kıyısında gezmen yeterli balığı açıkta arama.iskele ile gizli liman arasında git gel.Tabi bütün bu işleri tekne ile yapabilirsin.yine sabah erken limanın ucundan sahte balık atıp çek. başka bilgiler isterseniz verebilirim.
Soracağım ne varsa Siz direk cevaplamışsınız çok teşekkür ederim. Mutlaka yazdığınız şeyleri yapıp sonuçlarını fotoraflarım ile birlikte burada paylaşacağım. ilginize tekrar teşekkürler.
teşekkürler dostum bundan sonra bize yakışan katliamın önüne geçecek davranışlarla yeni nesile iyi örnek olmak.