2008 ilk KOFANA yı aldık

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Tarık_CRC tarafından paylaşıldı.

1. nidya78

nidya78 Aydın

Tebrikler çok güzel bi av. Biraz daha ayrıntı verseniz. Kaşıkla mı zarganayla mı aldınız nerden saat kaç gibi aldınız. Bunları da bilmek isteriz.

2. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler cok güzel balik yakalamissiniz paylasim icin ayrica teskkürler.

3. DİLAYNES

DİLAYNES AYKUT

aranıza yeni katıldım herkese merhaba mükemmel bir av olmuş devamını dilerim

4. Tarık_CRC

Tarık_CRC Tarık ÇERÇİ

Favori Kamış:
    DAM Steel Power
    Favori Makine:
    DAM Quick Surf SLR 860
    En İyi Avı:
    KOFANA 65 cm
    Mantarlı Lüfer Takımı

Selamlar; bazı arkadaşlar nasıl bir takım ve yem ile KOFANA yı aldığımızı sormuş, Biz Mantarlı Lüfer Takımı ile bu balığı yakaladık yem olarak izmarit kullanıyoruz, yemin taze olması önemli, genelde izmaritleride avdan hemen önde canlı kendimiz yakalıyoruz. Köstekleri 1 kulaç kadar ayarlıyoruz, Mantarı biraz büyük tutuyoruz ve üzerindeki parlak kısım ne kadar iyi parlarsa o kadar iyi, kısa bir bilgi biz mantar altındaki iğneleri 4 lü hırsızlı yapıyoruz, hem yem daha dik duruyor hemde vuran balığı alma şansımız daha yüksek oluyor. Umarım yardımcı olmuştur.

5. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    tebriklerrrrr.süperrrr bir balık.elinize sağlık.allah daha büyüklerini size bunlarıda bana nasip etsin.rastgele

6. DİLAYNES

DİLAYNES AYKUT

avlandığın yer ve zamanla ilgili bilgi verebilirmisin

7. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    kofanaya kaç no iğne ve ne ye kullandınız

üstad bir yardım

8. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    kofanaya kaç no iğne ve ne yem kullandınız

üstad bir yardım

9. sekom.sekom

sekom.sekom serkantuna

tebrikler birsder çok güzel aramızada hoşgeldin bende bugündört adet iri mırmır aldım bolşans

10. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Oy oy oy. Maşallah kuzu kuzu. Tebrikler

11. Tarık_CRC

Tarık_CRC Tarık ÇERÇİ

Favori Kamış:
    DAM Steel Power
    Favori Makine:
    DAM Quick Surf SLR 860
    En İyi Avı:
    KOFANA 65 cm
    Selam Arkadaşlar, Açıkça belirtmek gerekirse bu tarz büyük balıklar bizim kullandığımız sistemler ile çok nadir yakalanan balıklar genelde tekneden uzun olta ve canlı zargana ile daha iyi av verebilir. Fakat benim düşüncem şu sıralar Sarayburnu yeşilköy arasında büyük balık var fakat denizde canlı yem olduğundan pek oltalara gelmiyor ama Lütfen bu balığın gelme ihtimalini her zaman düşünerek sağlam misina ve köstek kullanın, özellikle iğnelerin arasını kopmayan sağlam ip misina ile bağlayın ve mantarı büyük tutun. Bazen şuna çoğumuz şahit olmuşuzdur, İyi bir vuruş alırsınız bakarsınız ki ne yem var ne mantar işte bu tarz vuruşlar bu balıklardan bunu her zaman düşünüp işi sağlama almak gerekli diye düşünüyorum. Biz sarayburnunda saat 23.30 da bu balığı yakaladık iğne konusunda bu tarz balıklar için alt iğneyi 1.0 yada 2.0 mustat kullanmak uygun kanısındayım üst iğneler 4 numara olabilir, biz genelde porsiyon lüfer çıkdığı zaman 4 numara iğne kullanıyoruz. Lütfen iğne araları ve köstek misinasını sağlam tutun denizde neyle karşılaşacağınız hiç belli olmuyor sonuç ortada yarın sizede bu tarz bir balık gelmemesi için hiç bir neden yok. basit olarak benim sistem hakkında bilgi vereyim bazı arkadaşlar sormuş nacizane ben kamışın klipsini büyük sağlam bir klips kullanıyorum ve hemen altına 3 lü bir fırdaöndü bağlıyorum, 3 lü fırdaöndünün ilk üst ucu kamışın klipsine,2. alt tarafına 30 - 40 cm sağlam ip ile 150gr kurşun ve diğer 3. orta kısmına ise bir kulaç sağlam misina ile mantarlı takımı bağlıyorum mantarlı takım ile kösteği birbirine bağlarken 2li bir fırdöndü ile köstek ile mantarı bir birine bağlıyorum. Bana göre hem yemin ve oltanın birbirine dolaşması gam yapması bu şekilde önleniyor hem çok pratik bağlanıp hemen hazırlanıyor en önemlisi özellikle büyük balıkta balık çok bastığında kuvveti bu fırdöndüler vasıtası ile direk misinaya vermiyor ve balığı çekme şansınız çok fazla, biz bu kofanayı 0.30 misina ile aldık bana göre nacizane bu sistem ile lüfer ve büyük balıklara atmak çok iyi tabii her kezin sistemine saygılıyız, sadece bazı arkadaşlar sormuş olduğu için biraz detaylı dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Son bir not Lüfer ve Kofana yada büyük balıkları özellikle kıyıdan kamış ile çekerken çok sakin yavaş şekilde hiç boşluk vermeden kamışın ucunu suya indirerek balığı su üstü yaptırmadan çekmeye dikkat edin büyük balık sağa sola oltayı götürmeye başlıyacaktır siz siteminizi hiç değiştirmeden aynı şekilde devam edin zaten balık size doğru gelecektir, balığı gördüğünüzde varsa birisi yardımı ile kepçe ile almak yoksa balığı hızlı şekilde değil tartarak yavaş sakin bir şekilde kaldırın ama birisinin bu tarz büyük balıklarda yardımcı olması balığı almanızda çok yardımcı olur. Umarım yardımcı olmuşumdur. Hepimize RASTGELE. Şu sıralar bu tarz balık gelme ihtimalini düşünerek oltaları sağlam tutmanızı nacizane öneririm, çünki akşam küçük balıklar kıyılıyor ve ara sıra su üstünde oynama yapıyor .

Son düzenleme: 22 Eylül 2008
  12. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    tarık usta valla çok detaylı olmuş yazı.sanıyorum balıgı aldıgın yer cankurtaran fenerinin önü sizden başka balık alan oluyormu acaba... bir soru daha istavrit hiçmi iş yapmıyor yoksa izmarit daha iyi oldugundanmı tercih sebebi...

13. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    yanlış anlaşılma olmasın konuyu açan ben değilim balığı yakalayanda ben değilim:D Konuyu açan ve balığı yakalayan Tarık_CRC nickli kişidir... Sadece konuyu açan resmi koyamamış siteye bende düzelttim o kadar:D

14. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Görmek bile güzel, tebrikler...

15. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Çok güzel bir balıkmış, kimbilir ne zamandır denizlerde ve kimbilir kaç oltayı koparmıştır. Yoksa bu kadar büyüyemezdi herhalde.

Birşey soracağım, 3lü fırdöndü ile kurşun arası 30-40cm ip demişsiniz, bu ipin bir özelliği var mı, yoksa sıradan bir ip mi? Ayrıca Sarayburnu'nda ne zaman denesem akıntı takımı sürüklüyor ve takım dipteki kayalara takılıyor, siz bu problemi nasıl aşıyorsunuz?
    Afiyet olsun

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel bir haber bu. bakalım nerelerde neler yapıyormuş bu balıklar.

Ataköyde şu sıralar olması lazım diye düşünüyorum az kaldı balık fırtınasına 29 Ekim gunu çok balık olacaktır her zaman olduğu gibi...

sevgiler.

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    aramıza hoş geldiniz çok güzel kofana rastgele

18. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sarayburnu'nda mı tuttunuz, tam anlayamadım.(Pardon okumadığım mesajda açıklama varmış. Acele etmişim.:( )
    Kofananın maşallahı var.
    Galiba bu sene balıklar iri olacak. :p İNŞALLAH.

Son düzenleme: 22 Eylül 2008
  19. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Tebrikler.Ellerinize sağlık.Aramıza hoşgeldiniz:D

20. volgym

volgym Volkan CANSEVER

heyy maşallah çok yakışıklı bir balık ellerinize sağlık