2009 Gizli Cennetimin Yakişiklilari Ile Buluşma Bölüm 2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    2009 Gizli Cennetimin yakışıklıları ile buluşma programımın birinci bölümününde
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26808 te anlatmıştım..

Karadeniz seyahatimin gizli cennetimin yakışıklıları ile buluşma programımın ikinci macerasına bu kez memleketten çok sevdiğim dostum kardeşim Oğuzhan la beraber planlamıştık..Bu kez gideceğimiz derenin parkurlarını coğrafyasını çok iyi bildiğimden rehbere ihtiyaç duymadan sevgili Oğuzhan’la gideceğimizin daha iyi olacağını düşünmüş bu sayede derede sakin bir şekilde ilerleyerek ortamdaki sesszizliği ve doğallığı bozmadan iri Alabalıklar yakalayacağımızı düşleyerek yola koyulduk..Dağ yollarının keskinliği ağaç yüklü kamyonların yol üzerinde bıraktığı tahribat intikalimizi biraz zorlasa da yol üzerinde karşımıza çıkan tavşanlar keklikler ve geyiklerin seyrinin doyumsuzluğunu yaşarak deremize vardık..

Dere bütün doğallığıyla yağan bol yağmurların kendisine verdiği zenginlikle kısmende olsa geçmiş yıllara göre daha yüksek debide olması yüzümüzdeki ışıltıyı artırmaya yetmişti. Ortamdaki kuş sesleri derenin heybetli bir şekilde çıkardığı uğultu yaban hayatının keskin ve korkutucu ürpertisi içinde soluduğumuz o muhteşem dağ havasının ciğerlerimize işleyen oksijenin yarattığı rehavet içinde arabamızı uygun bir yere kamufle ederek hazırlıklarımızı tamamlayarak dereye indik..

Peş peşe aşağıya doğru ilerleyen çağlakların bolluğu bu mecaranın mutlu sonla biteceğini bize müjdeliyordu ve buna kesin emindim.Sevgili Oğuzhan’a kamış çantamda bulunan spin kamışlardan bir tanesini seçmesini istedim 1,80 boyunda Ultra Ligt kamışı eline aldı ben bunu istiyorum.Gülümsedim e kimin yanında yetişti.. Hemen çantadan uygun 20 kalibrelik bir makine çıkardım ve monte ettik..Bu seferki meceranın özel olmasını istediğimizden makine kafasındaki misinalarımızı sıfırladık..Kullanılmamış döner kaşıklar ayrı bir organizer kutuya istiflendi..Zira bu yıl Türkiye pazarına uzun bir aradan sonra tekrar giren giren İlba Marka İtalyan döner kaşıkların performansını çok merak ediyor idim..Özellikle bu kaşıkları ayrı bir kutuya koydum..Oğuzhan her zamanki favarisi Black fury sini arıyor abi benim kaşık nerde deyip duruyordu..Dedim merak etme kullanılmışların içerisinde senin için getirdim..

Artık bizim hakiki magrostigmalarla buluşma vakti gelmişti.İlk çağlamızda ilk atışta saldıran devasa boyutlardaki alanın sudaki çırpıntısına ani veremediğim tepki balığın kaçmasına neden olsada gün içerisinde bayağı bir alabalık yakaladık..Bir ara artık seri bir şekilde yakalayarak bırakmaya başladık kendimi öyle bir kaptırmışızki işin mutfak kısmını unutmuştum Oğuzhanın abi o kadar emek sarfettik geride bıraktık nerdeyse 2 yıldır hiç alabalık tava yapmıyoruz bu seferlik bir iltimas söz konusu olabilirmi ödülümüzü almayacakmıyız sorusuna bu saatten sonra yakaladığımız en büyük kişi başı 2 adet olmak kaydıyla alabiliriz dedim..Gün içerisinde sarf ettiğimiz aşırı eforun artık kaslarımızı zorlamasına daha fazla dayanamayarak toplam 2 adet balıkla avımızı bitirdik..

Dere kaynağında bulunan su oluğunun başında yapılan alabalık tava merasiminden sonra dönüş yoluna koyulduk.Dere üzerinde fly la balık avlanabilecek bir çok sıcak nokta tespiti yapmıştım dere üzerinde uçan Mayıs sineklerine atlayan alabalıkları gözlemlemek bir sonraki maceranın sadece fly la alabalık avı olacağının işaretlerini bize vermişti…Bir sonraki macera Fly ve Magrostigmalar…Görüşmek üzere…

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]
    Oğuzhan ve Yakışıklı Alası
    [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

2. LapinCash

LapinCash

Harika bir av tebrikler zevkle okudum..

..Rast Gele..

3. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    gerçekten doga ve anlatım muhteşem avınızda bi o kadar zevkli olmuş tebrikler daha bol balık avlamanız dilegiyle rastgele hoscakalın

4. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Anlatım harika olmuş gerçekten.Tabi balıklar da öyle

5. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

mustafa abicim herşeyiyle süper :D

6. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    muhteşem muhteşem muhteşem...tebrik ederim

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakan tebrik ederim. Çok güzel anlatım ve bir o kadar güzel fotoğraflar.

Alabalık avcılığının hakkını veren kendine özgü anlayışınız her türlü takdiri hak ediyor. Gizli cennetinizin yakışıklılarıyla daha nice kereler, tadından yenmez eşsiz deneyimlerinizin devamını dilerim.:) ;)
    .

8. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Harika bir tabiat; güzel bir paylaşım..Tebrikler.

9. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    çok güzel bir anlatım ve harika kareler. gizli cennet de rüya gibi. herşeyiyle muhteşem bir macera. tebrikler.

10. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Offf offff şunlara bak yaaaa tebrik ederim.

Kırmızı benekleri gördükce içim gidiyor.İnşallah izinde memleketimde bende güzel bir av yapacağım.

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler hakan abi Allah devam bölümlerinide nasip eylesin..:)

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hakan abi benzersiz ve muhteşem bir av daha greçekleştirmişsiniz. Resimleriniz ve anlatımınız dört dörtlük. Ne kadar gökala avlasamda ne kadar bildiğim derelerde cirit atsamda yine de şu sizin cennetiniz gibi yerlere gidemeyişim, oraları bilemeyişim içimi burkuyor ve eksik hissediyorum..

Sizin adınıza çok sevindim, inşallah belki birgün nasipse beraber..

13. semih91

semih91 Semih

Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Çok seviyorum ben bu balığı ya.Bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

14. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Balıklar ve siz çok yakışıklı çıkmışsınız. Tebrikler. Ayrıca ne güzel yerlermiş.:)

15. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Değerli ve içten yorumlarıyla katkıda bulunan tüm gönül dostlarıma sonsuz teşekkürler.İlk defa 5 yaşında sevgili dedemin elinden tutarak gittiğim derelerde başlayan amatör olta balıkçılık aşkım o günden bu yana hiç bitmedi.Her zaman inandığım bir şey vardır amatör olta balıkçılığı doğada insanların kendini rehabilite ettiği en ender sporlarlardan ve uğraşlardan birisidir..Yıllar içerisinde bu rehabiliteyi sağlarken elbette bir çok yanlışımız olmuştur..Son yıllarda ülkemizde amatör olta balıkçılığının gelişmesi adına hem bireysel hemde dernek çatısı altında faaliyetler yürütüyorum.Bu manada yaptığım avlarıda örnek olabilmek adına hem görsel anlamda hemde anlatım olarak en doğru bir şekilde siz gönül dostlarıma sunmaya azami gayret sarf ediyorum.Değerli yorumlarınızı okuduğumda doğru yolda olduğumu görmek beni bir hayli mutlu ediyor..Bunu kişisel bir ego tatmini olarak görmeyenleride şimdiden saygıyla selamlıyorum.Alabalık avı her yönüyle mücadele ve azim gerektiren spesifik olarak farklı yöntemleride olan bir etkinliktir.Bir çok dostumuzuda imrendirdiğimizin farkındayım avcılığın son halkası olarak gördüğüm alabalık avcılığına gönül veren her dostumun avın ilk planlaması dahil gelişme süresince çekeceği zorlukları ve yaşadığı heyecan ve sarfedeceği eforu çok iyi bildiğimden başlamayı düşünen dostlarımıda bütün bunları göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyorum..Saygılarımla..

16. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Gerçekten çok güzel yerler çok güzel balıklar harika bir anlatım. Umarım bizede böylesi güzel avlar yapmak nasip olur. Bu sene için planlarım vardı ama büyük ölçüde yattı gibi görünüyor. Belki seneye :) Paylışım için teşekkürler.

17. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Güzel Seruven ve av olmuş keyifle izledim paylaşım için teşekkürler

18. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı: