2009 Gizli Cennetimin Yakişiklilari Ile Buluşma Mecaralarim Bölüm 1

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili dostlar bu yılki karadeniz seyahatim kısa sürdü fakat dolu dolu geçen alabalık avlarımda yaşadığım heyecanlar ve adrenalin yüklü anlar alışık olduğum türden de olsa özellikle dere yatağında araba içinde iken yakalandığımız sel bu heyecan ve adrenalini bir hayli doruğa yükseltti.
    [​IMG] [​IMG]
    Bu seferki alabalık avlarımı 4 ayrı günde ayrı ekiplerle gerçekleştirdim..İlk yaptığımız alabalık avına memleketten daha önceki alabalık avlarında bana rehberlik eden Bekir ve Birol ve Ergin abi ve Azmi ile birlikte yaptık..2 gün süren bu mecerada parkurları bir hayli zorlu gözlerden ırak tamamen yaban hayatının hakim olduğu derelerde yeri geldi usta bir dağcı yeri geldi deneyimli trekkingcilerin yaşadığı deneyim ve tecrübeleri edindik.
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Göz göze geldiğimiz yaban hayatının olmazlarından ayılar,elikler yaban tavşanları,kurtlar heyecanımıza heyecan katmaya yetti.. :p
    [​IMG] [​IMG]
    Tabi ki bana göre en heyecan veren yanı ise sevgili dostlarımız gizli cennetlerimin yakışıklıları ile buluşmamdı.Hiç bir şekilde ekip arkadaşlarım dahil bende doğal yem kullanmadan dereler üzerinde bulunan çağlaklarda göllerde en iri alabalığı yakayabilmek için iki gün boyunca mücadele verdik..
    [​IMG] [​IMG]

İlk girdiğim dereler sık ağaçlıklarla kaplı bölgelerde olduğu için fly fishing yapma imkanı bulamadım yalnız döner kaşıklarımızı rahat çalıştırabileceğimiz bir çok çağlakta güzel ve yakışıklı alabalıklar yakaladık..Derede doğal olarak üreyebilen yıllar önce dereye ne şekilde geldiği belli olmayan gökkuşağı alabalıklarının arada sırada oltalarımızı şenlendirmesi gece bize yayla evinde yapacağımız ziyafet için menünün zengin olacağını işaret ediyordu…
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    İlk gün ilk derede yaklaşık 4 km lik zorlu bir parkuru tamamlayarak avı bitirdik..Ekip arkadaşlarımdan Birol ekip güvenliğinden sorumlu olduğu için dere üstünde yer alan patika yolu boyunca elinde tüfekle pür dikkat sürekli takip halindeydi bölgeyi iyi bilmesi iyi bir avcı olması içimiz bir hayli rahatlattığından parkurda korkusuca ilerledik..Gün boyunca kaç. Adet alabalık yakaladığımı hatırlamıyorum bildiğim tek şey alıkoyduğum 6-7 gökkuşağının yanında limit üstü 2 adet kırmızı benekli alabalığın benle beraber gelişiydi Bekir ve Ergin ağabeyin alıkoyduğu bir kaç alabalık haricinde yakalanan tüm doğal alabalıkları geri salmaya azami dikkat göstererek avı bitirdik..
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Gün sonunda yayla evinin bahçesinde ergin ağabeyin hazırladığı muhteşem kuzu güveç tereyağında alabalık muhteşem salata ateş başında ateş suyunun etkisiyle dağ soğuna aldırmadan gece yarılarına kadar devam eden avcılık sohbetlerimiz tüm yorgunluğumuzu gidermişti.İkinci günde girdiğimiz diğer deredeki ilerleyişimiz daha çok keşif amaçlı idi kerterizler hafızaya alındı görüntüler kaydedildi ve macera sona erdi…

Maceranın video linki keyifli seyirler...
    http://www.vimeo.com/5259491

Son düzenleme: 21 Haziran 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Offf muhteşem... Hakan, tam kıskanılacak adamsın vesselam. Yine harika anlatım, harika görüntüler. İnsanın oralara gidesi geliyor. Harika günler geçirmişsin, darısı başımıza inşallah. Sel nedeni ile de geçmiş olsun. Her zamanki gibi, kırmızı benek fotonu çaldım bu arada bilesin. :p:):)

3. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Şennur çok teşekkür ederim..Bizimde her zamanki gibi gidesimiz geldi ve geleneksel hale getirdik bu yıl ücüncü yılımız...Fotoraflara gelince burada paylaşım için varlar her an emrindeler bilesin...

4. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    çok güzel anıları belgesel gibi anlatmışsın tebrik ederim.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Kurban olduğumun Karadeniz'i ,ne kadar güzel doğası var...Bu güzel rapor için teşekkürler.

6. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Memleketim, dört bir yanı cennet, canım memleketim...
    Çok güzel resimlerle, bir o kadar güzel anlatımınızla beni yaylaların havasına, çayır çimen ,çiçek kokusuyla baş başa bıraktınız. Ellerinize sağlık.

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler ..hakan abi avlarının ve doğa aşkının devamını dilerim:)

8. RainboW

RainboW Sertan

Böyle bir yerde olmak için neler verilmez? Doğayla ve doğanın tüm gizli kalmış güzellikleriyle birlikte olmanın verdiği huzuru tahmin edebiliyorum. Bizlere bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler.

Sondan 3. Fotoğrafta yer alan gazete haberine de takılmadım dersem yalan olur...

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Muhteşem bir doğa harikası, sahiden şu alabalık için dağ, taş, çamur, soğuk, sıcak dinlemeden peşinden gidiliyor... sayenizde bizde gitmiş ve görmüş kadar olduk Hakan abi, çok teşekkürler.

10. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Abi şunun şuurasinda Memleketime (trabzon) Gitmeme Bir Hafta Kaldi Ama Bu Görüntüler Bu Anlatim Beni Delirtti Yaa... Biran önce O Dağlarin Paşalari Ile Kavuşmak Istiyorum... Tebrikler Abicim Güzel Bi Paylaşim... :) Bende Böyle Paylaşimlar Yapacağim Inşallah :d

11. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Ne mutlu size.Tebrikler. Bişey sorucam şu böcekten çok yakaladım fakat adını bilmiyorum.?

12. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    valla usta bilimsel olarak bi ismi varmı bilmiyorum ama bizim yaylalarda DERE BÖCÜĞÜ derler...:)

13. carp

carp Mehmet

Her zamanki gibi şahane. Teşekkürler...

14. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Bol yıldızlı gecelerde, lüks otellerde envai çeşit yiyecek, içecek arasında 1 ay tatilmi?
    Yoksa arabanın çamura batması, ıslanmak,üşümek, taşlardan yuvarlanarak böyle geçirilen 1,2 günmü?
    Eminimki bu forumun üyelerinin %99.u bunu tercih eder.
    Yanılıyormuyum?

15. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Harika kareler,seyrine doyum olmuyo,ellerine sağlık Hakan kardeş.çokgüzel rapor için teşekkürler...

16. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

Sevgili Burak dere böceği taş altı böceği çeşitli isimlerde yöresel olarak adlandırılır...Böcek entolomojisinde adı latince Rhithrogena dır.Yani uçan kanatlı böcek larvasıdır.Su içerisinde gelişimi tamaladıktan sonra su üzerinde uçacak daha sonra yumurtalarını tekrar suya bırakacaktır...Bu şekliyle Fly fishingte bilinen adı March Brown Nymph tır..Sinek yani uçan halide March Brown dry dır.Hem larva hemde uçan böcekli halinde alabalıkların besin zincirinde yer alır...

17. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Erdem bende çok teşekkür ederim.Bu coğrafya bana oldum olası iyi geliyor ayaklarımda hala ağrılar olsada aldığım oksijenin üstümde biriken toksinleri bir hayli yıprattığına eminim...

18. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Gmkham memleket havasını yaşattıysak ne mutlu bize teşekkürler...

19. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Koral aynı heyacanın tüm dostlarda her daim olması tek dileğim sevgiyle kal....

20. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Sertan iyi dileklerin için teşekkürler..Hayatın her anı bir tecübe ve deneyimdir..Farkında olmadan fotoğraf karelerinde gazetede yer alan haberle ibretlik bir haber vermiş olduk...Dikkatin için ayrıca tebrikler...