2009 Turna sezon açılışı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında remorg tarafından paylaşıldı.

1. remorg

remorg Tuncer

AV YERİ : Kızılırmak
    AV TARİHİ : 12 Nisan 2009
    HAVA VE SUYUN DURUMU : Rüzgarlı ve bulanık
    AVLAKTA KALINAN SÜRE : 12 saat
    KULLANILAN EKİPMAN : Bilimum sassy,kaşık ve yapay balıklar
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI : 8 adet 45-50 cm turna
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ :
    Cumartesi yapılan planlamadan sonra pazar sabaha karşı kendimizi çorbacıda bulduk. Smiley
    Sabah hava aydınlanmadan suyun kenarına geldik. İki ekip Bala yolundan. 3. ekip Kırıkkale üzerinden avlağa varmıştı. Botumuzu şişirdikten sonra suya yavaş yavaş indik.
    Rüzgarın şiddeti ve güneşin tepelerin ardından kendini göstermemesi nedeni ile saat 9.00 kadar Serkan kardeşim ile kendimizi ısıtmaya çalıştık. Zaman zaman kıyıya çıkıp bulduğumuz kuru çalıları yakarak ısınmaya çalıştık. Güneşi gördükten sonra artık avın zamanı geldiğine karar verdik.
    Suya inmemizle Serkan kardeşimin balığı çekmesi bir oldu. İyi dedik artık boş dönmeyeceğiz derken ikinci balık Serkan'ın oltasının ucunda ben gelmeyeceğim diyerek zorluyordu. Kazanan tabiki biz olduk. Serkan saat 11.00 e kadar bir tane daha balık aldı. Benim bu arada tek düşündüğüm karnımın zil çalması idi. Serkan artık zorlamalarıma dayanamadı kıyıya kam alanına geldik. Buradan ikinci ekip olan Serdar ve Hanefi ikilisinide (malzemeler olduğundan tacizle Smiley) kıyıya çıkardık. Onlarında bir tane orta karar bir turna aldığı görünce çok sevindik.
    Üçüncü ekipten herhangi bir ses soluk alamadığımız için onları beklemeyi bıraktık.Ateşimizi yaktıktan sonra yemeğimizi yedik ve herkes bi kıyıda sütünü içtikten sonra uyku moduna geçti.
    Saat 16.00 gibi üçüncü ekibin gelmesi ve onları boş boş uğurlamamızın ardından tekrar ava devam ettik. Artık benimde sezonun ilk turnası ile tanışma zamanım gelmişti. Peşpeşe iki turna favori yemimin cazibesine dayanamadı ve çantada yerini aldı. Serdar ve Hanefininde telsizden iki turna yakaladıklarını duyduktan sonra artık maça yetişme zamanı geldiğini düşünerek malzemelerimiz topladık ve eve doğru yola çıktık. Herkese bu güzel av için teşekkür ederim.
    Güzel avlarda birlikte olmak dileğiyle.
    RAstgele
    AVA AİT İMAJLAR :

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok imajsınız gerçekten:)ekibi kutlarım keşke balığa devam etseidiniz maçtada hayır yoktu:D:D

paylaşım için teşekkürler :)avlarınız daim olsun:)birde favori yeminiz ne idi gizlimi?:)

3. simendifer

simendifer Sennur

İşte sevdiğim av raporlarından biri daha gelmiş. Maşallah FBI gibisiniz yine fotoda. :) Turnalarınız da ayrıca çok güzel. Sezon açıldı ya artık sizden bolca rapor alırız sanıyorum. Hakan katılmamış bu defa size, hayretler içerisindeyim. :eek: Nasıl oldu da kaçırdı bu fırsatı (başka yere kaçmadıysa tabii av için) :) Dahasına rast gelsin arkadaşlar, tebrik ederim. ;)

4. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler güzel avlar.

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler arkadaşlar,favori yeminizi ögrenebilirmiyiz acaba:rolleyes:

6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tuncer yeni sezonu güzel bir av günü ile açmışsınız sizi ve ekip arkadaşlarınızı kutlarım dahada büyüklerini yakalamanızı dilerim rastgele

7. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Yettim Şennur :D
    Kambersiz düğün olurmu Tuncerin bahsettiği üçüncü ekipteydim.VIP yani tekneden avlandım..:D Bay "KEŞFETMEK İÇİN BAK" Tuncay UYANIK değerli eşi Nermin hanım minik UYANIK Berat ve üstadımız Fishing Levent teknede idik..Yanlız bu sefer turnalar VIP hizmetimiz yok dediler bizim ekip minik Beratın kaçırdığı tek turna dışında pek bir hareket yaşamadı.Bizim kameralara yansıyanları ekliyorum..Diğer ekipleri kutluyorum...

Asıl FBI burada :cool:

By "Keşfetmek için Bak" Tuncay-Berat UYANIK

Turnalar hizmet veremiyoruz deyince bizde piknik yaptık

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Harika bir av ,harika manzaralar,harika rapor...herşey harika :) bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.

Mümkünse kullandığınız botlar hakkında bilgi almak isterim Tuncer abi,sanırım Rus botu denen tiplerden.Bunlar tahta tabanlı mı yoksa şişme mi?Nereden ne fiyata bulabiliriz acaba?

9. remorg

remorg Tuncer

Erdem kullandığımız bot fiord marka rus botu. yaklaşık 3 senedir kullanıyorum.
    Izgara taban ve kurulumu çok kolay sağlam bir bot. Fakat büyük sularda kesinlikle önermiyorum. Küçük ve orta ölçekli iç sularda rahatlıkla kullanabilirsin.
    Fiyatını tam bilmiyorum ama çeşitli internet av marketlerinde mevcut. Fiyatıda aşağı yukarı 1.000 TL civarında.

10. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Sezon açılışı güzel olmuş Tuncer,dahası gelir inşallah.Güzel kareler için teşekkürler..

11. simendifer

simendifer Sennur

Benim mesajım : 23.25
    Senin mesajın : 23.47

22 dakika hayretler içinde kaldım Hakan, yapılır mı bu bana? :p

Valla ekip tamam. Çok güzel bir gün olmuş, hep birlikte açmışsınız sezonu misler gibi. :) Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Balık yok dedin ama ne yapsın garipler, 1 m. boya ulaşmadan oltana takılmak istemiyorlar küçümsersin diye. :eek:

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler gerçekten güzel bir av ve resimler

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok teşekkür ederim abi.

14. remorg

remorg Tuncer

Kendini dağlara vurdu diyecektim. ::D
    Balık nerede diye çıkmadığı yer kalmadı. Ama şansı yanında yoktu bu hafta belkide ayrı yerlerde avlanmanın etkisi oldu.:D :D

Gerçekten maç 90+8 de hareketlendi. sadece ona yetişsek yetermiş. :eek:

Kullandığım yem çok gizli devlet sırrı ondan dolayı herkese söylüyorum. :p
    Balıkları;Serkan arkadaşım spro pikefighter kırmızı beyaz.8cm ile
    ben ise rapala magnum floating 11 cm rh modeli ile aldım. :)

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. süper av olmuş. bizde böyle melül melül bakarız iç geçirerek anca:eek:

16. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Tebrikler....

Cok güzel avlar :D , cok hosuma gitti ailecek av yapmak, iste örnek bir amatör balikci ailesi:) Hafta sonu Almanyadan dönüyorum, Bakalim Birecik barajindan nasibimizi alacakmiyiz))))))))))))))))......:D :p

17. balıkların_efendisi

balıkların_efendisi Turan

Favori Kamış:
    olta,kakıç,livar
    En İyi Avı:
    sazan(4kg) , turna 110cm(7kg)
    tebrikler

remorg iyi bir acılış yapmışsın sende benım gıbı devamının gelmesi dileğiyle rastgele...tebrik ederim.

18. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Tebrikler Tuncer abi gercekten harika bir rapor.balıklar manzara hersey cok guzel.daha ıyı avlar dılegıyle:)

19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ekibi tebrik ederim :)

Gercekten harika bir gun olmus, av desen oyle, dostlarla olmak desen oyle.. daha ne isterki insan.

Bu sene turna sezonunu sabirsizlikla bekledik, acilsinda boyle guzel ve ornek raporlar okuyalim diye hasret kalmistik, sagolun varolun.. :)

20. turnacıorcun

turnacıorcun ORÇUN

Favori Kamış:
    KLASİK DİP OLTASI ,REMİXON HURRİCANE KAMIŞ ALBA STAR DEGA MAKİNA
    Favori Makine:
    ALBA STAR DEGA
    En İyi Avı:
    23cm kaya balığı
    tuncer abi o su bulanık deyil;) biz gittik su bem beyazdı:( suyun 3-4 cm altı gözükmüyordu sasiyi suya sokunca:mad: kesikköprüde bana 60 cm civarı turna vurdu o sudan daha bulanıkken;) ;)