2009 Yilinin İlk Boğaz Lüferleri ve türleri (İstavrit&ALİCO)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın üstadım darısı hepimizin başına dıyelım.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar Alıntı:

Alico, 0.15'e pes diyen köpek balığı değil zaten, sarıkanat, lüfer gibi boyda "Pomatomus Saltatrix"..

Serdar biz senınle asla anlaşamayız. 0,15 e pes diyen senin tabirinle pomatomus saltatrix olunca.

Böyle oluncada maalesef yazmak dahi gelmiyor içimden boşa kürek çektiğimi hissediyorum.....

3. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    aliço ustam ellerine saglık harika resimler tebrikler

4. molgun

molgun Mustafa OLGUN

En İyi Avı:
    Mırmır
    Helal olsun hocam güzel av olmuş....darısı başımıza artık.

5. ferhatgunay

ferhatgunay Ferhat

Favori Makine:
    Shimano Stella 10000,8000,4000
    Öncelikle avınızı tebrik ederim daha da verimli avlar dilerim.

Söz Yeşilköy'den açılınca dahil olmak istedim konuya.Bizim buralarda yoğun bir şekilde Camgöz var.Hatta kışın bile mavruka ile avlandıgımızda 30 kulaçlarda oltamıza gelmiştir.Şuan Köpekbalıkları bizim burada 10 kulaçda ve avını gerçekleştirebilirsiniz.Gerçi 3-4 kulaç'da ağ atanların ağlarına girdiğini duydum ama görmedim.Birşey eklemek istiyorum ....

KÖPEKBALIGI çapariye gelmez kesmez.

KÖPEKBALIGI çapari de ki balığı izler,takip eder teknenizin yanına kadar gelir ama asla çaparide ki balıga saldırmaz yada kesmez.

2 Senedir Yeşilköy'de CAMGÖZ baya çok ama bizim burda çapariyi kesen tek balık Lüfer'dir.

6. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    KÖPEKBALIGI çapariye gelmez kesmez.

Esasında , yazdıgınız gibi köpek balığı çapariye gelmez ama benim gibi çapariye yem takıp mezgit avlıyorsanız ve çapariye takılmış mezgitleri almak için fazla beklersenız, kamış şöyle bir secdeye kapanır, sonra tasmayı attığınızda elinize sadece bos bır fırdöndü gelir:) bunu geçtiğimiz ay Kocaeli körfezinde bir günde 4-5 defa yaşadım ve balıkların hepsini kıyıdan çelik telli lüfer takımı ile yakaladım...
    Ama genede boğazdaki, balık avı için bir yorum yapamıyacağım, ama Aliço ustanın deneyimine ve tecrübelerine güveniyorum....
    Bence oltanızda mezgit varsa ve yakalanmış balığı fazla suda bekletirseniz, bu durumlarla karşılaşmak gayet doğal...Bence mezgitin olduğu her yerde köpekbalığı olur (sadece benim tahminim)

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Alıntı:(Vatos70)KÖPEKBALIGI çapariye gelmez kesmez.

Esasında , yazdıgınız gibi köpek balığı çapariye gelmez ama benim gibi çapariye yem takıp mezgit avlıyorsanız ve çapariye takılmış mezgitleri almak için fazla beklersenız, kamış şöyle bir secdeye kapanır, sonra tasmayı attığınızda elinize sadece bos bır fırdöndü gelir:) bunu geçtiğimiz ay Kocaeli körfezinde bir günde 4-5 defa yaşadım ve balıkların hepsini kıyıdan çelik telli lüfer takımı ile yakaladım...
    Ama genede boğazdaki, balık avı için bir yorum yapamıyacağım, ama Aliço ustanın deneyimine ve tecrübelerine güveniyorum....
    Bence oltanızda mezgit varsa ve yakalanmış balığı fazla suda bekletirseniz, bu durumlarla karşılaşmak gayet doğal...Bence mezgitin olduğu her yerde köpekbalığı olur (sadece benim tahminim)

Üstadım zaten dediğiniz yemli köpek avlamak oluyor. mezgite yem tak at ve gelen mezgitle takımı beklet. eee ne yapacak ben gelmemmi diyecek üstadım tam yemini bulmuşken.

Son düzenleme: 3 Ağustos 2009
  8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Değerli dostlarım sağolunuz varolunuz darısı hepimize inşallah.

Yeşilköyde çalışan çok arkadaşımız var mavride ama rasgelen arkadaş görmedim köpeğe, 30-45 kulaçlarda hamsi yemli mavrukaya kışın evet çok oluyor 6 mil çakarına doğru haklısın. zaten şu an balık kumluk bolgelerde bol 11 kulaçlar ile 20 kulaçlar arasında av verıyor. yeşilköyde hiç denk gelmedi bana. kısmet

hatta yeşilköy feneri ile beyazıt kulesi kerterizli muhteşem bir yer vardır sabah alaca karanlıkla lüfer çapariıyle muhteşem tutulur. gelmedi balıklar gelmedii....

Sonuç bende Köpek balığı ve çapari arasında bir ilişki kuramadım. hele hele 0,15 beden ile lüfer arasında hiç kuramadım.

Tüm arkadaşlarım sağolunuz.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Şu sitenin bir türlü yükleyemediği resimler ne oldu kardeşim nasıl resimmiş bunlar

ay oldu!!

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sabır sabır,,, Oltanın bile Uzunu makbul .

11. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Bende bu ay yakalandı zannettim :)
    Ama tebrikler güzel av olmuş...
    Yarın kısmetse akşamüstü yemli olarak boğazda bir şansımı deneyecem...

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bugünküleri görmek istiyorsun anladım birazdan çıkıyoruz zargana süzmeye tamamdır.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hadi bakalım rast gele.:)

Deniz yeğenim de sizlerle mi?:)

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Sağolasın Üstadım. evet üstadım. Mecburen Boğaç bey pijamalarını unutmuş eve almaya gitti. tarkanım loj destek öğlende gelecek bakalım hayırlısı artık....

15. ergir

ergir ergir

şu an boğazda ne cıkıyor

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ali

Bugün unuttum

YARA BANDI almayı unutmayın

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Reisim bu saatte eczane arattırma bana. evet herkes unutur ama sen unutmazsın. sendemı ıhtıyarladın yoksa. gelsinde kuzular. ben razıyım parmaklara üstadım.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Üstadım sabah lüfere bakacağız niyetimiz o ama kısmetin ötesi yok bakalım kısmetimize.

19. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Reis Liman çıkışı kaçta ?

Boğaç evden mi gelecek?

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Birazdan giderim işte Boğaçıda aradım ufaklık uyuyor henüz .
    Eve gonderdım dınlensın bıraz bakalım. bu arada bende biraz dınleneyım görüşürüz.