Selam Arkadaşlar. Sudak ve Sazan sezonu açıldığından bu yana bir kaç kez ava gitmeme rağmen kayda değer birşey tutamamıştım. Bugün şeytanın bacağını kırmayı başardım. İstanbuldan gelen arkadaşımla beraber üç kişi gece 00:30 gibi avlağın yolunu tuttuk. avlağa varır varmaz sazan oltalarına mısır, sudak oltalarına ise canlı yem takarak suyla buluşturduk. sabah saat 06:00 ya kadar oltalarımız tık bile demedi. Saat 06:00 gibi atçek denemeleri yaparken gözüm bir anda sazan oltasına takıldı. Kamışın çok hafif bir şekilde oynadığını gördüm. Ne oluyor demeye kalmadan misinaya takılı zil birden fırlamasıyla suya düştü. Ardından müthiş bir kalama sesi. hemen oltamı elime aldım. kuzu kendini belli etmişti. 5 dakikalık bir mücadeleyle kenara kadar getirdim. Sağolsun arkadaşım kepçeledi. Bu sazan 63 cm 3750 g geldi. ardından yarımşar saat arayla üç sudak aldım. bunlarda 33-40-40 cm geldi. Diğer arkadaşlarım maalesef bir şey tutamadı. Fotoğraf makinesindeki tarihi ayarlayamadım. Av 22.07.2011 tarihinde saat 00:30 ile 11:00 arası gerçekleşmiştir. hepinize rasgele... Gece çay keyfi başka olur... Gönül 3850 lik sazan rekorumu yenilemek isterdi ama 50 gram farkla egale bile edemedim.
hemşerim avlarının devamını dilerim,inşallah daha büyüklerini tutarsın,avlağı özelden söyleyebilirmisin?ben akşehir de oturuyorum.teşekkürler...
Vaay be sazan ünlü olmuş baksana gazateye çıkmış ) Süper av olmuş. Balık tutma işine küçükken derelerde çay sazanı ile başladım sonra göletlerde falan. Yani benim bu balık tutma hobisindeki ilk balığımdır sazan. Şimdi daha çok denize atıyorum oltamı. Fırsatını bulduğumda sazana gideceğim bende,tebrikler afiyet olsun.
Tebrikler Mustafa. Ben daha sezonu açmadım. Neden se bu yıl içimde bir isteksizlik var. Şayet ekibi toplarsam Ramazan'dan önce bir niyetim var. Bakalım kısmetimize ne çıkacak.
Balık için sadece tebrik ederim . Ama o semaverde çay içmenize dayanamam işte bu çok büyük bir zevk....
Musti gurban, tebrik ederim. Koç gibi sazan ellerine pek yakışmış. Selamlar abim, daim olsun. Aha şu köşede bir kötü niyetli oturmuş ve soruyor: Gece vakti canlıyemi nerden buldun? Ben değil, O soruyor.
Teşekkürler Musa. Avlağı özelden gönderdim. Fakat Akşehirden bu avlağa gelmeye değmez. Sazan avı başkadır Murat. İlk fırsatta tekrar denemeni tavsiye ederim. Teşekkürler Yakup abi. İyiki açmamışsın sezonu. Bizde yeni açmış gibi birşey oldu. Bu avlakta geçen yıl bu zamanlar güzel balıklar almıştım. Ama bu yıl çok farklı. Defalarca gitmeme rağmen bir tık sesi bile duyamadan geldim. Ama bundan sonra sanırım verimli olur. Dilerim istediğin trofeleri tutarsın. Teşekkürler Kerim. Daha güzelleri sana olsun. Teşekkürler Muvaffak abi. Daha güzelleri sana olsun. Teşekkürler Murat. Daha güzelleri sana olsun. Teşekkürler Nuri abi. Daha irileri senin livarına dolsun. Sorunun cevabı ikinci resimde gizli. O soruyu soran sahsa sor bakalım cevabını bulabilecek mi?