Yıllardır gerek dip gererekse gezer şamadıralı takımlarla kasna(tatlı su kefali) peşinde gezen ben,nerden aklıma estiğini hatırlamasamda internete bu balığı araştırmam sonucu sahte yemler ve döner kaşıklarla avlabileceğini öğrenmiş bulunmaktayım. Bu öğrenme neticesin 2010 yılı sezon sonlarında bu yöntem ile alakalı gerekli araç ve gereçleri kısmende olsa temin edip at-çek yöntemi ile bi kaç avım olmuş hayli tat almıştım. Sürekli yurt dışana muhtelif ülkelere gidip gelen bir yakınımın olması,bu konu ile alakalı alet,edavatı hem daha hesaplı hemde orjinal olarak edinmem açısından şanstı.Durum böyle iken tarif ve resimli anlatım ile verdiğim siparişler sonucu hiç balık işinden anlamayan teyzemoğlunun alıp gönderdiği ürünleri sizlerle paylaşıp öneri ve yorumlarınız doğrultusunda önümüzdeki sezonda nasipse kullanmayı hedefliyorum.Nuri bey'e (ballı) burdan teşekkürler.
Merhaba.Hepsini bilmem ama o tombul ve tek igneli olanlarla burada cok guzel Perch avi yapiyorlar.Guzel malzemeler.Insallah gule gule guzel avlarda kullanirsin Rastgele...
Teşekkürler Emrah,resimler bende link olarak gözüküyor,resim olarak görünmesi hakkında bir bilginiz varmı.
çok güzel seçimler bence. özellikle 1, 4 ve 6. resimlerdeki seçimler kasna için bence biçilmiş kaftan niteliğindedir. diğerlerini de deneyip sonucunu bizimle paylaşırsınız. gökkuşağı alabalığı avında da çok güzel sonuçlar verir bence bu sahteler.
Teşekkür ederim Hemşehirlim Ahmet.Denemelerin sonuçlarını nasip olursa elbette burda paylaşacağım.Gökkuşağı alabalık demişsin o balığın ,daha doğrusu alabalığın hiçbir türünün peşne düşüp gezmek nasip olmadı.Amasya coğrafyasında alabalık avlayacak mera yok denecek kadar az bildiğim kadarı ile.
Kardeş kasna avının nasıl yapıldığı konusunda biraz bilgi verebilir misin. İstersen özelden de yazabilirsin.
Kaşıklar hariç,diğer sahtelerin kancaları bana çok ince geldi,bir başka durumda iğnelerde damak yok.Balığın az hasar görmesi için tasarlanmış sanırım,yada mücadelede şartları eşitlemek için.
derinöz barajında vardı önceleri sanırım gökküşağı alabalığı. ama katliam yapa yapa yok denecek kadar azalttılar sanırım oradaki balığı.
Sevgili ahmet hiç sorma o katliam meselesini,Avlaklarda usulsüz avlanan insanları gördükçe ihbarımı yapıp uzaklaşmanın dışında birşey gelmiyor elimizden,ilgili kurumlar kimi zaman itinalı davranıp geliyor.Sirkülere ve avlanma yasağının uygulanması harfiyen yerine getirilse iç suları bu kadar bol olan memleketimizde balık nufusu had safhada olurdu.Her işimizde olduğu gibi bu işimizdede üsten tutma,adam sendecilik söz konusu.
bilgi yeşil renk olanlarla yaz ayların başlarında yakalarsın.. sarı tonlar mevsim ortaları ve sonlarına doğru iş yapar bir onerimde yeşil olanın beyaz olup kafasında kırmızılık olan yemi var onu edinirsen her mevsim avladım.
sinan kardeşim yeni sahtelerin hepsi çok güzel...güle güle kullan...umarım çok keyifli avlar yaparsın...bu keyifli avların raporlarını bekliyor olacağız...tekrardan hayırlı olsun...
kaşıklar ve sahteler çok hoş, avlak olarak derinöz derim. alabalık denk gelir mi bilemem ama tatlı su levreği (perch) konusunda memnun kalacağınız bir yerdir. güzel avlar dierim.
Sinan kardeşim hayırlı olsun, gönlünce avlarda kullanırsın inşallah. Vibraxların bir kaç modelini alabalık için denedim bu yaz ve 4-5 balık alabildim. Fakat taktırdım, elden çıktılar. Etkili kaşıklar, sezonda yeniden temin etmeyi düşünüyorum. Resimleri sağolsun Rıfat (point.shot) düzenlemiş yeniden. Resim yükleme konusunda akşam saatlerinde bir detayı özeline yazdım, biraz dikkatle senin de bu işi başaracağından şüphem yok. Bayramlıklarınla bayram tadında avlarının fotolarını da bekleriz abicim. Selamlar.
Sevgili Turgay yorumların için teşekkürler.Sezona ermek nasip olursa raporları burda paylaşmaktan haz duyarım.
Sevgili Mert yorumların için teşekkürler.Ben ilk tercih olarak akarsuda yürüyerek av yapmayı isterim, hedef balığım Kasna(tatlısu kefali) dir.Perch geçen sezon beni bıktıran bir balıktı.