2012 İlk Avım İlk Raporum [ Yamula Barajı Alabalık Avı ]

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Avlanan Balık : Alabalık

Tarih : 06 - 04 - 2012

Kullanılan Ekipman :

LİNEAEFFE TURNAFRESH 390 cm OLTA KAMIŞI

OKUMA LONGBOW LB 65 OLTA MAKİNESİ

Cormoran Carbon 3 Mt. [ BABA YADİGARI ]

OKUMA AVENGER AV-65 A

210 D.A.M ONLINER TELE SPIN

DAM QUICK HPN 140 RD

TRABUCCO XP LINE PHANTOM 300 MT MİSİNA 20 mm

STRIKE PRO ALPHA MINNOW JL-012 F 5.3 CM SAHTE BALIK [ Gümüş Sahtesi ]

Kullanılan Yem :

Canlı Gümüş Balığı

Hamur

Solucan

Herkese merhaba ,

Nihayet dün yılın ilk avına çıkabildik . Kışın çok çetin geçmesi , havaların aşırı soğuk olması yolların kar ve tipiden dolayı kapalı olması bizi balık avından uzaklaştırmışdı . Fakat içimizde büyük bir özlem ile havaların ısınmasını bekliyorduk . Kışın tüm hazırlıklarımızı yaptık . yeni takımlar yeni iğneler yeni kamış ve makineler :) İçimizde kurt güneşin sıcaklığı ile beraber hareketlenmeye başlamıştı :) forumdaki abilerimizin dostlarımızın raporlarını okurken olduça heyecanlanmış bir o kadarda umutlanmıştık . İlk olarak turna yakalamaya gidelim dedik . Bize yakın Kayseri dokuzpınarlar ve Kayseri İncesu barajları vardı turna için gidebileceğimiz . Hazır yasakda yoktu . Daha sonra Haluk abimiz bizim ustamız Yamulada ala çıkıyormuş gelin alaya gidelim turnalar havyarlıdır dedi bizde ok dedik abi alaya gidelim .

05-05 -2012 yani geçtiğimiz perşembe günü ilimizin güzel barajlarından Gebere ye gümüş yakalamak için yola koyulduk . Barajın yaklaşık % 40 lık bir bölümü buzdu ve su çok soğukdu . Barajı turlamya başladık . ağaçlık bir bölgeye geldik ben suya bir parça ekmek attım 5 dk içerisinde gümüşler toplandılar ve ihtiyacımız kadarını aldık . 20 lt lik bir kapda muhafaza ettik . arkadaşımın akvaryum motoru sayesinde avlağımıza gidene kadar balıkları canlı tuttuk daha sonra gümüş çıkarırken kullandıgımız kafesin içine boşalttık balıkları ve kafesin bir bölümünü suyun içerinde bırakarak çok az bir kayıpla av süresi içerisinde gümüşleri sağ bırakabildik ;)

Ekibimiz 4 kişiden oluşuyordu ben Haluk Amcam İbrahim Krdeşim ve Ankaradan Misafirimiz İbrahimin kayınçosu ve fotoları çeken Ömer kardeşim. Ömer daha önce hayatı boyunca balık yakalama zewkine nail olmamış büyük şehrin zor yaşamından ve üniversite sınavından bunalmış genç bir doğa dostu kardeşimiz . Onun içinde güzel bir deneyim oldu ve hatta av sonu bir daha ne zaman geleceğiz abi banada bir olta alalım gibi tepkileri hepimizin yüzünde tebessüm oluşturdu :)

Sabaha karşı saat 3,30 da ekip hazır bir şekilde yola koyuldu İlk duragımız yaklaşık 90 km uzaklıkdaki Yeşilhisar dı yeşilhisarda çorbalarımızı içtikten sonra yola devam ettik yaklaşık 75 km daha gittikten sonra Ebiç e ilk durağımıza vardık . Fakat tek bir vuruş dahi alamadık . Smeaverde çay keyfi yaptıktan ve yaklaşık 2 saat oyalandıktan sonra 2. avlağımıza vardık . ve ondan sonra alaları yakalamaya başladık . hamur solucan ve canlı gümüş kullandık ama en iyi sonucu canlı gümüş de aldık .

Kullandıgımız takım ise şamandralı sistem . verdiğimiz derinlik 2,5 3 mt gümüşü kuyrugundan takıp bıraktık . at çek ilede 1 rer balık tutabildik ama 7 8 vuruş aldım ben bir tanede kaçırdım . saat öğlen 2 ye kadar balık yaptı ondan sonra tek bir vuruş dahi alamadık toplamda ben 7 Haluk abim 13 İbrahim kardeşim 3 balık tutarken ömer kardeşimiz malesef alamadı :) ama tutabilme ihtimali bile onu heyecanlandırmaya yetti :) Birde günü güzel kılan Yamulada tüm ağlar toplandı yasak başladı 2 ay boyunca ağ atılmayacakmış onuda öğrendik . Keşke hiç atılmasa muazzam balık olurdu . Yediğimiz sucuk ayrıca harikaydı :)

Av sonunda avlandıgımız bölgedeki çöplerimizi topladık balıklarımızı paylaştık sağ kalan gümüşleri suda gezen diğer gümüş kardeşlerinin yanına yolladık . Kazasız belasız sorunsuz bereketli bir av geçirdiğimiz için rabbimiz şükür edip yola koyulduk :)

Umarım hepiniz bundan çok çok bereketli zevkli avlar yaşarsınız .

Bir sonraki raporda görüşmek dileğiyle hepinize RASTGELE

Son düzenleme: 8 Nisan 2012
  2. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Çok güzel bir av olmuş.Ayrıca anlatımda mükemmel.Alabalık avı benim için her zaman ön planda olmuştur.Bundan sonraki avlarının da bereketli geçmesini dilerim.Rastgele...

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Teşekkürederim Fatih bey daha iyi avlar sizin olur inşallah . Alabalık avını bende çok seviyorum fakat barajda avlanan alabalık avı ile akarsu dere gibi sularda avlanan alabalık avı arasında çok büyük fark var . barajda biraz daha kolay diyebilerim

Saygılar .

İlk raporum oldugundan dolayı eğer bir kusur işlediysem affola

4. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Akarsuda avlananan alabalığın vermiş olduğu keyfi bana hiçbir avlanma yöntemi vermemiştir.Hele hele o sımsıcak havada buz gibi suyun içine girip ilerlemek sonra getirmiş olduğun yiyecek nevaleni suyun ortasında yuvarlak bir taş bulup oracıkta yemek:) 1 nisan itibariyle alabalık sezonu açıldı fakat şu an kar suları eridiğinden sular çok soğuk ve balık hareketsiz.İnşallah mayıs ayıyla beraber sezonu açacağız. Şuda bir gerçek ki eskiden yakaladığımız bu yöreye has kırmızı benek alabalıklarının yerini şimdilerde ise gökkusağı aldı.Bilinçsiz avlanma yöntemleri Hes projeleri ve akarsuları balıklandırma projeleri üzelerek söylüyorum bu balıkları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum umarım bu doğal güzellikleri gelecek nesillere taşıyabiliriz .

Burda da karların ermesi ile sular çok soğuk fakat Yamula barajında dikkatimi çekti su sıcaklığı daha fazlaydı . Umarım en kısa zamanda o arzu ettiğiniz aylarca beklediğiniz hayellerinizi süsleyen avınıza çıkar sezonu kazasız belasın bereketli avla tamamlarsınız
    şimdiden Rastgele

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hakan bey, sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum.Her şeyiyle dört dörtlük bir av yapmışsınız, Allah'ta gönlünüze göre vermiş, avlarınız daim ve bereketli olsun:)

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Çok teşekkürederim İsa bey cümlemizin inşallah :)

8. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    mekan süper. ortam süper. av süper. daha ne olsun. :) orda olmak isterdim.

9. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Caner bey güzel düşünceleriniz için teşekkürederim . İnşallah daha iyi daha keyifli avlar sizin olur :) Kim bilir belki bir gün beraber sallarız oltaları .

Saygılar

10. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Beklediğim rapor sonunda geldi gerçekten çok güzel ve eğlenceli fakat bi okadarda özenli bir av olmuş :) Anlatım, fotoğraflar ve balıklar herşey çok güzel :) Fakat Ebiç beni utandırdı :(
    Daha güzel avlar yaşamanız dileğiyle :)

11. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Öner kardeşim ilgin alakan ve yardımların için çok ama çok teşekkürederim . Geçen sene yamulada ebiç de çok iyi ala almıştık . İlk durağımızın ebiç olması çok normaldi . ama herşey nasip kısmet . bu sefer hiç bir aksiyon yoktu . 2. avlağımzda geçen sene vasat bir av yapmıştık bu sene tam tersi oldu :) İnşallah en kısa zamanda beraber sallarız oltalarımıza suya senden de en kısa zamanda bol fotolu bir rapor bekliyorum kardeşim ;) darısı başına inşallah

saygılar

12. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Cok guzel bir av yapmissiniz paylasim icin tesekkurler devamini dilerim:)

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Çok teşekkürler Levent bey daha iyileri size nasip olsun inşallah :)

14. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Amin Hakan abi ek kısa zamanda inşallah :)
    Saygılar.

15. mehmet020

mehmet020

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rekor yok daha
    balıklarda güzel resimlerde tebrikler...

16. b.k.3838

b.k.3838 BAŞARAN

Hemşerim tebrikler güzel av olmuş.Niğde'den gelmenize değmiş yani.

17. b.k.3838

b.k.3838 BAŞARAN

Bu arada Üstten 8.resimde arka plandaki avlanan üç arkadaş da bizim ekipten,Ben o gün gidemedim onlarda yaklaşık 30 tane tutmuşlar.

18. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    Güzel bir gün ve güzel balıklar tebrikler. Yanlış anlaşılma olmasın. Tartışma başlatmak veya eleştirmek için söylemiyorum. Sirkülerde, yanlış hatırlamıyorsam, iç sularda canlı balık transferi yasaktı. Siz bir gölde tuttuğunuz gümüşleri başka bir göle götürmüşsünüz. Bu gümüş balığı için geçerli değilmi?

19. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    teşekkürederim Mehmet bey daha iyisi sizin olur inşallah

20. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    teşekkürederim sağolun hiç balık tutamasaydık bile değmişti inanın . ewet o ekip tam 30 parça aldı biz geldiğimizde onlar alıyordu biz sonradan geldik . keşke ilk durağımız orası olsaydı dedik ama herşey nasip kısmet . özellikle taburede oturan arkadaş çok iyi balık aldı . özellikle at çek ile çok iyi çalıştı hamurlada epey aldı . açıkçası yanına gidip kullandıgı sahteye bakmak istedim sonra rahatsız etmemek adına vazgeçtim :)