av ekibi : ben , eniştem Kullanılan yem: meps ve kendi yapımım hamur. Açıkçası Derbent beklentilerimi karşılamadı.Yine çok şükür hiç boş dönmedik ama kurban bayramındaki gibi 13 15 ala sayısız takip ve kaçırma yaşayamadım. Balıklar nazlı vuruşlar nadir olunca her vuruşu değerlendirmeye çalıştık ama çoğunda metsi ağızına alamadı balıklar bir kaç ala kaçırdık. sonuç olarak 3 günde 7 ala 21 çay balığı aldık. Avlak bilgimizi arttırmak, tutuğumuz ve deneyim sahibi olduğumuz balık sayısını arttırmak amacıyla Turna avlakları arayışına ve denemelerine giriştim . bulabileceğimi hiç sanmamakla beraber tavsiyelerve tavsiyelerinizi (turna için) bekleyeceğim . Tüm DOSTbalıkçılara RASTGELE. 1. av günü alabalıklar çaybalıkları sanırım içlerinden biri somon saldırısına uğramış . zaten somonlar zıplatıyordu çay balıklarını herkes çay balığı takıp attı ama büyük bir gökala tutan olmadı 2. av günü alabalklardan biri. [Kırmızı etli olan.(yanlış bilmiyorsam gerçeklerinin eti kırmızımsı oluyor.)] ala 2 ala. 3. av günü ala
Tebrikler, Derbent yine boş çevirmemiş. Balık ve vuruş aldıktan sonra adet çok da önemli değil. Biz bu kış beş hafta üst üste Tortum Gölü'nden vuruş bile alamadan dönmüştük.
Tebrikler, mayısı erken getirmişsin Dere balıkları havyarlıymış, Mert uyarmış, dikkat edersin artık. Rastgelsin...
dere balıklarından( diğer kefalimsi yazanlardan bahsediyorsanız) hiç havyar çıkmamıştı. zaten bi kaç yıl da kimse yoklamaz gibime geliyor ben yavaş yavaş ünüversite sınavı maratonuna gireceğimden köyde dereyi balıklı bilende yok bi çoğalır bi büyürler artık
Anladın sen beni bizim burda sinek balığı başka yerlerde tatlısu kolyozu, tatlı su gümüşü flnda deniyor.. şimdi onların zamanı üremek için derelere çıkıcaklar.