Öncelikle herkese merhaba.Bu yaz kendimce tuttuğum büyük balıkların fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.Avlandığım bölge Karadeniz Ereğli.Kullandığım takımlar 1 numara bronz renkli meps ve bazen şamandıralı takıma tavuk ciğeri takarak avlanıyorum.Balıkların her birinin hikayesini ayrı yazmak isterdim ama malesef o kadar vaktim yok Umarım beğenirsiniz.Kötü veya iyi yorumlarınıza açığım.Herkese rastgele..
Tebrikler kardeş. Balıkları yediysen nasıl pişirdiğinden bahsedebilirmisin. Kefalin kokusundan nasıl kurtuldun mesela ve lezzetli olması için ne yapmak lazım.
Hepinize teşekkür ederim daha iyileri size rastgelsin Bizim burdaki kasnalarda koku olmuyor.Yani ne tür bir kokudan bahsediyosun bilmiyorum ama kötü koku yok.Avlandığım bölgenin suyu soğuk bundanmıdır bilmiyorum ama balığın lezzetide yerinde.Ama kokusunu almak istiyorsan balığı güzelce temizledikten sonra sirkeli suda 1,2 saat kadar bekletip daha sonra bolca tuzlayıp tuzunu çekmesini bekle.Daha sonrada normal un veya mısır unuyla kısık ateşte yavaş yavaş pişir.Sonrada afiyet olsun
Şanslıymyşsın kardeş. Ben avladığım kasnaları yiyemiyorum kokudan. Malesef çaya karışan fabrika atıkları ve pislik yüzünden balık mır (mırık) kokuyor. Kılçığı zaten cabası. Bu sebeple sormuştum.
Tebrikler, bunları yakalaması keyifli olmuştur... Ben de bu sene tuttum ama kıyıya 1 metre kala saldırdığı için keyif alamadım, zaten bu kadar iri de değildi .
tebrikler atilla, gerçekten güzel kasnalar yakalamışsın. yemli avlarında hindi ciğerini tavsiye ederim, bende yeni kullandım, vallahi çok güzel hemen dağılmıyor,ve balık anında tepki veriyor. rasgelsin.
Hepinize teşekkür ederim Hindi ciğerinin metini bende duydum ama hiç denemedim.2 kez sordum kasaba taze hindi ciğeri varmı diye.Fazla satılmadığı için buzluğa koymuşlar.Buz halina getirilip çözülen ciğer eskisi gibi sağlam olmuyor çabuk dağılıyor.Ama bulduğum zaman mutlaka deniyicem.Tavsiyeleriniz için teşekkürler
Tebrikler balıkla çok güzel ama ereğli gibi bir yerde ikamet ediyorsan bence bunu alabalık ile değerlendirmelisin. Güzel avlarının devamını dilerim...
harika balıklar tebrikler, ufaktım bir zamanlar kapımızın önünden dere akardı böyle kefaller vardı bakardık yukardan nasıl yakalarız diye gel zaman git zaman dere iskiye bağlandı ve kuruttular.Ah eskiden her şeyin tadı vardı mazi canlandı gözümde bu kefalleri görünce
Meps takımları ile ilgili bi konu varmı bizim burdaki porsuk deresinde bol miktarda bu kasnalardan mevcut fakat ekmek ve tavuk ciğerine gelmiyor. Meps atmak isterim.
tebrikler atilla kardeşim.kasna avının tadına doyum olmaz,hele hele atçekle.zevkle yaptığım bir avcılık türüdür.bir sonraki raporunu okuyabilmek dileğiyle hoşçakal.