Gerek surf ile boğazda keyifli,iri ve yeterli balık olmaması gerekse spin yönteminin vermiş olduğu keyif ve kolaycılıktan dolayı elim yatkın olsada bir türlü surf ile boğaz rapalacılığı disiplinine sıcak bakmıyordum,2013 yılı benim için spin senesi oldu diyebilirim... Cumartesi günü almış olduğum duyum ve bugünde badimin işinden dolayı bana eşlik edememesinden kaynaklanan yanlızlık beni surf ile boğaz rapalacılığı disiplinine yönlendirdi. Mera olarak boğazda gayet zor şartları ile bilinen boğazın cengaverleri ve gladyatörlerinin bulunduğu Üsküdar'ı seçtim kendime... Meraya vardığımda gördüğüm birkaç tanıdık yüz sabah soğuğunu unutturmuştu bana... Kamışımı birleştirdim,kurşunumu ve rapalamı taktım av için hazırdım ama ilk avın heyecanından ve sabırsızlığından olsa gerek biraz erken gitmişim sanırım :) birkaç hal-hatır sorgusu ve balık durumları ile ilgili sohbetimizin peşinden havanın aydınlanmaya başlamasıyla 185 g. kurşunumla birlikte takımımı ve umutlarımı gönderdim boğazın serin sularına... Birkaç atış sonra o beklediğim güzellik kamışımın ucunda ilk işaretini gösterdi... Birkaç atış sonra bir tane ve bir tane daha... Balıkların boyları düzelmiş olsada arada yinede yapraklar av boyunca boy gösterdiler. Bir kiloya yakın balık olunca yeterli geleceğini tahmin ederek saat 10:00-11:00 sularında avımı sonlandırdım... Üsküdar'ın meşhur çaycısından bir çay alıp Boğaz'ın eşsiz güzelliklerinin eşliğinde yudumladıktan sonra dönüş yolunu tuttum. Daha iyi ve keyifli avlar sizlerin olsun... Kullandığım ekipmanlar; Kamış: Shimano Super Aero Technium 425 bx-h 225g. Makina: Shimano Sustain 8000 FE 5.7/1 Misina: Powerline 0.26 makina bedeni Powerline extreme 0.40 şok Powerline extreme 0.25 rapala bedeni Rapala: Kendo zero arise minnow 9 cm. [IMG]