YER:İST. HAVA:YAĞMURLU,RÜZGARLI KULLANILAN YEM:MUHTELİF SİLİKONLAR,TURNA KAŞIKLARI,RAPALALAR ALIKONAN TURNA SAYISI:2 SALINAN TURNA SAYISI:1 AVIN HİKAYESİ Uzun zamandır 2013 turna sezon açılışı için fırsat kolluyordum geçen hafta son dakika acil bir işim çıktığı için açılışı bu haftaya ertelemiştim. Cumartesi havanı süper oluşu beni iyice kamçılamış pazar gününü iple çekmeye başlamıştım, fakat cumartesi akşam üstü değişen hava adeta pazar gününün pekte güneşli iyi bir hava olmayacağını işaret ediyordu. Ancak yinede herşeyi göze alarak sabah erkenden göle doğru yola çıkmak için tüm hazırlıkları yaptım. Pazar sabahı 06:00 gibi biraderle beraber yola koyulduk, hava pek i. açıcı değil gökyüzü simsiyah bulutlarla kaplı ve sağanak her an patlacak gibiydi. Ve öylede oldu daha yolun yarısına gelmiştik ki müthiş bir yağmur başladı.Baktık yağmurun dineceği yok gitgide hızlanıyor başka bir avlağa yöneldik,avlağa ulaştığımızda bizden önce gelenler olduğunu gördük fakat yağmur o kadar hızlı yağıyordu ki hiç kimse atış yapmıyordu. Belki yağmur diner diye biraz bekledim fakat yağmur bir türlü dinmiyordu.Sonunda ıslanmayı göze alıp arabaya yakın bir bölgeden gölün kıyısına inmeye başladım yağan yağmur heryeri o kadar çamur ve kaygan yapmıştı ki kıyıya inene dek birkaç kayıp düşme tehlikesi geçirdim. Bunca badirenin ardından sonunda gölün kıyısına ulaştım hemen atışlara başladım kıyı bölgeleri tarayıp sonuç alamayınca ileri açığa doğru atışlara başladım açığa yaklaşık beşinci atışımda nihayet günün ilk vuruşunu fosforlu sarı kaşığımla aldım. Sağlam kafa darbeleriyle, sağa sola keskin dönüşlerle direnen turna kendini kurtarmak için tüm hünerlerini gösteriyor adeta suda dans ediyordu.Yaklaşık iki dakikalık mücadelenin ardından kıyıya aldığım turna yaklaşık olarak 50-55 cm aralığında bir balıktı.Tabi tüm bu aksiyonlar olurken yağmurun olanca hızıyla devam ettiğini unutan ben , balığı kıyıya aldığımda montun ve pantolonun sırıl sıklam olduğunu farkettim adeta yağmur sırtıma kadar geçmişti. Hem biraz dinlenmek hemde yağmurum dinmesini beklemek için arabaya döndüm, 15 dakika sonra yağmur biraz diner gibi oldu biraderle tekrar aynı bölgede atışlara başladım birkaç dakika sonra birader aynı bölgede güzel bir vuruş aldı kıyıya yakın bir bölgede kaşığa atlayan turna maalesef kısa bir sürede kendini kaşıktan kurtararak kaçtı. Daha sonraki birçok atışlarımızdan hiçbir sonuç almadık havada biraz açınca her zaman ki avlağa gitmek için bu avlaktan ayrıldık. Kısa bir yolculuktan sonra yine aynı bölgedeki diğer daha sık gittiğimiz avlağa ulaştık.Yağmur tüm yolları mahvetmiş heryan çamur içindeydi. Bata çıka gölün kenarına ulaştık hemen atışlara başlayarak turnaları aramaya koyulduk yaklaşık 1-1,5 saat hiçbir vuruş alamadık daha ileri bölgelere doğru yola koyulduk hemen hemen tüm atış noktalarında denemeler yaparak ilerliyordum bu arada rüzğarda iyice arttı zaten vuruş alamıyorduk buda üzerine tuz biber oldu.Fakat yılmadan denemeler sonunda mükafatını verdi bir sazlık kümesinin önünde bir vuruş aldım kafa darbelerinden ufak bir turna olduğunu anladığım balığı kısa bir mücadelenin ardından kıyıya aldım evet tahmin ettiğim gibi limit altı bir turnaydı fazla zarar vermeden hemen suya iade ettim. Bu turna limit altı olsa da şevkimizi dahada artırmış bize güzel bir moral olmuştu. Bu moralle atışlara devam ettik sonunda daha önce birçok kez turna aldığım bir bölge beni yine boş çevirmemiş turna yavrusu silikonuma güzel bir vuruş almıştım;Sağlam kafa darbeleriyle suda zig zaglar çizen turna daha sonra suyun üzerine zıplarak olanca gücüyle silikondan kurtulmaya çalışıyordu.Fakat benim bu kadar zahmetli yağmurlu ve çamurlu bir günde onu kaçırmaya niyetim yoktu.Sonunda kıyıya almayı başardım diğer turnanın hemen hemen kopyası gibiydi. Bu turnadan sonraki sayısız atıştan maalesef hiçbir netice alamadık ve öğlene doğru bu yağmurlu çamurlu turna avını sonuçlandırıp evimize doğru yola koyulduk limit altı iade video http://www.youtube.com/watch?v=440-UCdQ7YQ&feature=youtu.be:)
Mesut abi tebrikler.. biz daha sezonu açamadık maalesef.. saldığın ufak içinde ayrıca tebrik ediyorum.. rastgele..
Çok meşakkatli bir av olmuş ve karşılığınıda almışsınız.Her yönüyle takdir ve tebrik edilecek bir av olmuş.Resimler çekilirken havanın düzelmeside sürpriz omuştur herhalde
Tebrikler çok güzel bir av ve av raporu. Gayet keyifliydi elinize sağlık. Salma anını videoyla desteklediğiniz için ayrıca teşekkür eder ve kutlarım sizleri. Nice irileri nasip olsun. Kazasız belasız avlar dilerim, rastgelsin.
Mesut abi rapor için teşekkürler. Böle bilinçli abilerimiz olduğu sürece bizede düşer elbet Turnalar kefaller vesayre vesayre
Mesut abi tebrikler, güzel bir av olmuş. Şu turna açılışını bir de biz yapsak mükemmel olacak.... Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle. Rastgelesin.
Teşekkürler Hakan İhşallah sende yakın zamanda sezonu trofeli bir avla açarsın Teşekkürler İsa kardeş, Gerçekten yağmur,çamurlu yorucu bir av oldu ama değdi Teşekkürler. Teşekkürler Volkan kardeş Elimden geldiğimce güzel detaylı av raporları yapmaya çalışıyor. Ayrıca ufak limit altı balıkları salarak seyredenleri bir nebzede bilinçlendirebiliyorsam ne mutlu bana Teşekkürler çok sağol. Teşekkürler Uğur Bilinçli avcılık, kurallara uyma, etrafımızda bunlardan haberi olmayanlara bunları hatırlatarak bilinçlendirmek hepimizin görevi. Teşekkürler Ahmet İhşallah yakın zamanda sende sezonu açarsın Teşekkürler Armağan İhşallah yakın zamanda sezonu açarsın Teşekkürler Özkan Bu seferki turnalar senin çok iyi bildiğin bir avlaktan
Tebrikler çok güzel av yapmışsınız.Ayrıca fotoğraflar ve geri salım videosu içinde ayrıca teşekkürler