2013 turna sezon açılışı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    YER:İST.
    HAVA:YAĞMURLU,RÜZGARLI
    KULLANILAN YEM:MUHTELİF SİLİKONLAR,TURNA KAŞIKLARI,RAPALALAR
    ALIKONAN TURNA SAYISI:2
    SALINAN TURNA SAYISI:1

AVIN HİKAYESİ

Uzun zamandır 2013 turna sezon açılışı için fırsat kolluyordum geçen hafta son dakika acil bir işim çıktığı için açılışı bu haftaya ertelemiştim.
    Cumartesi havanı süper oluşu beni iyice kamçılamış pazar gününü iple çekmeye başlamıştım, fakat cumartesi akşam üstü değişen hava adeta pazar gününün pekte güneşli iyi bir hava olmayacağını işaret ediyordu.
    Ancak yinede herşeyi göze alarak sabah erkenden göle doğru yola çıkmak için tüm hazırlıkları yaptım.
    Pazar sabahı 06:00 gibi biraderle beraber yola koyulduk, hava pek i. açıcı değil gökyüzü simsiyah bulutlarla kaplı ve sağanak her an patlacak gibiydi.
    Ve öylede oldu daha yolun yarısına gelmiştik ki müthiş bir yağmur başladı.Baktık yağmurun dineceği yok gitgide hızlanıyor başka bir avlağa yöneldik,avlağa ulaştığımızda bizden önce gelenler olduğunu gördük fakat yağmur o kadar hızlı yağıyordu ki hiç kimse atış yapmıyordu.

Belki yağmur diner diye biraz bekledim fakat yağmur bir türlü dinmiyordu.Sonunda ıslanmayı göze alıp arabaya yakın bir bölgeden gölün kıyısına inmeye başladım yağan yağmur heryeri o kadar çamur ve kaygan yapmıştı ki kıyıya inene dek birkaç kayıp düşme tehlikesi geçirdim.
    Bunca badirenin ardından sonunda gölün kıyısına ulaştım hemen atışlara başladım kıyı bölgeleri tarayıp sonuç alamayınca ileri açığa doğru atışlara başladım açığa yaklaşık beşinci atışımda nihayet günün ilk vuruşunu fosforlu sarı kaşığımla aldım. Sağlam kafa darbeleriyle, sağa sola keskin dönüşlerle direnen turna kendini kurtarmak için tüm hünerlerini gösteriyor adeta suda dans ediyordu.Yaklaşık iki dakikalık mücadelenin ardından kıyıya aldığım turna yaklaşık olarak 50-55 cm aralığında bir balıktı.Tabi tüm bu aksiyonlar olurken yağmurun olanca hızıyla devam ettiğini unutan ben :( :( , balığı kıyıya aldığımda montun ve pantolonun sırıl sıklam olduğunu farkettim adeta yağmur sırtıma kadar geçmişti.
    Hem biraz dinlenmek hemde yağmurum dinmesini beklemek için arabaya döndüm, 15 dakika sonra yağmur biraz diner gibi oldu biraderle tekrar aynı bölgede atışlara başladım birkaç dakika sonra birader aynı bölgede güzel bir vuruş aldı kıyıya yakın bir bölgede kaşığa atlayan turna maalesef kısa bir sürede kendini kaşıktan kurtararak kaçtı.
    Daha sonraki birçok atışlarımızdan hiçbir sonuç almadık havada biraz açınca her zaman ki avlağa gitmek için bu avlaktan ayrıldık.

Kısa bir yolculuktan sonra yine aynı bölgedeki diğer daha sık gittiğimiz avlağa ulaştık.Yağmur tüm yolları mahvetmiş heryan çamur içindeydi.
    Bata çıka gölün kenarına ulaştık hemen atışlara başlayarak turnaları aramaya koyulduk yaklaşık 1-1,5 saat hiçbir vuruş alamadık daha ileri bölgelere doğru yola koyulduk hemen hemen tüm atış noktalarında denemeler yaparak ilerliyordum bu arada rüzğarda iyice arttı zaten vuruş alamıyorduk buda üzerine tuz biber oldu.Fakat yılmadan denemeler sonunda mükafatını verdi bir sazlık kümesinin önünde bir vuruş aldım kafa darbelerinden ufak bir turna olduğunu anladığım balığı kısa bir mücadelenin ardından kıyıya aldım evet tahmin ettiğim gibi limit altı bir turnaydı fazla zarar vermeden hemen suya iade ettim.
    Bu turna limit altı olsa da şevkimizi dahada artırmış bize güzel bir moral olmuştu.
    Bu moralle atışlara devam ettik sonunda daha önce birçok kez turna aldığım bir bölge beni yine boş çevirmemiş turna yavrusu silikonuma güzel bir vuruş almıştım;Sağlam kafa darbeleriyle suda zig zaglar çizen turna daha sonra suyun üzerine zıplarak olanca gücüyle silikondan kurtulmaya çalışıyordu.Fakat benim bu kadar zahmetli yağmurlu ve çamurlu bir günde onu kaçırmaya niyetim yoktu.Sonunda kıyıya almayı başardım diğer turnanın hemen hemen kopyası gibiydi.
    Bu turnadan sonraki sayısız atıştan maalesef hiçbir netice alamadık ve öğlene doğru bu yağmurlu çamurlu turna avını sonuçlandırıp evimize doğru yola koyulduk

limit altı iade video
    http://www.youtube.com/watch?v=440-UCdQ7YQ&feature=youtu.be:)

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Mesut abi tebrikler.. biz daha sezonu açamadık maalesef..
    saldığın ufak içinde ayrıca tebrik ediyorum..
    rastgele..

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çok meşakkatli bir av olmuş ve karşılığınıda almışsınız.Her yönüyle takdir ve tebrik edilecek bir av olmuş.Resimler çekilirken havanın düzelmeside sürpriz omuştur herhalde:)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler,güzel başlangıç.Daha güzel avlar sizinle olsun.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler çok güzel bir av ve av raporu. Gayet keyifliydi elinize sağlık. :)

Salma anını videoyla desteklediğiniz için ayrıca teşekkür eder ve kutlarım sizleri. Nice irileri nasip olsun. :)
    Kazasız belasız avlar dilerim, rastgelsin. :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrik ederim. Güzel bir av olmus

7. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Mesut abi rapor için teşekkürler.
    Böle bilinçli abilerimiz olduğu sürece bizede düşer elbet Turnalar kefaller vesayre vesayre :)

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Maşallah üstad. Sezonu bende açamadım daha. İçim cız etti valla :D Dahada irilerine inşallah.

9. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Mesut abi tebrikler, güzel bir av olmuş.
    Şu turna açılışını bir de biz yapsak mükemmel olacak....
    Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle.
    Rastgelesin.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Klasik bir kovboy66 av raporu daha tebrikler,mesut bey. :thumb:

11. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Tebrik ederim bu sene turna haberlerini çokca duyar olduk bereketli bir sezon olacagına benziyor. :)

12. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Tebrikler Mesut kardeş ,
    iyi bir açılış olmuş devamıda rastgelsin

13. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Teşekkürler Hakan
    İhşallah sende yakın zamanda sezonu trofeli bir avla açarsın

Teşekkürler İsa kardeş,

Gerçekten yağmur,çamurlu yorucu bir av oldu ama değdi

Teşekkürler.

Teşekkürler Volkan kardeş
    Elimden geldiğimce güzel detaylı av raporları yapmaya çalışıyor.
    Ayrıca ufak limit altı balıkları salarak seyredenleri bir nebzede bilinçlendirebiliyorsam ne mutlu bana

Teşekkürler çok sağol.

Teşekkürler Uğur
    Bilinçli avcılık, kurallara uyma, etrafımızda bunlardan haberi olmayanlara bunları hatırlatarak bilinçlendirmek hepimizin görevi.

Teşekkürler Ahmet
    İhşallah yakın zamanda sende sezonu açarsın

Teşekkürler Armağan
    İhşallah yakın zamanda sezonu açarsın

Teşekkürler Özkan
    Bu seferki turnalar senin çok iyi bildiğin bir avlaktan:)

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Teşekkürler Fatih
    Bu sene gerçekten turna sezonu iyi geçecege benziyor

Teşekkürler Tuğgin Usta

15. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Tebrikler çok güzel av yapmışsınız.Ayrıca fotoğraflar ve geri salım videosu içinde ayrıca teşekkürler