2013 YILININ ILK YAYIN BALIGI...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam sevgili balikavi.net sakinleri...

bugün yilin ilk ciddi yayin avini gerçeklestirdim. hafta içi yapilan görüsmelerde metreolojnin haftasonu sabah saatlerinde serin geçecegi haberleri üzerine grup avi yapmaya yanasan pek olmadi. iki arkadas sansimizi denemeye karar verdik. gruptan arkadasim herzamanki gii feder sistemi ile avlanacagini bildirdi. ben ise sezonun ufak ufak yaklastigini daha çok agir avlari denemek istedigimi söyledim. reeling

sabah 6 itibari ile yola çiktim. safak yeni atmakta. 5 derece ve pek de rüzgarli olmayan nispeten yatik bir hava var. nitekim günesin yüzünü göstermesi ile daha da rahatladik ve üsümeden, rüzgar yemeden bir av gerçeklestirdik.

lafi gelmisken 36 yasindayim, dünya üzerindeki bilimum meteroloji çalisanlari ne zaman islerini safsaklamadan dogru düzgün ve güvenilir raporlar verecegini çok merak ediyorum. insallah ömrümüz yeter de görürüz :)

avlaga vardigimda arkadasim yerlesmis, takimlarini kurmus ve oltasini su ile bulusturmustu bile. ufak bir hal hatirdan sonra bende malzemelerimi kurmaya basladim. 3 kamis açtim. 10 metre, 15 metre ve 25 metre uzaklik aralikli suyla bulusturdum. kalomalari sonuna kadar gevsettim. avda pelet yem kullandim. pva torbalara da parçaladigim peletlerden ve tüm olarak doldurup igneye ilistirerek atiyorum.

ben bu islemleri yaparken arkadasim irili ufakli 2-3 tane çapak çikartmisti bile.

takimlar suda, günes isitmaya basladi, saatler 7.30 civari, muhebbete basladik. bir taraftan sabah kahvemizi içiyoruz. arada sirada sabah sporuna çikmis vatandaslarin mantikli-mantiksiz bilimum sorularina cevap yetistiriyoruz. yani su kenarinda bir balikci görülsün de "bende zamaninda söyle bir balik tutmustum" denilmesin. heee güzel güzel eferim diyip geçiyorsun :D

neyse efendim, biz yine muhabbetteyken 15metredeki kamisim aniden yerinden zipladi. akabinde tanidik bir ses, vzz vzzzzzz vzzzzzzzzzzzzzzzzz

bu sesi çok özlemisim. geçen seneki avlarda tam da bu esnada kaloma ayarlamaya ugrasirken bir kaç deparda vakit kaybedip igneyi oturtamadigimdan baliklari kaçirmistim. sonraki avlarda ise tam bu esnada elimi makaraya koyarak ilk is igneyi oturtup sonra kalomayi sertlestirmistim. yine ayni sekilde tasmayi vururken makaraya alimle baski uyguladim.

iste oldu, balik takimin ucunda. kalomayi ayarlayip mücadeleye basladim. balik irice ama dev gibi de degil. bunu kasim veya aralik ayinda spin takima bindirip mücadele esnasinda takimi patlatarak kaçirdigim baligi baz alarak söylüyorum. onun darbeleri çok daha sertti. gerçi o esnada elimdeki takimin spin takimi olmasindan yaniliyor da olabilirim. sonuçta su an elimde daha sert bir takim var.

balik ara sira yön degistirip daliyor, ara sira kaloma aliyor, ara sira kendini akintiya birakiyor. 8-10dk balikla oynayip yorduktan sonra pompalayarak çektim. sezonun ilk ciddi avi oldugundan kesinlikle kaçirmak istemiyorum. forum üyesi dostlardan yayin avi raporu sözü verdigim arkadaslar var. tekrardan vay efendim balik bindide çengelköyün meshur sebzesi misali gaçirttim demek istemiyorum :D :D

balik su üstüne çikip kiyilayinca kamisi arkadasima verip bahçivan eldiveni yardimi ile baligi alt çenesinden tutup sudan çikarttim.

baligimiz 113cm. kilosunu tartmadik, tahmini olarak 8-9kg olsa gerek.

fotograf faslinin ardindan hadi selametle deyip suya geri saldim. balik havyardaydi. oralarda yüzsün dursun :)

saat 9.30 civari diger kamista bir depar almasina ragmen tasma atmaya firsat kalmadan birakti.

yilin ilk ciddi yayin avinda hedefime ulastigim için oldukca mutlu mesut bir sekilde saat 10.30 civari avi sonlandirdim. arkadasim da 8-9 adet irili ufakli çapak ile günü tamamladi. yayini görünce "tüh keske seni dinleyip bende agir takim getirseydim" dedi ise de atasözlerimizden "geçti borun pazari sür essegi nigdeye" deyisini tercüme etme geregi hissetmedim :D :D

bu av güncesi, bu raporu bekleyen ve iste buraya yaziyorum tekrar ve daha kaliteli fotograflarla bezenmis br yayin raporu sunacagim diyerek söz verdigim tüm dostlarima hediyem olsun.

söz verirsem tutarim :)

hepinize mutlu br haftasonu diliyorum. sevgi ve saygilarimla rastgelsin.

2. msalih

msalih m.salih

Tebrikler güzel balık ama hareket daha da güzel...

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Roy abi öncelikle tebrik ederim. çok güzel bir balık, karnında ki şişlik havyarlı olduğundan mı?

Çok güzel anlatmışsın cidden sanki yanında o anı yaşamış kadar oldum.

Amatör balıkçılık da ki duyarlı davranışınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum :)

Havyarsız olarak daha da güzel balıkları avlayıp, bu güzel fotolar ve anlatım ile tekrar rapor açmanı da sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Rastgele..

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tüm samimiyetimle kutlarım, güzel bir yayın yakalamışsınız. Emek verilmiş bir rapor ve av gerçekten, keyifle okudum.

Balığın suya iadesi de ayrı bir güzellik, bu arada avlağınız çok güzel, havuz başında avlanıyormuşçasına rahat olur insan sanırım. Her ne kadar doğallıktan uzak görünsede, içindeki popülasyona bakılırsa buradaki doğal görünümlü ölü göl ve nehirlerimize göre çok daha doğal kalması sağlanmış anlaşılan.

Güzel avlarınızın devamını dilerim. :)

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Roy gercekten sozunun eriymissin :)

Tebrikler, çok guzel bir sunum ve paylasim icin.

6. laborant1986

laborant1986 mesut

tebrikler çok güzel roy çok güzel keşke türkiyede böyle balıkları suya bırakanlar olsa bu ara yayın ustalarıyla sohbetlerimde at çek usulu yayın avı bir hayli yaygın olmuş senin daha önce bu konuyla ilgili konularını okumuştum aklıma geldi :)

7. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Roy abi tebrik ederim....

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    E.HEYTT MAŞŞALLAH BE!!!
    yatırmışsın kuzuyu kaldırıma yine Roy:)

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Akşamı bekleyemedin di mi rapor için :D
    Sevgili Roy, ne kadar keyif aldığın yüz ifadenden belli :thumb: tebrik ediyorum, niceleri rastgelsin..

10. Querorz

Querorz Fatih

Bu forumun yarısı bu raporu bekliyordu :laughing: . Tebrikler Roy Usta.

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Eferim :D:D Her iki harekette 10 puanlik. Daha böyyuüünü isterik :D

12. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Tebrikler güzel balık , örnek davranış , sayende o havyarlardan nice yayın balıkları doğaya kavuşacak...

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Abim raporu okurken çok büyük keyif aldım . hem derslik hem örnek bir davranış . bol bol böyle iri yayınlar yakalayıp raporları paylaşman dileğimle saygılar :)

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ahanda şimdi olmuş işte ROY:D :D :D Hakkını vermişsin raporun resimler oskarlık çıkmış:D :D :D İşin şakası bir yana gönülden tebrik ederim.Ayrıca balığı geri salman tüm balık avı yapan arkadaşlara örnek olsun : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2: : Clap2:

15. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Kuzuyu yakaladığınız için Tebrik ederim geri saldığınız için TEŞEKKÜRLER İstanbulun gölleri içler acısı istavrit kadar turna yayın çıksa alıkoyuyorlar sinirlenip göle gidesim gelmiyor raporunuzu görünce elinizi öpesim geldi, bu keyifle geçireceğiniz güzel bir haftasonu dilerim

16. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Bir arkadaşımızı alkışlayalım dedik oda çıkmıyor:D :D :D :D Bu arada Daiwa kapşonlu sweatshirt gözümü alıyor:D :D :D

17. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler roy abi... balık çok güzel ve körpeymiş :hungry: ama, tabi şu an, o bir anne.

18. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Tebrikler çok güzel balıkmış.

19. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Roy
    Maaşallah süper ötesi bir görüntü tebrik ederim..
    Avların daim ve bereketli olsun.
    Sağlıcakla kal

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Maşallah gubani hem balığına hem sana. Dört dörtlük bir sunum, yüreğine sağlık.

Bu avı sırf biz dostlarının beklentilerine hediye edişin de ayrı güzellik, kendi adıma teşekkür ederim. Güzel gönlüne denk nice güzellikler seninle olsun, ömrünce.;)

Geçti borun pazar... tercümesi nasıl? Fransızca'da buna yakın bir deyim var mı? Ya da Fransızların deyimlerle arası nasıl, deyimlere de mi fransızlar yoksa.:p