2015 LÜFER PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. mhcay

mhcay hakan

http://www.aa.com.tr/tr/vg/video-galeri/canakkale-bogazinda-lufer-bereketi/0

ÇANAKKALE (AA) - Erdemit Körfezi'nde yer alan Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü açıklarında, bir balıkçı 9 bin lüfer avladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesinden denize açılan "Sakin Kardeşler" adlı balıkçı teknesinin mürettebatı, Edremit Körfezi'nde büyük bir lüfer sürüsüne rastladı.

Balıkçıların denize bıraktığı ağlarına yaklaşık 9 bin balık takıldı.

Tekneye alınan ve çıkarıldığı Küçükkuyu'da satışa sunulan balıkların bir bölümü de İstanbul, Bursa ve Kocaeli'ye gönderildi.

Balıkların çoğunluğunu alan Küçükkuyulu balıkçı Ahmet Çetinkaya, lüferi tezgahta kilogramını 50 liradan satmayı düşündüğünü belirterek, "Balık akınının böyle devam etmesi halinde fiyatlar daha da düşecek" dedi.

Haber bu yorum sizin...

2. sunshine

sunshine tamer

ne zaman akmis balık oralara.

3. sunshine

sunshine tamer

Ambarlida balık var ama dün limanda olaylar olmuş güvenlikle içeri tekne sokmuyorlar.

4. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın

Hey maşallah, haber başlığı "Lüfer bereketi" değil "Lüfer felaketi" olmalıymış. Bize de bıraksaydın be mübarek

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Valla Marmara hepten bitik, 3 uzunolta seferi toplam sıfır vuruş bizde. Tam bir hayalkırıklığı oldu bu sezon.

6. alireis

alireis ali

Merhaba,
    5 gundur İstanbul bogazinda farkli lokasyonlarda denemedigimiz yontem kalmadi.Biz amatoruz ancak yillardir kiyi balikciligi yapan onlarca insan da hep bos cekti.Onceki seneler tuttugumuz kilolarca baliklar acemi sansiydi sanirim.Bogaz da resmen balik yok , marmarayla karadenizin birlestigi yerde balikci tekneleri pusu kurmus durumda zaten .Uydudan balikci teknelerine baktiginizda bogaz da tek bir balik olmadigini anlayabilirsiniz.Umarim bir an evvel kavusuruz eski gunlere , biz pes etmiyoruz deneneye devam.

7. Rastaask

Rastaask orhan

Favori Makine:
    daiwa croscast s 5000
    En İyi Avı:
    mercan 1,9 kg
    Sabah gün doğarken merada olmak lazım geçen salı sabahı Florya akvaryum önlerinde Cinekop caparisi ile yaklaşık bir saat balık yaptı limitler dahilinde 10 parça balık aldım fakat bir saat sürdü öğlene kadar bir kaç mera denedik istavritten başka birşey yoktu Bilginize.

8. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    2014 yılının haberi..

9. candemir

candemir candemir demircan

bu sabah gun agarmadan ambarlıdaydım .
    45 dakıka kaldım.yaklaşık 15 tekne vardı.ama balık yoktu.
    ben tesadufen tek vuruş ve tek balık aldım.cevremdeki kimsede hareket olmadığından avı sonlandırdım.
    su sıcaklığının 18c ve altına düşmesi lazım.bıraz daha bekleyecegız.
    balık geçiyor olabılır ama sular sıcak olduğundan dolayı balık cok sakın ve yemlenmeye çıkmıyor.sular soğuduğu zaman balık hırçınlaşıp herseye saldırmaya başlıyor.bu sene lufer zamanı kısa olacak gıbı gelıyor.ınşallah herkes bolcana nasıbını alır.
    bu arada pazar sabahı karaburuna gıdeceğim.
    bışeyler varsa bilgi veririm.

BOL ŞANSLAR

10. mhcay

mhcay hakan

Arkadaşlar yarın ihlas Armutlu ya geçeceğim. O bölgede 1 hafta kadar kalacağım. Lüfer konusu olarak bilgi verebilecek varmı.

11. yusufa1313

yusufa1313 yusuf

Yeşilköyde gece yemlide sarıkanat çıkıyor dün gece aldık bilginize.

12. candemir

candemir candemir demircan

yusuf kardeş kafi mıktarda varmıydı balık ?

bende ormanlı dan geldim.hem spin hemde jig hemde yemli denemelerim oldu.sahil epey kalabalıktı lakın balık alan olmadı
    bilgilerinize...

13. Bigwhite

Bigwhite Buğra Han Yıldırım

Selam herkeze ..cumartesi ve pazar sarayburnundaydım.Cumartesi sabahı canavar sanırım herkezi memnun etti 7-8 altında tutan olmadı.balık baya nazlı canlı zargana atan tekneler de hareket daha hızlıydı.Bugün ise saray burnu akşam suyunda bile zayıftı.su sıcaklığı 21 derece.

14. Skunet

Skunet Metin

Saat kaç gibi aldınız?

15. sunshine

sunshine tamer

pazar cok gezemedim limananın içene tekne sokmuyorlar romorkörlerden teknelere su bile sıkıyorlar ama içerde çok balık vardı.

16. athenax

athenax Mehmet

Lüfer Ustaları burada iken bir sorum olacak.
    Lüferin yem olarak karides takılı olan klasik dip takımına vurması normal midir?
    Not: Av bölgesi Mersin limanı çevresi.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:

Boru üstü standart balığını yapmaya başladı. Bizim de elimize balık değdi sonunda. Pazar tüm gün 8 vuruş biri içeri alırken düştü, 7 tanesi livara. Bir tane 43 cm'lik azman var. Balık sabah suyu hızlıydı, biz yaprakla 5 tane aldık. Canlı yeme daha iyi geliyordu. Balık azalınca canlı yem arayıp şansımızı arttıralım dedik. İpekle zor zar 4 tane yakaladık. Bu sefer de akşam suyunda balık iyice azalmıştı. 2 tane de canlılarla aldık. Geç geldiler umarım geç giderler.

18. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Daha önce lüferin midesinden karides, teke çıktığını gördüm. Sanırım pirçol ve iri teke ile marmaranın bazı bölgelerinde (hedef balık olmasada) yakalandığını anlatan büyüklerimiz vardı. Dün tuzla-ada hattı yine kısırdı. Tuzla tarafında yerli balık var ama canlıya cansıza atlamıyor :( Sabah erken saatlerde yemlenip köşelerine çekiliyorlar sanırım.

Aret abi maşallah balıklar güzel gözüküyor. Bu hafta içi bizim meralara da sanırım dağılırlar..

19. emreseven

emreseven Emre

Güzel haberler gelmeye başladı sanki.Su sıcaklığı 1 derece daha düşmüş düne göre.Etkisi görülüyor sanki.

Ama balık akıyorsa da Çanakkale yönlü akıyor,Anadolu yakası kıyılarında hiçbir hareket yok belli meralarda tek tük gelenler dışında :)

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Lüferin yem ne olursa olsun köstekli dip takımına gelmesi çok zor. Karides de lüferin yemlerinden değildir, çinekoplar nadir olarak gelebilir. Ancak Akdeniz bölgesinde balığın davranışı değişikse onu bilemem.

Soner sağol, inşallah daha iyi avlar yaparız bu sezon. Merada balık var ama zor yiyor. Suyun sıcaklığından olabilir. Halin taşınması da işleri değiştirdi, artık kimse hale gidip kasa ile zargana almıyor. Herkes kendisi yakalıyor, millet sabaha kadar elde kepçe zargana peşinde. Herkes canlı veya canlıdan kesilmiş zargana atınca balığa yem beğendirmek de oldukça güçleşiyor. Kısacası lüfer işi bu sene daha zor.